Nationale Roadmap Grootschalige Wetenschappelijke …
Databanken, bijvoorbeeld voor sociaalwetenschappelijk of medisch-wetenschappelijk onderzoek; Breedbandverbindingen, high performance supercomputers en grid (ook voor onderzoek in de geestes- en …
Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige energieopslag
Paulien Herder, hoogleraar Energy Systems aan de TU Delft, en haar onderzoeksteam binnen het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible Large-scale …
FRIS Onderzoeksportaal
Op 9 april 2019 schakelde het FRIS Onderzoeksportaal over van de FRIS onderzoeksdisciplines naar de Vlaamse Onderzoeksdiscipline Standaard. De Vlaamse Onderzoeksdiscipline Standaard, ontwikkeld door het …
De slimme buurtbatterij
Onderzoek toont aan dat, om een buurtbatterij rendabel te maken, deze niet alleen voor opslag dient te worden ingezet, maar ook op een slimme manier in energie moet kunnen handelen. Er zullen periodes zijn met grote vraag en weinig aanbod, periodes met veel aanbod en weinig vraag en alles daartussenin. Een vorm van opslag is onmisbaar om de inzet …
Energieopslagsystemen
Energieopslagsystemen Efficiënt omgaan met opgewekte energie Waarvoor zet je batterijen in? Vijf manieren Het inzetten van een energieopslagsysteem (grote batterijen) brengt diverse voordelen en kansen. Hieronder zetten we op een rijtje wat u met onze batterijen kan doen. Peak shaving: hiermee lost u netcongestie problemen op; Duurzame energie opslaan voor
Research
Research – wetenschappelijk onderzoek naar TRE. In de 30 jaar dat TRE wereldwijd wordt beoefend, is de positieve werking in de praktijk veelvuldig bewezen. ... Meer onderzoek, met name grootschalig wetenschappelijk onderzoek is zeer welkom om de werking van TRE nog meer te onderbouwen. Kun je hieraan bijdragen of wil je zelf een ...
Onderzoek naar veilige afstand voor energieopslagsystemen
Het is een nieuwe ontwikkeling om duurzame energie tijdelijk op te slaan. Bijvoorbeeld in een buurtbatterij. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat een ongeluk met zo''n energieopslagsysteem gevolgen kan hebben voor de omgeving, al is de kans hierop klein. Het is daarom goed voorzorgsmaatregelen te nemen. Het RIVM gaat een instructie maken om de …
De voordelen en nadelen van energieopslagsystemen
Op bovenstaande afbeelding zijn enkele van energieopslagsystemen weergegeven, met op de horizontale as de capaciteit en op de verticale as de tijdsduur van opslag. Als we kijken naar energieopslagmethoden op grote schaal zijn er diverse soorten technologieën mogelijk.
Een meewerkverplichting bij grootschalig DNA-onderzoek in …
studie naar de mogelijkheid van een meewerkverplichting bij grootschalig DNA-onderzoek. Deze studie – die niet alleen juridisch van aard is, maar ook sociaal-wetenschappelijke dimensies kent – is in opdracht van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) door ons verricht binnen de gele-
Grootschalige opslag van duurzame warmte | TNO
Met een slimme combinatie van warmtebronnen en opslagtechnologieën moet opgeslagen warmte een heel seizoen kunnen overbruggen. De vraag naar warmte kan dan …
Technologie | Wetenschappelijk Bureau GroenLinks Wetenschappelijk ...
Handvest voor de Slimme Stad. Technologie sturen op basis van waarden. Slimme technologie biedt kansen om de levenskwaliteit in steden te verhogen, hun ecologische voetafdruk te verkleinen en nieuwe vormen van gemeengoed te scheppen, maar brengt ook risico''s met zich mee voor persoonlijke vrijheden en sociale rechtvaardigheid.
Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige energieopslag
NWO steekt vanuit het Crossover-programma in totaal 39 miljoen euro in vijf grote, interdisciplinaire onderzoek consortia om vooruitgang te boeken binnen diverse …
Onderzoek naar een slimme pleister
Aan dit eerste onderzoek bij Isala naar deze slimme pleister wil Job dertig patiënten mee laten doen. ''En dan vooral patiënten die een grote operatie hebben gehad, daardoor meer risico hebben op complicaties en bij wie betere monitoring dus veel zou kunnen opleveren. Inmiddels hebben acht patiënten meegedaan aan het onderzoek.
Duurzaam Energie Opslaan Thuis: De Toekomst van Slimme …
1. Doe onderzoek naar je energieverbruik. Begin met het analyseren van je huidige energieverbruik. Hoeveel energie gebruik je dagelijks, en wat zijn de piekmomenten? Dit helpt je te begrijpen welk soort opslagsysteem het beste bij je past. 2. Bepaal je budget. Net als elke andere investering, varieert de prijs van energieopslagsystemen.
Veilig deelnemen aan medisch-wetenschappelijk onderzoek
Medisch-wetenschappelijk onderzoek is onderzoek dat als doel heeft een vraag op het gebied van ziekte en gezondheid te beantwoorden. Mensen kunnen zelf besluiten of ze mee willen doen aan zo''n onderzoek. Het is belangrijk dat dit veilig gebeurt. Daarom zijn er wetten voor en is er toezicht op medisch-wetenschappelijk onderzoek.
"Aan de TU/e onderzoek ik innovatieve methoden om de …
Hij schaalt bijvoorbeeld niet goed op naar de benodigde grootte voor aansluiting op het elektriciteitsnet, of om garant te staan voor de urenlange stroomvoorziening van …
Eindpublicatie onderzoeksprogramma slimme energiesystemen
Dit vormt een rijk en toegankelijk overzicht van wetenschappelijke opbrengsten. De resultaten dragen eraan bij om de transitie naar een betrouwbaar, schaalbaar en duurzaam …
Sociale media kunnen ook góéd zijn: grootschalig onderzoek naar …
Sociale media kunnen ook góéd zijn: grootschalig onderzoek naar mentale klachten bij Vlaamse jeugd komt met opvallende bevinding
Langlopend grootschalig onderzoek naar kinderen en jeugdigen …
Uniek in de KOALA cohortstudie is het grootschalige onderzoek naar de rol van darmflora bij de immunologische ontwikkeling (met poepmonsters van ruim duizend kinderen). Het onderzoek wees uit dat kinderen die thuis geboren zijn minder risico hebben op eczeem en astma dan in het ziekenhuis geboren kinderen.
Slimme energiesystemen
Daarom hebben we slimme systeemoplossingen nodig zodat we het net veel efficiënter kunnen gebruiken. Dit project biedt een schaalbare systeemoplossing voor …
Grootschalig onderzoek naar thuiswerken
Zij is benieuwd of er een betere nieuwe balans tussen thuiswerken en werken op kantoor ontstaat, als we weer 100% terug mogen naar onze werkplek op kantoor of de universiteit". De lessen uit dit onderzoek zullen daarbij helpen. De huidige situatie biedt ons de kans om wetenschappelijk gevalideerde en bruikbare kennis te ontwikkelen en te delen.