Het belang van onboarding & exit onderzoeken voor het behoud …

Het meest zorgwekkende deel van het fenomeen personeelsverloop is niet eens de kosten van het verliezen van talent. Het is het feit dat personeelsverloop gemakkelijk te voorkomen is! Een onderzoek van het Gallup Instituut onthulde dat 52% van de vertrekkende medewerkers gelooft dat hun manager of bedrijf actie had kunnen ondernemen om te …

Opslag energie: technisch veel mogelijk, maar …

Alle tafelgasten van de onlinetalkshow over energieopslag zijn het erover eens: er is dringend een vergunningversnelling nodig om efficiënte opslag van energie voor 2030 te kunnen realiseren. Technisch zijn er genoeg …

Deze batterij brengt grootschalige energieopslag een stap dichterbij

Hij doet al sinds 2017 onderzoek naar de elektrodes in flowbatterijen en ontwikkelde de zogenoemde non-solvent induced phase separation (NIPS) elektrodes. Waarom je dit moet weten: Het opwekken van duurzame energie gaat steeds beter, maar de opslag ervan is nog lastig. Om de energietransitie te laten slagen, is de opslag van cruciaal belang ...

Ondergrondse Energieopslag in Nederland 2030

Ondergrondse Energieopslag in Nederland 2030 – 2050 Technische evaluatie van vraag en aanbod Rapport | 22-06-2021 Dit rapport omvat de technische analyse over …

Nationaal Actieplan Energieopslag 2023

Het Nationaal Actieplan Energieopslag 2023 presenteert ... bovendien te verdwijnen naar het buitenland omdat daar een (gedeeltelijke) vrijstelling op de transporttarieven geldt. Structureel is een eigen juridische status nodig voor energieopslag waarmee deze wordt uitgezonderd ... doet onderzoek naar ondergrondse opslag van waterstof in ...

Energieopslag: de ontwikkeling van de markt | Deloitte Nederland

De afgelopen zes maanden hebben de EU en de Nederlandse regering een aantal beleids- en regelgevingsaankondigingen gedaan die het toenemende belang van …

Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige energieopslag

Paulien Herder, hoogleraar Energy Systems aan de TU Delft, en haar onderzoeksteam binnen het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible Large-scale Energy Storage), krijgen ruim 10 miljoen toegekend van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor hun onderzoek naar grootschalige energieopslag.

Wat is de rol van energieopslag in de energietransitie?

EBN onderzoekt hoe de nieuwe vormen van energieopslag als onderdeel van ons toekomstige energiesysteem, stap voor stap kunnen worden vormgegeven. Welke energie slaan we nu en …

Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige energieopslag

Het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible Large-scale Energy Storage), waarvan Prof. Paulien Herder van de TU Delft hoofdaanvrager is, en Prof. Guido Mul (TNW) werkpakketleider, krijgt ruim 10 miljoen euro toegekend van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor onderzoek naar grootschalige energieopslag.

Onderzoek naar batterijopslag

Daarom voeren we binnen EnergyVille uitvoerig onderzoek naar betere, veiligere en efficiëntere batterijmaterialen en -technologieën. ... Het ultieme doel is het bereik, de levensduur, de laadsnelheid en de prestaties van batterijen te maximaliseren zonder in te boeten op de veiligheid. Contacteer onze experten Ontdek de labs.

KPN start onderzoek naar groene energieopslag in back-up batterijen …

KPN is in samenwerking met diverse bedrijven in de energiesector begonnen met een onderzoek naar hoe de honderden back-up batterijen in telefooncentrales ingezet kunnen worden bij een tekort of overschot van groene energie.Paul Slot, verantwoordelijk voor de infrastructuur van KPN, "In onze zoektocht naar steeds duurzamere energie hebben we de m...

Ontwerp-beleidsdocument voor hoge windmolens ter inzage

Op 14 mei 2024 besloot de gemeenteraad van Berkelland om het ontwerp van het "Beleidsdocument grote windmolens (gemeente Oost Gelre en gemeente Berkelland)" ter inzage te leggen. Dit ontwerp-beleidsdocument bevat beleidskaders voor de realisatie van grote windmolens in onder meer het Berkellandse zoekgebied K.

Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige …

Paulien Herder, hoogleraar Energy Systems aan de TU Delft, en haar onderzoeksteam binnen het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible Large-scale Energy Storage), krijgen ruim 10 miljoen toegekend …

Witteveen+Bos participeert in miljoenenonderzoek naar …

Daarom wordt geïnvesteerd in onderzoek en pilotprojecten naar grootschalige energieopslag, waar Witteveen+Bos een fieldlab voor groene waterstofproductie zal ontwikkelen. ... Het onderzoek binnen het RELEASE-project past ook goed binnen het onderzoeksinitiatief e-Refinery van de TU Delft. Onderzoeksteam RELEASE. Paulien Herder (hoogleraar ...

Onderzoek naar thermische systemen

In de transitie naar een volledig duurzaam energiesysteem zijn thermische systemen een sleuteltechnologie om de CO 2-uitstoot en lokale vervuiling aanzienlijk te verminderen, restenergiebronnen te integreren en energieflexibiliteit maximaal te benutten.Bij EnergyVille streven we naar baanbrekende innovatie in thermische systemen. We doen daarom aan …

Energiearmoede in de warmtetransitie. Onderzoek naar ...

Beleidsmaatregelen die zorgen dat woningen worden verduurzaamd, reduceren energiearmoede en hebben tegelijkertijd een gunstig effect op de warmtetransitie. Het is belangrijk dat daarbij …

Onze overheid gaat investeren in energieopslag: wat betekent …

Energieopslag is het proces van het opslaan van geproduceerde energie om deze later te gebruiken. Dat kan op verschillende manieren, zoals in de vorm van elektriciteit, moleculen (zoals gas en waterstof) en warmte. ... Dit omvat investeringen in de opslag van energie bij zonneparken, onderzoek naar nieuwe toepassingen en technieken, en de ...

Gedeelde opvoeding op het kinderdagverblijf

Dit onderzoek levert inzichten op voor de kinderopvang die ook nu actueel zijn. Allewijn. P. (2009). Gedeelde opvoeding op het kinderdagverblijf? Een onderzoek naar de samenwerking en afstemming tussen ouders en pedagogisch medewerkers (Proefschrift). KU Leuven.

Kabinet zet in op energieopslag | Nieuwsbericht

De opslag van energie wordt steeds belangrijker naarmate we meer duurzame energie gebruiken in Nederland. Niet alleen de opslag van elektriciteit, maar ook van moleculen (bijvoorbeeld gas en waterstof) en warmte. Deze drie energievormen zullen nodig zijn om te zorgen dat er voldoende flexibiliteit is in een energiesysteem met meer variabele …

Onderzoek naar veilige afstand voor energieopslagsystemen

Het is een nieuwe ontwikkeling om duurzame energie tijdelijk op te slaan. Bijvoorbeeld in een buurtbatterij. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat een ongeluk met zo''n energieopslagsysteem gevolgen kan hebben voor de omgeving, al is de kans hierop klein. Het is daarom goed voorzorgsmaatregelen te nemen. Het RIVM gaat een instructie maken om de …

Onze overheid gaat investeren in energieopslag: wat betekent …

Het beschrijft de belangrijkste acties die nodig zijn om energieopslag te bevorderen, zowel op korte als op lange termijn. Dit omvat investeringen in de opslag van …

Routekaart Energieopslag

De Routekaart Energieopslag bevat drie belangrijke elementen: Een analyse van de huidige staat van energieopslag in Nederland en een overzicht van verwachte …

EU-steun voor energieopslag

Het EU-beleidskader voor energieopslag is gebaseerd op strategische initiatieven zoals de Europese alliantie voor batterijen, steun voor onderzoek en innovatie op het gebied van …

Samenwerking in beeld. Kwalitatief onderzoek naar het …

Zowel in voorgaand onderzoek als in dit onderzoek verwijzen de ondersteuners naar een moeilijke samenwerking wanneer partners niet openstaan voor ondersteuning of voor het idee van inclusie. Wanneer het gedeelde doel niet rond inclusie draait, zal de samenwerking hoogstwaarschijnlijk fragmentatie in de hand werken.

Nederlandse wetenschap krijgt miljoenen euro''s voor onderzoek naar ...

Het doel van deze groep wetenschappers is om nader onderzoek te doen naar drie technieken voor grootschalige energieopslag: waterstofproductie, koolwaterstofproductie uit CO 2 en flowaccu''s. Het ...

Routekaart Energieopslag | Rapport | Rijksoverheid

Rapport over welke acties moeten worden genomen om energieopslag te bevorderen, passend bij de verwachte rol ervan in het toekomstige energiesysteem, tot aan …

Energieopslag: omgaan met uitdagingen en kansen

Energieopslag is een kwestie die centraal staat in de transitie naar een duurzame en koolstofarme economie. Dit artikel geeft een overzicht van de huidige markt voor …

Onderzoek naar technologieën die energieopslag op lange termijn ...

Op het gebied van hernieuwbare energie is de vraag "wat zorgt voor energieopslag op de lange termijn" van cruciaal belang. De mogelijkheid om energie voor langere perioden op te slaan is een cruciaal aspect van energiebeheer, vooral als het gaat om intermitterende energiebronnen zoals zonne- en windenergie.

Energieopslag

De goedkoopste vorm van energieopslag is en blijft degene die je niet nodig hebt. Met andere woorden, hoe beter je het verbruik kan afstemmen op je productie, hoe beperkter de investeringskost voor verdere optimalisaties. Grote verbruikers plan je dus overdag best in en het liefst ook sequentieel, zodat de opbrengstcapaciteit niet wordt ...

KPN schaalt proef met batterij en onderzoek naar energieopslag op

KPN gaat de proef met een circulaire back-upbatterij en het bijbehorende onderzoek naar de potentie van energieopslag verder opschalen. Er wordt in de komende periode onder meer een speciaal algoritme ontwikkeld.

ESG & Economie

Energieopslag maakt het ook gemakkelijker voor consumenten om hun energieverbruik te beheren. ... (2017-2023) onvoldoende tractie geeft voor het pad naar het 2030-doel. Volgen we namelijk de post-Parijsperiode trend in BKG-emissies, dan wordt het 2030-emissiereductiedoel (55% onder niveau 1990) met een verschil van 5% niet bereikt. ...