Afval opslaan
Om verontreiniging van het milieu te voorkomen en de veiligheid van uw omgeving te garanderen, is het belangrijk dat bedrijfsafval op een correcte manier wordt opgeslagen. Hierbij maken we onderscheid tussen niet-gevaarlijk en gevaarlijk afval. Niet-gevaarlijk afval. Niet-gevaarlijk afval is afval dat géén direct gevaar voor het milieu oplevert.
Elektronisch afval
Afval van elektrische en elektronische apparatuur (AEEA), zoals computers, televisies, koelkasten en mobiele telefoons, is een snel groeiende bron van afval. ... De AEEA-richtlijn, ook wel bekend als de WEEE-Richtlijn) …
Energie uit afval
Een nieuwe duurzame trend op het gebied van afvalverwerking lijkt ook bij kleine spelers door te dringen. Het gaat om het opwekken van energie uit niet recyclebaar afval. …
Jaren tachtig: de OPLA-Commissie Herman Damveld, mei 2016
Economische Zaken. De opslag van kernafval in zout is veilig, aldus een van de belangrijkste conclusies van het rapport. De kosten voor onderzoeksfase-1 zijn inmiddels opgelopen tot 37 miljoen gulden. 25 Van de in totaal 38 locaties noemt …
Kernafval begrijpen: beheer, opslag en verwijdering
2. Opslag in droge vaten: Deze aanpak houdt in dat verbruikte splijtstof wordt opgeslagen in robuuste stalen vaten, meestal omgeven door betonnen lagen. Deze vaten zijn gebouwd om zware situaties zoals aardbevingen en overstromingen te overleven. Ze kunnen bovengronds gehouden worden kerncentrales of gecentraliseerde opslaglocaties. Opslag in …
Technologieën voor energieopslag
Energieopslag kan overtollige energie opslaan van weersafhankelijke hernieuwbare bronnen, zoals zon-PV en wind, tot het nodig is – waardoor dus de integratie van aanvullende …
Energiebesparing Afvalscheiding Opslag en transport
Bij nieuwbouw/renovatie en het vervangen van apparatuur is het altijd zinvol om te kijken naar energiebesparing. Bij ingrijpende wijzigingen of grote investeringen kan het verstandig zijn een …
Toepassingsbereik en afvalvoorschriften opslaan van afvalstoffen ...
De regels gelden niet voor de opslag van verwijderd asbest of de opslag van goederen. Daarvoor gelden de regels in paragraaf 4.52 Opslaan van verwijderd asbest en paragraaf 4.104 Opslaan van goederen. Melding. Voor deze milieubelastende activiteit geldt geen meldingsplicht. Maximale opslagduur
AEB Amsterdam | Technologie
AEB heeft zes verbrandingslijnen in gebruik voor het opwekken van energie uit afval. Vier ervan liggen in de Afval Energie Centrale (AEC). Deze lijnen zijn actief sinds 1993 en ze hebben een …
COVRA: opslag radioactief afval
Het bedrijfsterrein van COVRA in Nieuwdorp is geschikt voor de verwerking en opslag van radioactief afval. Het gaat dan om zowel laag- en middelradioactief afval als hoogradioactief afval en bestraalde splijtstof. In 1989 is de eerste vergunning voor de huidige plek verleend. Deze is in 1998 vervangen door een gewijzigde vergunning voor ...
Kernafval: wat doen we ermee?
Het ''voordeel'' van oppervlakteberging is dat de bergingsmodules zichtbaar zijn. De belangrijkste nadelen van bovengrondse opslag zijn de mogelijke invloeden van buitenaf (oorlog, natuurrampen, terrorisme, ongelukken, etc.). Bovendien moet je nog steeds een andere faciliteit hebben voor het langlevende en het hoogradioactieve afval.
Energieopslag als middel om duurzamer en emissieloos te …
Als vraag en aanbod op het elektriciteitsnet sterk uit balans raken, moet snel extra energie beschikbaar komen of juist geabsorbeerd worden om het evenwicht te herstellen. …
Welke apparaten vallen onder de Regeling afgedankte …
automaten; apparatuur voor het opwekken van elektrische stromen. Tot deze categorie behoren geen apparaten die onder de categorieën 1 tot en met 3 vallen. Wasmachines, wasdrogers, vaatwasmachines, kooktoestellen, elektrische fornuizen, elektrische kookplaten, lichtarmaturen, apparatuur voor het weergeven van geluid of beelden,
Historisch Radioactief Afval
Wij verhuizen op dit moment radioactief afval van Petten naar Borsele. Het afval ligt sinds de jaren zestig van de vorige eeuw opgeslagen op het bedrijventerrein van NRG in Petten. Het is de erfenis van tientallen jaren nucleair onderzoek door de voorlopers van NRG. De verhuizing is technisch uniek en nog nooit eerder vertoond in de wereld.
Thuisbatterij: zonne-energie opslaan | Milieu Centraal
Eén grote batterij heeft voor dezelfde hoeveelheid opslag in de regel een iets lagere milieu- en klimaatbelasting dan een heleboel kleinere thuisbatterijen. De ervaring leert wel dat het moeilijk is en veel tijd kost om dit als project werkelijk van de grond te krijgen.
Energie-uit-afval oplossingen
Het gebruik ervan kan helpen om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en de energiezekerheid te vergroten. Bij Bollegraaf bieden we …
Huishoudelijk afval
6 · Ook andere sectorplannen van het LAP raken aan stedelijk afval, zoals bijvoorbeeld de sectorplannen voor gescheiden ingezameld/afgegeven papier, en karton, textiel, gft, het sectorplan voor kunststof en rubber, metalen, batterijen en accu''s, klein chemisch afval, hout, verpakkingen, afgedankte elektronische en elektrische apparatuur.
Europa kiest voor ondergrondse opslag nucleair afval
Op het terrein van de COVRA is ruimte genoeg om het Nederlandse afval de komende honderd jaar op te slaan. Overigens wordt er al langere tijd gepraat over een Europese aanpak van het probleem en een centrale opslagplaats voor al het Europese nucleaire afval, maar het lijkt erop dat veel landen daar niet op willen wachten. Bronnen: Nature News
Hoe minder afval produceren? Sorteren, recycleren en andere ...
Een verantwoord afvalbeheer betekent in de eerste plaats zo weinig mogelijk afval produceren. U kunt minder afval produceren door het verbruik van uw onderneming te beperken en hergebruik Hergebruik is het behouden van een object om het te hergebruiken zoals het is, eventueel na een voorbereidingsfase voor hergebruik. Voorbeeld: bakstenen worden …
Zonne-energie opslaan loont steeds meer | KVK
Een van de ontbrekende puzzelstukjes in deze energietransitie is de opslag van duurzaam opgewekte energie. Nu steeds meer burgers en bedrijven energie opwekken met eigen zonnepanelen, verandert ook de markt voor lokale opslag. ... verandert ook de markt voor lokale opslag. ... maar de benodigde apparatuur natuurlijk niet. "De accu''s kostten ...
Afval-naar-energie: voor
Vast gemeentelijk afval is gevuld met energierijke materialen die worden weggegooid, zoals plastic, tuinafval, papier en producten gemaakt van hout. Ongeveer 85 pond van het afval …
Finnen hebben ondergrondse berging voor kernafval af: ''Voorbeeld voor ...
En dus moet de opslag van dat materiaal ook extreem veilig zijn voor een extreem lange tijd. De beste plek daarvoor is heel diep onder de grond. In Finland zijn ze er als eerste in geslaagd om zo''n opslag te maken. Waarschijnlijk wordt volgend jaar het eerste hoogradioactieve afval zo''n 400 meter onder de grond voor altijd weggestopt.
De voors en tegens van CO₂-opslag op een rij | Vanaf …
Vindt er nu al CO ₂-opslag plaats?. Op basis van informatie van de Global CCS Institute, een denktank die CO₂-opslag promoot, wordt er op dit moment op 27 plaatsen CO₂ opgeslagen totaal op 16 plaatsen in de VS, op …
Keppel Seghers België: Waarom energie uit afval goed voor ons is
Door de inzichten van Benoit Englebert, Manager Business Development bij Keppel Seghers België, onderzoeken we hoe WtE het loutere afvalbeheer overstijgt en afval opnieuw uitvindt als hoeksteen van duurzaamheid. We onderzoeken de 12 …
B.5 Overslaan en opslaan
B.5.5.1.2 Overige aspecten van vergunningverlening voor opslag Voor het verkrijgen van een vergunning voor het opslaan moet het bedrijf beschikken over de benodigde voorzieningen. Om de gevaarsaspecten en mogelijke milieuhygiënische gevolgen van de aanwezigheid van de betreffende afvalstoffen op de locatie te beperken, kunnen in de vergunning ...
Advies: nu al samen stappen zetten voor definitieve opslag van …
Advies: nu al samen stappen zetten voor definitieve opslag van kernafval. Het kabinet-Schoof overweegt vier nieuwe kerncentrales te laten bouwen, in 2035 zou er al eentje klaar moeten zijn. Maar ...