Vervuiling van grond-en oppervlaktewater

Zuiver water is essentieel voor gezonde ecosystemen en mensen. Ontdek wat de EU en het Europees Parlement doen om het te beschermen. ... Uitbreiding van de lijst met waterverontreinigende stoffen. ... 2024 nieuwe regels om de behandeling en het hergebruik van afvalwater te verbeteren

Lozen van afvalwater onder de Omgevingswet

1. voorkomen of beperken van het ontstaan van afvalwater 2. voorkomen of beperken van verontreiniging van het afvalwater 3. gescheiden houden van afvalwaterstromen 4. huishoudelijk afvalwater inzamelen en naar een zuiveringtechnisch werk brengen 5. opnieuw gebruiken van ander afvalwater dan huishoudelijk afvalwater 6. in het milieu brengen van ...

Wetenschappers wijzen op de ongekende mogelijkheden van …

Afvalwater is een onderschatte bron van meststoffen, irrigatiewater en energie. Zo schrijven wetenschappers in een studie die ze hebben uitgevoerd in opdracht van de …

Filtersystemen voor afvalwater uit de zorg

De zorg heeft grote impact op de waterkwaliteit. Patiënten scheiden toegediende medicatie uit via urine en feces. Het is belangrijk voor het milieu en onze volksgezondheid het afvalwater van deze stoffen te zuiveren. Zereau bouwt filtersystemen voor wc''s, medische afdelingen en instellingen. Wij maken afvalwater schoon en winnen grondstoffen terug.

Herstel biodiversiteit in het Europese zoete water …

De biodiversiteit in Europese riviersystemen is in de periode van 1968 tot 2020 aanzienlijk toegenomen, maar dit herstel is sinds 2010 gestagneerd. Veel riviersystemen hebben zich niet volledig kunnen herstellen, …

Hergebruik van afvalwater uit de olie-industrie in het droge New …

Een van de belangrijkste uitdagingen bij het hergebruiken van afvalwater uit de olie-industrie is de complexiteit van geproduceerd water. Het gaat niet alleen om individuele chemicaliën, maar ook om hun interacties en mogelijke cumulatieve effecten op ecosystemen en de gezondheid van de mens.

Biodiversiteit

Onder biodiversiteit verstaan we de variatie aan ecosystemen (natuurlijk kapitaal), soorten en genen in de wereld of in een bepaalde habitat. Biodiversiteit is van …

Vervuiling van grond-en oppervlaktewater

Volgens het Europese Milieuagentschap (Engels) is watervervuiling in de EU afgenomen tussen 1990 en 2010. Sindsdien is deze vooruitgang vertraagd, met vervuiling in 58% van het oppervlaktewater sinds 2016. Bovendien heeft slechts 42% van de oppervlaktewateren en 77% van het grondwater een "goede chemische toestand".

Herstel biodiversiteit in het Europese zoete water …

Veel riviersystemen hebben zich niet volledig kunnen herstellen, ontdekte een internationaal team van onderzoekers. Het onderzoek naar de biodiversiteit van ongewervelden in Europese binnenwateren, gepubliceerd in …

Rivieren en meren zijn de meest beschadigde …

Experts op het gebied van zoetwatergebieden hopen dat 2021 een ''Jaar van de Rivier'' kan worden en dat invloedrijke milieubeschermers, die zich tot nu toe nauwelijks op zoetwatersystemen hebben gericht, meer …

Verbetering van de behandeling en hergebruik van stedelijk afvalwater ...

Met 481 stemmen voor, 79 tegen en bij 26 onthoudingen keurde het Parlement het akkoord goed dat in januari 2024 met de Raad is bereikt over de herziening van de EU-normen voor waterbeheer en de behandeling van stedelijk afvalwater om de volksgezondheid en het milieu beter te beschermen. Tegen 2035 zal stedelijk afvalwater een secundaire …

Baan

Het onderzoeksproject van Alexander van Oudenhoven gaat over de invloed die wij mensen op ''onze'' ecosystemen hebben. "Ecosystemen vervullen allerlei rollen voor de mens: ons drinkwater wordt gezuiverd via natuurlijke processen, bossen vangen CO2 op en vissen, schaaldieren en planten leven in kustgebieden.

Riothermie: Warmte terugwinning uit afvalwater

Warmterecuperatie is een hot topic, zeker de laatste jaren waarbij grote aandacht is voor duurzame energiesystemen. Warmtewisselaars zijn bijvoorbeeld onmisbaar in koude- en warmteopslagsystemen, vloerverwarming, terugwinning van restwarmte van een condensatieketel. Warmteterugwinning beperkt zich niet alleen tot terugwinning van …

Hoe het verlies aan biodiversiteit ecosystemen beïnvloedt en wat …

Biodiversiteit bewaakt de stabiliteit van ecosystemen, bevordert de weerstand tegen veranderingen in het milieu en voorkomt invasies door schadelijke niet-inheemse soorten. Het speelt een rol bij schoon water en lucht, klimaatregulering, ziektebestrijding en zelfs voedselproductie. Biodiversiteit is een economische en ecologische noodzaak, geen ...

Verplichte scheiding van afvalwater en regenwater

Voor nieuwe gebouwen of bij grondige verbouwing van een woning. Daarvoor geldt de ''Gewestelijke stedenbouwkundige verordening Hemelwater''. Als er in de straat een gescheiden rioolstelsel is.Of uw straat al een gescheiden riolering heeft, kunt u navragen bij uw rioolbeheerder (opent in nieuw venster).Voor bestaande gebouwen is de scheiding tussen het afvalwater en …

De impact van klimaatverandering op de wereldwijde ecosystemen

Een van de meest voor de hand liggende gevolgen van klimaatverandering is de stijging van de gemiddelde temperatuur op aarde. Deze temperatuurstijging heeft directe gevolgen voor de ecosystemen. Veel planten en dieren zijn aangepast aan specifieke temperatuurbereiken en kunnen moeite hebben om zich aan te passen aan de snel …

Wat is de concentratie van virussen in afvalwater en riolering?

Impact van de energietransitie op waterbedrijven Flexibiliteit in water. Dit project behandelt de vraag over hoe en onder welke condities drinkwaterbedrijven gebruik kunnen maken van de flexibiliteit in de aansturing van hun assets om een betere uitgangspositie te hebben in een veranderend energiesysteem.

Principes van industriële afvalwaterzuivering begrijpen

De behandeling van industrieel afvalwater is geen sinecure. De drie belangrijkste principes die de behandeling van industrieel afvalwater sturen, zijn bronreductie, efficiëntie-optimalisatie en naleving van de regelgeving. Bron Vermindering van de afvalwaterzuivering. Het eerste principe heeft alles te maken met bronreductie.

Thermische energie uit drinkwater en afvalwater

Eneco ontwikkelt in Utrecht een energiecentrale waarbij de thermische energie uit het afvalwater van de zuivering wordt gehaald. Om de thermische energie op te waarderen wordt een …

Inzicht in de effecten van klimaatverandering op het ecosysteem

B. Metabolische snelheden en fysiologie . Verhoogde stofwisselingssnelheden: Warmere temperaturen verhogen over het algemeen de stofwisselingssnelheid bij ectotherme (koudbloedige) dieren, waardoor de groei, voortplanting en overlevingskansen worden beïnvloed.Onderzoekers zeggen de De stofwisselingssnelheid van sommige ectothermen op …

De 19 belangrijkste soorten ecosystemen / milieu

Ze zijn aanwezig in intermediaire gebieden tussen grote ecosystemen en de lokale schaal. Bovendien is het het type ecosysteem dat over het algemeen interactie heeft met de mens. Een voorbeeld hiervan zijn de bossen, de jungle of de lagunes. Macroecosistemas. Macroecosystemen zijn de grote ecosystemen van de planeet.