Wat zijn de grootste investeringen in energietransitie van 2024?
Met dat cijfer is elektrisch transport ook de grootste sector van investeringen in 2023. Dat markeert een opmerkelijke stijging van 36% waarmee het investeringen in hernieuwbare energie overtreft, die $623 miljard ontving. Stroomnet behaalde de derde positie met $310 miljard waarbij ze elk jaar stabiel groeide.
Hoe kan ik investeren in de productie van groene energie?
1. Kies voor een leverancier van groene energie. Er zijn verschillende energieleveranciers die een 100% groen-formule aanbieden. Zoals bij alle aankopen kost het wel wat tijd om het aanbod te onderzoeken en te vergelijken, maar het loont de moeite.Studies van consumentenorganisaties zoals Test-Aankoop kunnen u helpen bij uw keuze. In Brussel kunt u hiertoe eveneens terecht …
De nieuwe Energiewet: wat betekent die voor jou?
Er is ook kritiek op de nieuwe Energiewet . Het wetsvoorstel van de nieuwe Energiewet dat nu op tafel ligt, is niet het eerste voorstel. In februari 2023 gaf de Raad van State namelijk het advies aan het kabinet om de Gaswet en de Elektriciteitswet 1998 niet samen te voegen. De Raad van State zei in het advies dat de samenvoeging geen meerwaarde heeft, …
Hernieuwbare energiedoelen voor 2030: ambitie verwezenlijken
Key takeaways. Het IEA stelt dat een wereldwijde doelstelling om de hernieuwbare energiecapaciteit te verdrievoudigen tegen 2030 haalbaar is. Om dit te bereiken moeten landen prioriteit geven aan de uitbreiding en modernisering van hun elektriciteitsnetten en aanzienlijk investeren in de ontwikkeling van netinfrastructuur en vergunningsprocessen.
Prioriteren van investeringen is een goede zaak
Om aan de snel toenemende vraag naar – en aanbod van – elektriciteit te kunnen voorzien, werken netbeheerders hard aan het energiesysteem van de toekomst. Dat vraagt grote spoed en grote investeringen. Echter, niet alles kan tegelijkertijd. Daarom presenteerde het ministerie van EZK vrijdag 17 maart een prioriteringskader voor de …
Deze 13 Belgische aandelen profiteren van een
Het beurshuis KBC Securities selecteerde dertien Belgische en drie Nederlandse aandelen die de komende decennia moeten profiteren van een investeringsgolf in hernieuwbare energie.
EIA 2024 voor de landbouw: De mogelijkheden van de Energie ...
De Energie-investeringsaftrek biedt ook in 2024 weer fiscaal voordeel voor energiebesparende investeringen en duurzame energie. Het aftrekpercentage gaat van 45,5% in 2024 omlaag naar 40%. Een aanvraag indienen moet binnen drie maanden na opdracht. ... Hoewel het totaalbudget van deze nieuwe regeling ''maar'' € 14 miljoen is, biedt het grote ...
Smart Energy Hubs | Nieuwe Energie Overijssel
Het mooie is dat we de energie die we zelf opwekken onderling kunnen regelen en verdelen. Op het moment dat het op is, gebruiken we het energienet." Door bedrijventerreinen te benutten als Smart Energy Hub (SEH) kan dit leiden tot …
De nieuwe Energiewet: het fundament van de energietransitie
De nieuwe Energiewet maakt het juridisch mogelijk om energie op te slaan en te delen en vormt daarom het fundament van "de verwezenlijking van nationale klimaatdoelen en de energietransitie", stelt Hans van Cleef, hoofd Energy Research & Strategy bij Publieke Zaken, in de nieuwste Marktupdate Elektriciteit.Waar de opwek van wind- en zonne-energie met name …
Kabinet presenteert strategie voor energiesysteem van de toekomst
Nederland wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Dat heeft grote gevolgen voor het toekomstige energiesysteem. Het verandert hoe we energie opwekken, transporteren, opslaan …
Staatssteun: Commissie keurt nieuwe richtsnoeren staatsteun ten …
Staatssteun: Commissie keurt nieuwe richtsnoeren staatsteun ten behoeve van klimaat, milieubescherming en energie goed Brussel, 21 december 2021 Het college van commissarissen heeft vandaag de nieuwe richtsnoeren staatsteun ten behoeve van klimaat, milieubescherming en energie (de "CEEAG") goedgekeurd. De CEEAG zullen in januari 2022
Nieuwe Energie Overijssel
Het team van Nieuwe Energie Overijssel wil iedereen die... Lees meer. Transitieverhalen Alle transitieverhalen . 10 min leestijd. Hoe realiseren we snel genoeg warmtenetten? Dit zijn vijf lessen. Van het gas af, dat moet per 2050 …
Verdiepend inzicht in de kosten en investeringen van de ...
Nederland bouwt aan een klimaatneutraal energiesysteem in 2050. Dit vraagt een integrale aanpak met diverse energievoorzieningen. Daarbij verschuiven de investeringen evenredig van import, naar investeringen in de eigen infrastructuur. Dat blijkt uit een pilot van Invest-NL op basis van de ''Integrale Infrastructuurverkenning 2030-2050'' (II3050) van …
Onze overheid gaat investeren in energieopslag: wat betekent …
Alle investeringen in duurzame energie en energiebesparing leveren nieuwe banen op. Daarom ondersteunt de overheid ondernemers bij de ontwikkeling van nieuwe technieken voor …
Kabinet presenteert strategie voor energiesysteem van de …
Nederland wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Dat heeft grote gevolgen voor het toekomstige energiesysteem. Het verandert hoe we energie opwekken, transporteren, opslaan en gebruiken. En biedt economische kansen en ruimte voor nieuwe verdienmodellen. Om in 2050 een duurzaam energiesysteem te hebben, moeten we daar nu al op gaan aansturen en ons …
Wat zijn de grootste investeringen in energietransitie van 2024?
Met dat cijfer is elektrisch transport ook de grootste sector van investeringen in 2023. Dat markeert een opmerkelijke stijging van 36% waarmee het investeringen in …
Meer budget voor energiezuinige investeringen van bedrijven in …
De mogelijkheden voor ondernemers om met fiscaal voordeel te investeren in energiezuinige technieken wordt volgend jaar verruimd. In 2024 is er een budget van € 259 miljoen beschikbaar, een verhoging van 10 miljoen euro ten opzichte van vorig jaar. Met de EIA wil de overheid energiezuinige investeringen stimuleren en een impuls geven aan …
Energieopslag: omgaan met uitdagingen en kansen
Energieopslag is een kwestie die centraal staat in de transitie naar een duurzame en koolstofarme economie. Dit artikel geeft een overzicht van de huidige markt voor …
Verlaag de kosten van waterstofproductie door investeringen in nieuwe ...
De opschaling van groene waterstofproductie door middel van elektrolyse loopt aan tegen hoge kosten door het ontbreken van de juiste meetmethodes voor onder meer veiligheid en kwaliteit. De roadmap ''Meeteisen voor groene waterstofproductie'' geeft aan op welke gebieden innovatie nodig is. Volgens de opstellers van de roadmap zijn de producenten …
De energietransitie in acht afbeeldingen; dit zijn de belangrijkste ...
Net zoals bereikbaarheid, aanbod van personeel in een regio en meer van dat soort afwegingen, hoort ook de beschikbaarheid van energie daar dus bij. Bij de afwegingen van bedrijven en ondernemers, maar ook van gemeenten die nieuwe woonwijken plannen zal energie (en ruimte voor het energiesysteem) een steeds belangrijker rol gaan spelen.