Energiebeleid voor niet energie-intensieve …
De verplichtingen voor niet energie-intensieve vestigingen worden bepaald op basis van het energiegebruik enerzijds en de grootte van de vestiging anderzijds. Zo zullen kmo''s met een jaarlijks finaal energiegebruik tussen 0,05 en 0,1 PJ …
Handreiking energieopslag en netinpassing voor installateurs …
De vraag naar goede inpassing van duurzaam opgewekte elektrische energie is groeiende. Vooral van belang door de groei van zonnestroom in onze energiemix en onvoldoende …
Voedingsnormen voor energie | Voeding | Gezondheidsraad
De Gezondheidsraad heeft de voedingsnormen voor energie, ofwel de referentiewaarden voor de dagelijkse calorische inname, herzien. Daarbij maakt de raad onderscheid naar leeftijdsgroepen, tussen mannen en vrouwen en naar verschillende niveaus van lichamelijke activiteit. Ook is de extra energiebehoefte gespecificeerd voor zwangere vrouwen …
Relevante reglementering en normen | Gids Duurzame Gebouwen
Het Algemeen Reglement voor de Arbeidsbescherming, dat de vereiste ventilatiedebieten vastlegt voor het ademcomfort op de werkplaatsen (in zijn geheel te raadplegen op de website Justice Fgov of gedeeltelijk via Werk Belgïe ) Ordonnantie van 11/07/2007 van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering houdende de energieprestatie en het binnenklimaat van gebouwen.
De nieuwe Energiewet: wat betekent die voor jou?
Er is ook kritiek op de nieuwe Energiewet . Het wetsvoorstel van de nieuwe Energiewet dat nu op tafel ligt, is niet het eerste voorstel. In februari 2023 gaf de Raad van State namelijk het advies aan het kabinet om de Gaswet en de Elektriciteitswet 1998 niet samen te voegen. De Raad van State zei in het advies dat de samenvoeging geen meerwaarde heeft, …
Opbergdozen, opbergdoos, opbergdozen kopen
Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor archiefdozen om belangrijke documenten veilig op te bergen of voor opbergers met verschillende compartimenten om kleine items netjes te sorteren. Door te kiezen voor onze opbergdozen, creëer je niet alleen meer ruimte maar kun je ook efficiënter werken en bespaar je tijd en energie op het zoeken naar spullen.
Energietransitie: alle regels voor bedrijven | Energy Department …
Energie-investeringsaftrek (EIA) kan hierbij helpen. Deze regeling levert gemiddeld 11% voordeel op. 2020: Subsidies SDE+ & SDE++ . In 2019 werd de subsidie SDE+ (Stimulering Duurzame Energie) veelvuldig gebruikt door bedrijven. Deze subsidie telt voor alle bedrijven die energie wilde opwekken uit hernieuwbare bronnen.
Energie
Op agrarische bedrijven is energie over het algemeen een grote kostenpost. Vaak ligt er veel geld voor het oprapen door slimme besparingsmogelijkheden, scherper inkopen of door zelf duurzame energie op te wekken. Ook kunt u uw energieverbruik beter monitoren als u inzicht heeft in uw verbruik met meetdiensten.DLV Advies heeft tevens ervaring met energieneutraal bouwen.
Routekaart Energieopslag | Rapport | Rijksoverheid
Minister Jetten (Klimaat en Energie) informeert de Tweede Kamer over energieopslag. De energieproductie in een duurzaam ... Kamerstuk: Kamerbrief | 07-06-2023
Energie-Nederland | Branchevereniging voor energiebedrijven
Energie-Nederland is dé branchevereniging voor alle partijen die stroom, gas en warmte produceren, leveren en verhandelen. Onze 80 leden zijn actief in zowel hernieuwbare'' als niet hernieuwbare energie en bieden verschillende diensten aan. Wij vertegenwoordigen vrijwel de volledige energiemarkt in Nederland.
Kenniscentrum voor energieopslag
Initiëren en stimuleren van projecten en onderzoeken naar innovatieve technologieën, toepassingen, markten en verdienmodellen voor energieopslag en -conversie.
Whitepaper ONDERGRONDSE ENERGIEOPSLAG …
ONDERGRONDSE ENERGIEOPSLAG NOODZAKELIJK VOOR TOEKOMSTIG ENERGIESYSTEEM 2 / 27 Na 2030 ontstaat een grote behoefte aan ondergrondse opslag …
Energie vergelijken 2024 | Energievergelijker
Onafhankelijk energie vergelijken; De Energievergelijker van de Consumentenbond is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je heel makkelijk je energiekosten berekenen, de goedkoopste energieleverancier kiezen, en een nieuw energiecontract afsluiten. Eerlijk energie vergelijken; In onze vergelijker zie je alle voor- en nadelen van de energiecontracten.
Energieopslag
Voor meer informatie over verschillende technieken voor energieopslag verwijzen we naar de datasheets (zoek naar "energy storage"). In onderstaande figuur zijn …
Duurzame energie-infrastructuur
Nederland wil in 2050 alleen nog energie uit duurzame bronnen gebruiken. Om van veel nieuwe, duurzame energiebronnen gebruik te kunnen maken, is er uitbreiding en aanpassing van de energie-infrastructuur nodig. Bijvoorbeeld kabels, buisleidingen en installaties voor opslag. Daarom werkt de overheid samen met bedrijven en netbeheerders aan de toekomstige …
Energiedelen, wat is het?
In dit rapport wordt het delen van energie gedefinieerd als de activiteit waarbij hernieuwbare energie (administratief) wordt toegewezen aan consumenten, waarbij de installatie voor hernieuwbare energie door deze consumenten wordt beheerd in een gedeelde rol van een niet-professionele of non-profit producent (bijvoorbeeld als lid van een energiegemeenschap). …
Energie-efficiëntie, energiebesparing en duurzame energie
Richtlijn 2012/27 schreef voor dat de EU in 2020 20% meer energie-efficiëntie moest behalen, maar op grond van richtlijn 2018/2002 is het streefcijfer verhoogd tot 32,5% in 2030. Richtlijn 2012/27 legt onder meer een aantal verplichtingen op aan overheden. Elk lidstaat dient jaarlijks 3% van de totale oppervlakte van gebouwen die eigendom zijn ...
Ontwerp-Programma Energiehoofdstructuur (juli 2023)
behoud van locaties die nu in gebruik zijn voor een fossiel energiesys-teem en ingezet kunnen worden voor duurzame energie. Bijvoorbeeld de plekken van kolencentrales die kunnen worden ingezet voor duur-zame energiecentrales. Of bestaande buisleidingen voor aardgas die in de toekomst voor het vervoer van waterstof gebruikt kunnen worden.
Europese normen voor hernieuwbare energie in motorbrandstoffen
Naast het definiëren van het aandeel hernieuwbare energie die brandstof voor de vervoerssector moet bevatten, voorziet dit voorontwerp van wet in minimumverplichtingen voor sommige categorieën hernieuwbare energie en in grenswaarden voor andere. Daarbij wordt een afbouw van de ondersteuning voor de 1ste generatie biobrandstoffen voorzien.
Overstappen energie: vind het beste contract voor jou in
Deze periode hangt af van de looptijd van je huidige contract. Als je overstap binnen 6 weken voor de einddatum van je huidige contract plaatsvindt, sluit deze precies aan op je oude contract. Voor contracten van onbepaalde tijd is de wettelijke opzegtermijn 30 dagen, plus 14 dagen bedenktijd voor het nieuwe contract .
Energieleveranciers in Nederland | Complete overzicht
Ben je op zoek naar een energieleverancier? De beste energieleverancier is voor iedereen anders. Voor de een is het de goedkoopste energieleverancier. en voor de anders is het een duurzame energieleverancier.. Op deze pagina leggen we je alles uit over energieleveranciers in Nederland, waarom overstappen naar een andere energieleverancier loont en waar je op kunt …
Vier manieren om een energieneutraal en duurzaam gebouw te …
Een duurzaam gebouw haalt energie uit hernieuwbare bronnen. Een veelgebruikte manier om dit te bereiken is door zonnepanelen op het dak te plaatsen. Ook kun je panelen verwerken op de gevel en zelfs in dakpannen. Maar wat is eigenlijk de ideale oplossing voor gebouwen die vooral uit glas bestaan? Denk bijvoorbeeld aan hoge kantoorpanden.
Welke ontwikkelingen kunt u verwachten rondom energieopslag?
Ten eerste zorgen deze 3 er samen voor dat we vraag en aanbod van energie op elkaar kunnen afstemmen. Zo helpt elektriciteitsopslag bij grote pieken in de …
Welkom bij het NEN-systeem voor normontwerpen | NEN
Welkom bij het NEN-systeem voor normontwerpen. U kunt hier normontwerpen inzien en op eenvoudige manier van commentaar voorzien! NEN streeft een open en transparant normalisatieproces na. De betrokkenheid van belanghebbende marktpartijen (''stakeholders''), en dus een breed draagvlak, is een van de fundamentele principes van normalisatie.
Sociaal tarief voor energie
Het sociaal tarief voor energie kan met terugwerkende kracht toegepast worden, maximum 2 jaar terug vanaf de datum dat de huidige energieleverancier op de hoogte werd gebracht. Indien de ingangsdatum van de beslissing meer dan één trimester teruggaat in de tijd, kan dit enkel worden aangevraagd door een attest van de bevoegde sociale ...
Passiefhuis bouwen: alles op een rijtje
Deze energie kan vervolgens gebruikt worden voor de woning. Stap 3: gebruik eindige energiebronnen efficiënt. De laagste stap in de Trias Energetica is stap 3. Aan het huis is in principe alles aan gedaan voor energiebesparing en toepassing van hernieuwbare energie. Wanneer er toch nog gekozen wordt voor gebruik van fossiele energiebronnen is ...
Een gids voor het selecteren van de perfecte zuurvrije opbergdozen
Opbergdozen voor textiel en kleding: Deze dozen zijn ontworpen voor het opbergen van textiel en kleding, zoals vintage kleding, erfstukquilts en delicate stoffen. Ze zijn ruim, zuurvrij en vaak bekleed met zuurvrij vloeipapier om te beschermen tegen vocht, vergeling, vlekken en aantasting van de stof.
Nieuwe normen nopen tot aanpassing handboek …
Daarmee is het handboek interessant voor professionals; van ontwerpers tot inspecteurs en van installateurs tot energieadviseurs. De drie hoofdonderwerpen in het handboek sluiten nu naadloos aan bij dezelfde …
Geschikte daken voor zonne-energie
Voor de opwek van duurzame energie geeft de overheid de voorkeur aan zonnepanelen op daken. Regio''s kiezen in de Regionale Energiestrategieën (RES) daarom zoveel mogelijk voor zonne-energie-installaties op daken. Deze staan dan ook bovenaan in de zogenaamde zonneladder (voorkeursvolgorde). Op deze pagina leest u of het dak van uw bedrijf ...
Variabele en vaste leveringskosten voor energie
De vaste leveringskosten voor energie bestaan uit een vast bedrag dat je maandelijks betaalt. Dit staat ook bekend als vastrecht. Deze kosten staan los van je energieverbruik. Het bedrag is dus iedere maand hetzelfde en dekt de administratieve kosten die de energieleverancier maakt voor het leveren van de energie.
Energiebeleid voor energie-intensieve ondernemingen
Energie-intensieve (jaarlijks finaal energiegebruik > 0,1 PJ) vestigingen van ondernemingen moeten in het bezit zijn van een conform verklaard energieplan.Daarnaast moeten energie-intensieve vestigingen van ondernemingen onder bepaalde voorwaarden een energiestudie toevoegen aan hun omgevingsvergunningsaanvraag.Parallel aan deze regelgeving is er ook …