De effecten van straling op de gezondheid | RIVM
De gemiddelde blootstelling van inwoners van Nederland aan ioniserende straling bedraagt momenteel naar schatting zo''n 2,8 mSv millisievert (millisievert) (millisievert) per inwoner per jaar. Dit gemiddelde wordt berekend door alle stralingsdoses die leden van de bevolking oplopen bij elkaar op te tellen en te delen door het aantal inwoners van Nederland.
Helseeffekter av ioniserende stråling
Mennesker utsettes for ioniserende stråling, blant annet radioaktiv stråling, fra radioaktive kilder som har naturlig opprinnelse eller som stammer fra menneskelig aktivitet. Her finner du informasjon om hvilke helseeffekter slik stråling har.
wanneer geven zonnepanelen straling
Zonnepanelen en Straling: Zonnepanelen geven geen schadelijke ioniserende straling af; ze produceren elektromagnetische straling, vergelijkbaar met natuurlijke zonnewarmte, die veilig is voor de gezondheid.; …
Stop Straling – Afschermproducten tegen elektromagnetische …
Stop Straling informeert en adviseert u graag over alle vragen die u heeft over straling en de daarbij voorkomende gezondheidsklachten. Ook als u geen klachten ervaart, maar zich wel zorgen maakt, staat Stop Straling klaar om te helpen. Naast het informeren en adviseren bieden wij de mogelijkheid om de hoeveelheid straling in uw woning op te ...
Alfa-, bèta
Er zijn twee soorten bètastraling, β+-straling en β–-straling. Bij een bètamin verval komt er een (negatief geladen deeltije) elektron vrij, waardoor de neutron negatief wordt -> Een elektron splitst zich van de neutron, er ontstaat dan een proton …
Milieueffectrapport (MER)
''Milieueffectrapportage'' is een onderzoek naar de mogelijke milieugevolgen van bepaalde activiteiten of ingrepen (projecten, plannen, beleidsvoornemens of programma''s). Een …
RICHTLIJNENBOEK VOOR HET OPSTELLEN EN …
Hoofdstuk 1 Milieueffectrapportage (m.e.r.) en milieueffectraport (MER) geeft inhoud aan de termen, beschrijft het doel van milieueffectrapportage en plaatst m.e.r. in duurzame ontwikkeling en milieubeheer. Hoofdstuk 2 M.e.r. in de regelgeving geeft een overzicht van milieueffectrapportage in het buitenland, van
Milieueffectrapportage (MER)
Milieueffectrapportage (MER) Filter 1-4 van 4 resultaten tonen. Milieueffectrapportage (MER) Milieueffectrapportage. Dr.Jennifer Anderson; Milieueffectrapportage is een systematische aanpak voor het identificeren, voorspellen en evalueren van de verandering die een actie of project in het milieu teweeg zal brengen. ...
Milieueffectrapportage handleiding: Project-MER in …
pagina 7 van 19 Milieueffectrapportage handleiding: Project-MER in omgevingsvergunning - Het Team Mer neemt een beslissing over de aanmelding. Ze bezorgt haar beslissing uiterlijk binnen een termijn van 20 dagen (60 dagen in het geval van mogelijke GO-effecten) na de datum van ontvangst van de aanmelding aan de ...
Dit is veranderd in de milieueffectrapportage (mer)
De wetgeving rond de milieueffectrapportage (mer, ook wel m.e.r.) is opgenomen in afdeling 16.4 van de Omgevingswet en in hoofdstuk 11 en bijlage V bij het Omgevingsbesluit. Uitgangspunten milieueffectrapportage in de Omgevingswet.
Leefomgeving | Straling | Ioniserende straling
Blootstelling Vooral door natuurlijke bronnen is iedere Nederlander blootgesteld aan 1,7 tot 2,5 mSv per jaar. Door dagelijkse blootstelling ontvangt elke Nederlander die normaal ademt, eet en drinkt een gemiddelde effectieve stralingsdosis van 1,7 tot 2,5 mSv MilliSievert. Maat voor de ''effectieve dosis'' ioniserende straling, ofwel de hoeveelheid straling waarmee het lichaam …
Sociale effecten in milieueffectrapportage
Milieueffectrapportage gaat in veel landen over meer dan alleen milieu. Als de milieueffecten in beeld worden gebracht, wordt meestal ook direct naar de sociale effecten gekeken. ... aan elektromagnetische straling bij hoogspanningsverbindingen. Persoonlijke bezittingen en eigendomsrecht Het persoonlijk bezit en het persoonlijk recht op ...
Plannen en programma''s en het milieueffectrapport
Er is ook informatie over de procedure: plannen en programma''s en milieueffectrapportage. Inhoudelijke eisen aan het plan-milieueffectrapport De inhoudelijke eisen voor het plan …
Inspraak mogelijk op milieueffectrapportage levensduurverlenging …
ANVS bestudeert milieueffectrapportage. De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming bewaakt de nucleaire en stralingsveiligheid in Nederland. Daarom …
Milieueffectrapportage
De milieueffectrapportage (mer) is een hulpmiddel bij het nemen van besluiten. Op deze manier krijgt het milieubelang een volwaardige plaats in de besluitvorming. De mer-procedure is gekoppeld aan de ''moederprocedure''. Dit is de procedure op grond waarvan de besluitvorming plaatsvindt, bijvoorbeeld de bestemmingsplanprocedure, of een ...
Milieueffectrapportages
Ook is het Besluit milieueffectrapportage van belang. Dit besluit is een uitwerking van artikel 7.2 Wm. In het Besluit milieueffectrapportage wordt benoemd voor welke activiteiten, plannen en besluiten het verplicht is om een …
Stapelen of doorschuiven milieueffectrapportage
Stapelen of doorschuiven milieueffectrapportage De Omgevingswet beoogt een vermindering van de onderzoekslasten, onder meer door het voorkomen van stapeling van opeenvolgende MER-onderzoeken. De effectiviteit en onderzoekslasten zijn vaker onderwerp van kritiek op m.e.r. Met de Omgevingswet gaat er het nodige veranderen voor de m.e.r. en liggen er kansen voor …
Milieueffectrapportage (mer) | BMD Advies
De milieueffectrapportage (mer) is dan een hulpmiddel voor de overheid bij het nemen van de besluiten. Het is een omvangrijke en tijdrovende procedure. Aan de hand van een project-mer-beoordeling toetst het bevoegd gezag of er bij een van jouw projecten aanzienlijke milieueffecten kunnen optreden, wanneer dit niet is uit te sluiten dan volgt een mer en moet er een …
Milieueffectrapportage (mer) en instrumenten Omgevingswet
De milieueffectrapportage sluit aan bij de voorbereidingsprocedure voor een plan of besluit, bijvoorbeeld: de procedure voor vaststelling van een omgevingsplan; de procedure voor de behandeling van een aanvraag om een omgevingsvergunning. Instrumenten. Op deze pagina leest u welke instrumenten met mer in aanraking kunnen komen.
Routekaart Energieopslag | Rapport | Rijksoverheid
Rapport over welke acties moeten worden genomen om energieopslag te bevorderen, passend bij de verwachte rol ervan in het toekomstige energiesysteem, tot aan …
Milieueffectrapport (MER)
De project-milieueffectrapportage is in Vlaanderen gekoppeld aan vergunningsprocedures. Een project-MER hoort bij de aanvraag voor de omgevingsvergunning voor industriële projecten en voor infrastructuurprojecten. Voor bepaalde plannen en programma''s van de overheid wordt de milieueffectrapportage ook geïntegreerd in het besluitvormingsproces.
Plannen en programma''s en het milieueffectrapport
Deze informatie gaat over het MER. Er is ook informatie over de procedure: plannen en programma''s en milieueffectrapportage. Inhoudelijke eisen aan het plan-milieueffectrapport. De inhoudelijke eisen voor het plan-milieueffectrapport (plan-MER) staan in artikel 11.3 van het Omgevingsbesluit.Het milieueffectrapport bevat:
Projecten en het milieueffectrapport
De vijf meest gestelde vragen over milieueffectrapportage in 2023 De helpdesk van het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO) heeft ook in 2023 weer tientallen vragen …
Voorwoord | Milieueffectrapportage
Stikstof, woningbouw, klimaatverandering: de druk op het milieu wordt groter en groter. Vóór een besluit over een nieuw plan of project moet daarom altijd eerst worden vastgesteld of er mogelijk aanzienlijke effecten voor het milieu en de omgeving zijn. Milieueffectrapportage (mer) speelt hierin een onmisbare rol. Dit is namelijk hét instrument om …
Milieueffectrapportage
Milieueffectrapportage (afgekort MER) is een hulpmiddel bij het nemen van besluiten over een omgevingsvergunning voor een milieubelastende activiteit of de aanpassing van bijvoorbeeld een omgevingsplan. Op deze pagina vindt u …
Milieueffectrapportage
Milieueffectrapportage Voor plannen en besluiten die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu (kunnen) hebben, wordt vaak een milieueffectrapportage (m.e.r.) doorlopen. Zo kan voor de oprichting en uitbreiding van een installatie voor het fokken, mesten of houden van dieren, afhankelijk van het soort en aantal dieren, een m.e.r.-plicht of een m.e.r.-beoordelingsplicht …
Milieueffectrapportage
Een uitleg over wanneer een milieueffectrapportage bij plannen en projecten nodig is en wat daarbij komt kijken. Introductie. Op deze introductiepagina vindt u informatie over het doel, de voordelen en de wettelijke basis van de mer en de relatie met participatie. Projecten.
Straling: Neutraliseren of afschermen?
Ons lichaam is dus in staat om deze van nature voorkomende elektromagnetische straling te compenseren. Het wordt echter problematisch wanneer kunstmatige straling wordt toegevoegd – zoals de laagfrequente straling van hoogspanningslijnen en de hoogfrequente straling van gsm-masten en digitale apparaten zoals mobiele telefoons, laptops ...