Aanwijzingen voor de regelgeving

Allereerst moet de betrokken kennis worden gebruikt voor het formuleren van de doelstellingen. Vervolgens is zij nodig voor de beantwoording van de vraag in hoeverre overheidsinterventie …

Het regelgevende kader voor lithium-ion batterij …

De integratie van deze innovatieve opslagsystemen gaat echter gepaard met de behoefte aan goed gedefinieerde regelgeving en risicomanagementstrategieën. In dit ILO …

Levensduur van producten en geprogrammeerde veroudering

Met dit economische model blijft de fabrikant eigenaar van het product en wordt hij ertoe aangespoord het design van het product te herdenken zodat het langer meegaat, door …

Wet

Wet- en regelgeving in de bouw. Van de afmetingen van brievenbussen tot aan de brandwerendheid van bouwmaterialen. Voor alles in de Nederlandse bouw is een standaard …

EnergieOpslagSystemen (EOS) onder de Omgevingswet

De Omgevingswet is met vier algemene maatregelen van bestuur (AMvB) vanaf 1 januari 2024 het toetsingskader om vergunningsaanvragen te beoordelen. Het nieuwe …

Voldoen aan wet

Bijvoorbeeld op het gebied van aansprakelijkheid in het geval het niet voldoen van het gebouw leidt to schade voor personen of organisaties. Maar er hoeven geen erge dingen te gebeuren …

Onderzoek Veiligheid Energie Opslag Systemen | Rapport

Het rapport bevat het resultaat van een studie naar de veiligheid van batterijen in energie-opslag systemen (EOS) en de regelgeving hierover. Onderzoek Veiligheid Energie …

Handreiking Elektriciteit Opslag Systemen (EOS >20 kWh Li-ION)

Vooruitlopend op regelgeving en in afwachting van de totstandkoming van de PGS-37 bevat deze circulaire adviezen om de veiligheid in de omgeving van de toepassingen van de lithium-ion …

EU-wetgeving: producteisen

U mag handelen in EU-landen als uw product voldoet aan alle eisen van de Europese Unie. Of aan de producteisen van Nederland. Zorg ervoor dat u ook voldoet aan de …

V&G ONTWERPWIJZER

vertaalslag voor de invulling van de V&G-verplichtin-gen. In hoofdstuk 3 komt in het kort de verantwoorde-lijkheid van de opdrachtgever aan bod bij organisatori-sche varianten. Hoofdstuk …

Verbazing over bouwregelgeving: Hoe zit het met de …

De voorschriften voor de constructieve veiligheid van tijdelijke bouwwerken zijn sinds 2014 fundamenteel verzwaard, zonder toelichting. ... – — in toepassing 2.1 …

Aanwijzing 5.25 Hardheidsclausule | Kenniscentrum voor beleid …

In een regeling wordt een hardheidsclausule opgenomen, indien er aanleiding is om te verwachten dat, gelet op het doel en de strekking van de regeling, de toepassing van de …

Palletstellingen en de Eurocodes: De moeder van alle normeringen

In een eerder artikel legden we uit dat een palletstelling cq magazijnstelling valt onder het bouwbesluit (en ook onder het arbeidsomstandighedenbesluit, maar dat terzijde). …

Ontwerpen op levensduur.

Hierbij is rekening gehouden met de kosten van onderhoud (materiaal, materieel en arbeid). Bij bruggen worden eveneens de voorzieningen voor het uitvoeren van het onderhoud …

Eurocode NEN-EN-1990 -grondslagen van het constructief ontwerp

Indien de damwanden onderdeel vormen van de definitieve tunnelconstructie is de ontwerplevensduur van de damwanden 100 jaar. Dit is meer dan de levensduur van 50 jaar, …

De toekomst van stroom voorzien: onderzoek naar …

1. Batterijbeheersysteem (BMS): Het BMS is een cruciaal onderdeel dat verantwoordelijk is voor het monitoren en controleren van het elektrochemische energieopslagsysteem.Het verzamelt …

1.6 Opslag van li-ion energiedragers en energieopslagsystemen

Het gebruik van energieopslagsystemen neemt, mede door de netcongestie, in een snel tempo toe. Wij geven een toelichting op de wet- en regelgeving, zoals het Bal, het …

Richtlijn voor PGS 37-1 Energieopslagsystemen (EOS) is nu

PGS 37-1 richt zich specifiek op de veiligheid van lithiumhoudende energiedragers en de juiste toepassing ervan in een Energie Opslag Systeem (EOS). PGS 37-1 zorgt voor uniforme …

Beschrijving van de regels voor Bodemenergie

open bodemenergiesysteem: installatie waarmee van de bodem gebruik wordt gemaakt voor de levering van warmte of koude ten behoeve van de verwarming of koeling van …

"Richt je in het ontwerp op levensduur en niet op het materiaal …

Het is vooral nodig dat de mogelijkheden voor een adaptief ontwerp op tafel komen. Het is de taak van het ontwerpteam om de opdrachtgever of investeerder te overtuigen …

AI-verordening: eerste regels voor artificiële intelligentie

Als onderdeel van haar digitale strategie wil de EU regels voor artificiële intelligentie (AI) vaststellen om beter vat te krijgen op de voorwaarden voor de ontwikkeling en het gebruik van deze innovatieve technologie. AI kan …

Machineveiligheid in de onderhoudsfase

Naast de Wet- en Regelgeving voor de werkgever worden de productrichtlijnen (CE-markering) behandeld voor situaties waarin machines voor eigen gebruik gebouwd worden of waarin …

Afdeling 2.1. Algemene sterkte van de bouwconstructie

Bouwbesluit online is niet meer beschikbaar. De actuele regels zijn te vinden in het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL) op bblonline en wetten.overheid .

Beleidsregels voor de Keur van AGV | Lokale wet

5.3 Relevante regelgeving; 5.4 Beleidsregels voor uitvoeren van bodemonderzoek in en nabij waterkeringen ; 5.4.1 Beleidsregel 5.1: Boringen; 5.4.2 Beleidsregel 5.2: seismisch onderzoek …

Regels voor rookgaskanalen CV ketels

Met inspectie krijgt u duidelijkheid voor de toemomst en uw veiligheid. Ga naar inhoud. Facebook Twitter Instagram Pinterest. TELEFOON : 088 - 112 88 00 | EMAIL : …

6 veelgestelde vragen over keuring en onderhoud van …

Het correct functioneren van persoonlijke beschermingsmiddelen en technische producten is van cruciaal belang voor de veiligheid van jouw medewerkers. Daarom zorgen onze ervaren technici voor …

Handreiking energieopslag en netinpassing voor installateurs …

Van installateurs verwacht de markt steeds meer dat zij klanten kunnen adviseren over de netinpassing van zonnestroom-installaties in combinatie met optionele energieopslag. En ook …