Energie-opslag
Samen met het onderzoek naar nieuwe materialen en celarchitecturen verkennen we nieuwe concepten voor batterijcellen. In deze out-of-the-box benadering stappen we af van conventionele op poeder gebaseerde composietbatterijen en zoeken we naar nieuwe en betere manieren om aan de vereisten voor toekomstige toepassingen te voldoen.
Energieopslag: omgaan met uitdagingen en kansen
In dit eerste van een reeks van vier artikelen, gebaseerd op onze ervaring met klanten en door middel van onderzoek, presenteren we een overzicht van de huidige markt …
Zonne-energie opslaan: mogelijkheden | Vereniging Eigen Huis
Je slaat er opgewekte zonne-energie mee op en zodat je deze op een later moment kunt gebruiken. Met een thuisaccu kun je het eigen verbruik van je zonnepanelen verhogen van zo''n 30% naar 60%. Let op: met een thuisbatterij kun je jouw groene stroom hooguit een paar dagen bewaren. Je kunt dus geen stroom opslaan in de zomer en bewaren voor de winter.
Hoe gesmolten zout de weg baant naar de nieuwe generatie …
Delfts onderzoek naar thoriumchloridezout. Een andere veelbelovende ontwikkeling in de MSR-technologie is het werk dat wordt gedaan aan de Technische Universiteit Delft. Onderzoekers daar hebben thoriumchloridezout ontwikkeld, dat zou kunnen leiden tot een duurzamere splijtstofcyclus met minder langlevend radioactief afval. Het potentieel van ...
Onderzoek naar ondergrondse energieopslag
Onderzoek naar ondergrondse energieopslag. ... startpunt van de ontwikkeling van een beleidskader om tot goede afwegingen te komen voor de realisatie van ondergrondse energieopslag rekening houdend met de maatschappelijke belangen en de technische mogelijkheden. Het voorbereidende werk wordt toegestuurd naar een volgend kabinet die het ...
Onderzoek naar veilige afstand voor energieopslagsystemen
Het is een nieuwe ontwikkeling om duurzame energie tijdelijk op te slaan. Bijvoorbeeld in een buurtbatterij. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat een ongeluk met zo''n …
Onderzoeken rondom het immuunsysteem en …
Smits zal de financiering gebruiken om te werken aan de reactie van het immuunsysteem op implantaten, terwijl Forner-Cuenca onderzoek zal doen naar nieuwe betaalbare en hernieuwbare opslagsystemen voor …
Wat is de rol van energieopslag in de energietransitie?
Energieopslag en de energietransitie. Energieopslag is onmisbaar in een betrouwbaar energiesysteem, nu en in de toekomst. EBN onderzoekt hoe de nieuwe vormen van …
Innovatie op de zeebodem: start-up ontwikkelt nieuwe methode …
Behalve om het afstemmen van vraag en aanbod gaat het ook om het voorkomen van problemen die kunnen ontstaan bij piekproductie. Onderzoekers aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) doen sinds 2014 onderzoek naar opwekking van energie door golven in combinatie met opslag.
Zonne-energie en opslag Gevolgen energietransitie voor
van Netbeheer Nederland onderzoek naar een methode voor het vergelijken van het vol-ledige spectrum van opslagsystemen. Doel is te komen tot een ''Energieopslaglabel'', waarin gedetailleerde kenmerken van specifieke op-slagsystemen zijn opgenomen. Dit onderzoek is onderdeel van zijn promotie-onderzoek naar het meten van duurzaamheid, met als ...
Onderzoek naar de impact en technologie achter …
Bovendien wordt onderzoek gedaan naar nieuwe technologieën zoals onderwaterturbines en kinetische energie oogstapparatuur is veelbelovend voor het uitbreiden van het bereik van Hydropower naar nieuwe omgevingen en toepassingen. Grote technologische vooruitgang. Hier zijn enkele belangrijke technologische ontwikkelingen op het gebied van ...
2. Algemene overzichten | CBS
Het opgestelde vermogen voor windenergie groeide in 2022 met ongeveer 14 procent naar 8,8 gigawatt. Deze stijging is grotendeels te danken aan nieuwe windmolens op het land, hier is 950 megawatt bijgekomen. ... want onderzoek naar houtverbruik woningen is lastig en duur en vindt daarom slechts eens in zes jaar plaats (zie ook paragraaf 8.6 ...
Hernieuwbare energie uitgelegd
Waterkracht is veruit ''s werelds grootste bron van hernieuwbare energie, met China, Brazilië, Canada, de VS en Rusland als grootste waterkrachtproducenten. ... Droogte kan ook problemen veroorzaken. In het westen van de VS waren de kooldioxide-emissies over een periode van 15 jaar 100 megaton hoger dan ze normaal zouden zijn geweest, volgens ...
Onderzoek naar zonne-energie | EnergyVille
Benieuwd naar de impact van zonne-energie op een duurzame energietoekomst? Duik in onze innovatieve projecten en ontdek het zelf. ... via onderzoek naar nieuwe materialen en innovatieve (cel- en module)technologieën. ... samen …
Energieopslag: de ontwikkeling van de markt | Deloitte Nederland
Energieopslag is een kwestie die centraal staat in de transitie naar een duurzame en koolstofarme economie. Dit artikel geeft een overzicht van de huidige markt voor …
Onderzoek
OnderzoekOnderzoek verwijst naar het systematisch proces van het verzamelen, analyseren en interpreteren van informatie om nieuwe kennis en inzichten te verkrijgen. Zo lossen we bestaande problemen op. Onderzoek kan samen met onderwijsinstituten worden uitgevoerd in verschillende vakgebieden waaronder technologie maar ook sociale wetenschap die van belang zijn voor …
Thuisbatterij: zonne-energie opslaan | Milieu Centraal
Er zijn ook grootschalige, collectieve technieken voor energieopslag. Denk bijvoorbeeld aan woonwijken die met een buurtbatterij zonnestroom ''slim'' opslaan en verbruiken. Milieu Centraal kan de milieubelasting hiervan niet in cijfers …
Onderzoek naar thermische systemen
In de transitie naar een volledig duurzaam energiesysteem zijn thermische systemen een sleuteltechnologie om de CO 2-uitstoot en lokale vervuiling aanzienlijk te verminderen, restenergiebronnen te integreren en …
Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige energieopslag
In Utrecht zal zij, samen met Peter Ngene, werken aan het ontwerpen, ontwikkelen en testen van nieuwe materialen voor H 2-productie en het omzetten van CO 2 in waardevolle brandstoffen. Ook onderzoekers uit Eindhoven en Leiden zijn bij dit onderwerp betrokken. Grootschalige energieopslag
Onderzoek naar veilige afstand voor energieopslagsystemen
Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat een ongeluk met zo''n energieopslagsysteem gevolgen kan hebben voor de omgeving, al is de kans hierop klein. Het …
Onderzoek naar batterijopslag
Niet alleen om de brug te slaan tussen productie en verbruik van hernieuwbare elektrische energie, maar ook om de elektrificatie van transport en mobiliteit te versnellen. Daarom voeren we binnen EnergyVille uitvoerig onderzoek naar betere, veiligere en efficiëntere batterijmaterialen en -technologieën.
Wat is de rol van energieopslag in de energietransitie?
EBN onderzoekt hoe de nieuwe vormen van energieopslag als onderdeel van ons toekomstige energiesysteem, stap voor stap kunnen worden vormgegeven. Onderwerpen. ... In opdracht van het voormalig ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft EBN samen met TNO onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van ondergrondse opslag van waterstof, zowel op ...
Nieuwe vormen van energieopslag
Nieuwe vormen van energieopslag Op basis van zout en zand. 18 januari 2023 ** Het opslaan van energie is het speerpunt in de overgang van het gebruik van fossiele brandstoffen naar het gebruik van zon, wind en water. De meest bekende vorm van energieopslag is de batterij, en daarvan is de meest voorkomende de lithium-ionbatterij.
Netcongestie, flexibiliteit en opslag van energie
Steeds vaker vervoeren we meer elektriciteit dan ons elektriciteitsnet aankan. Dat zorgt voor netcongestie (file op het elektriciteitsnet). Hierdoor kunnen bedrijven, nieuwbouw- en energieprojecten vaak geen extra elektriciteit afnemen of terugleveren. Bijvoorbeeld wanneer u uw bedrijf wilt starten, uitbreiden, verhuizen of verduurzamen. Bekijk wat u kunt doen: als …
Kabinet zet in op energieopslag | Nieuwsbericht
De opslag van energie wordt steeds belangrijker naarmate we meer duurzame energie gebruiken in Nederland. Niet alleen de opslag van elektriciteit, maar ook van moleculen (bijvoorbeeld gas en waterstof) en warmte. Deze drie energievormen zullen nodig zijn om te zorgen dat er voldoende flexibiliteit is in een energiesysteem met meer variabele …
EU-steun voor energieopslag
vraag naar energieopslag ontstaan. 08. De EU stelde specifieke streefdoelen voor het aandeel energie uit hernieuwbare energiebronnen bij . vervoer. vast: 10 % uiterlijk in 2020. 3. en 14 % uiterlijk in 2030. 4. Voor vervoer zullen de nieuwe hernieuwbare energiebronnen ook nieuwe uitdagingen op het gebied van energieopslag met zich meebrengen.