ERIKS Elektrische motoren: Nieuwe regelgeving in de energie …

van de normen voor minimale energieprestaties voor inductiemotoren. Deze regelgeving wordt vanaf juli 2021 opgeheven en vervangen door nieuwe en strengere rendementsvoorschriften die gelden voor een breder gamma aan motoren. Deze regelgeving zal onvermijdelijk het aanbod van motoren beïnvloeden want de motorenfabrikanten zullen de productie ...

Opslag energie: technisch veel mogelijk, maar regelgeving is …

Batterijopslag speelt een essentiële rol in een stabiele duurzame energievoorziening, daarover zijn de tafelgasten het eens. Er zijn ook al veel initiatieven op dit …

wat verandert er in 2023 voor zonnepanelen?

Het nieuwe tariefsysteem is ontworpen om het gebruik van opgewekte zonnestroom te stimuleren, vooral overdag.Zonne-energie wordt nu financieel interessanter door lagere tarieven voor opgewekte energie tijdens de piekuren.Dit vermindert de afhankelijkheid van het elektriciteitsnetwerk en bevordert de duurzame opslag van zonne-energie. Deze …

Regelgeving voor de efficiëntieklasse en UKCA-Markering

Kort gezegd is het een certificering die aangeeft dat een product voldoet aan de relevante Britse wettelijke vereisten voor veiligheid, gezondheid en milieu. Het is vergelijkbaar met de CE-markering, maar specifiek voor het VK. De UKCA-verklaring is verplicht voor bepaalde productcategorieën die op de Britse markt worden verkocht.

Corporate Sustainability Reporting Directive

De nieuwe EU-richtlijn, Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), wordt over boekjaar 2024 van kracht voor de grootste, beursgenoteerde bedrijven binnen Europa. CSRD heeft betrekking op rapportage van niet-financiële informatie …

Europese Commissie stelt nieuwe wetgeving inzake batterijmodernisatie voor

De Commissie heeft op 10 december 2020 een voorstel voor een Batterijenverordening (COM(2020)798) ingediend. Achtergrond voorstel ... Europese Commissie: Vragen en antwoorden over de verordening inzake duurzame batterijen; Gerelateerde dossiers. Afvalbeheer. Delen. Deel deze pagina.

RICHTLIJN (EU) 2018/2001 VAN HET EUROPEES …

Regeling van de Minister van Klimaat en Energie van 20 maart 2022, nr. WJZ/ 21054724, tot wijziging van de Algemene uitvoeringsregeling stimulering duurzame energieproductie en …

Adviesaanvraag inzake de 12e wijziging van de Aanwijzingen voor de ...

Advies over wijziging van de Aanwijzingen voor de regelgevingDe Afdeling advisering van de Raad van State heeft op 8 november 2023 het advies vastgesteld over het voorstel tot wijziging van de Aanwijzingen voor de regelgeving. Het advies is op 13 november 2023 gepubliceerd op de website van de Raad van State houd van het voorstelDe regering is …

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen in het nieuwe AREI van 1 …

Het AREI – Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties, ook wel ''de elektrische keuring'' genoemd – werd via een K.B. op 5 maart 2023 opnieuw gewijzigd. De aanpassingen zijn sinds 1 juni 2023 van toepassing, en er zitten een paar belangrijke aandachtspunten tussen. Tom Cauwelier, Teamlead Building van Vinçotte, en Timothy de Coninck, Energy Distribution …

Wetswijzigingen voor ondernemers per 1 januari 2024

De wet- en regelgeving in Nederland is altijd onderhevig aan verandering. Wat gaat er per 1 januari 2024 veranderen voor ondernemers? Lees het hier! ... Op 1 januari 2024 gaat de Omgevingswet in. Deze nieuwe wet regelt alles voor de ruimte waarin we wonen en werken. De wet bestaat uit verschillende onderdelen en heeft ook invloed op ondernemers ...

Data en de nieuwe EU wet

Voor bestuurders is het ook van belang de wet- en regelgeving in samenhang te bezien. En om te beseffen dat bijvoorbeeld de AI Act van toepassing is op hele productieketen, van aanbieder, importeur, distributeur tot gebruiker. De Nederlandse overheid heeft het algoritmeregister ingevoerd, waarin alle hoog risico systemen zijn opgenomen.

Kabinet zet in op energieopslag | Nieuwsbericht

Voor moleculenopslag (o.a. gas en waterstof) zal EZK onder meer met IenW op korte termijn een langetermijnvisie voor gasopslagen opstellen, beleid maken voor nieuwe …

Richtlijn betreffende verpakkingen: wat je als bedrijf moet doen

De huidige context. Verpakkingen zijn uiteraard noodzakelijk om goederen te beschermen en te beveiligen, vooral tijdens het transport. Maar zodra die beschermende functie niet langer nodig is, veranderen verpakkingen in afval met een aanzienlijke impact op het milieu, vooral omdat de overgrote meerderheid van deze verpakkingen wegwerpverpakkingen zijn.

Gids voor de uitvoer van goederen | Access2Markets

U moet met de koper overeenkomen welke documenten door de exporteur moeten worden opgesteld en welke door de koper, die als importeur gewoonlijk verantwoordelijk is voor de inklaring en de douanerechten, alsmede belastingen en aanvullende rechten. De taken en verantwoordelijkheden van de exporteur en importeur worden omschreven in de contractuele …

Het nieuwe energielabel voor woningen. Wat verandert er in 2021?

Europese regelgeving. Sinds 2008 is het energielabel verplicht bij de bouw, verkoop of verhuur van een woning. ... In NTA 8800 bepalings­methode vind je termen, definities en de methode voor de bepaling van de energieprestatie. De eisen voor onder andere de energieprestatie zijn vastgelegd in de voorschriften voor bijna energieneutrale ...

De EU-s trategie inzake cyberbeveiliging voor het digitale tijdperk

— gezien Verordening (EU) 2019/881 van het Europees Parlement en de Raad van 17 apr il 2019 inzake Enisa (het Agentschap van de Europese Unie voor cyberbeveiliging), en inzake de cer tificer ing van de cyberbeveiliging van infor matie- en communicatietechnologie en tot intrekking van Verordening (EU) nr.

Richtlijn (EU) 2023/… van het Europees Parlement en de Raad …

Een verhoging van het energie-efficiëntiestreefcijfer voor 2030 van de Unie kan de energieprijzen verlagen en van cruciaal belang zijn voor de vermindering van de …

Duurzaamheidsverslaglegging: wat moeten we weten over de …

In het kort. De EU-richtlijn inzake maatschappelijke verslaglegging wijzigt de huidige richtlijn inzake niet-financiële verslaglegging. Het toepassingsgebied van de richtlijn wordt aanzienlijk uitgebreid en geldt nu voor meer Europese en niet-Europese ondernemingen die op de gereglementeerde markten van de EU genoteerd staan en actief zijn.

Regelgeving inzake biologische landbouw voor bereiders

De controles die het controleorgaan verricht gaan na of de productiewijze conform is met de geldende regelgeving. Na die controle en indien de productiewijze conform wordt bevonden, wordt een certificaat afgeleverd voor de betreffende producten. De gewesten hebben, in samenwerking met de betrokken sector, een geharmoniseerd sanctiebarema en

Controles en onderhoud van de regelgeving EPB verwarming en ...

Tijdens de EPB-periodieke controle wordt een volledig onderhoud van uw toestel uitgevoerd en nagegaan of het goed en veilig werkt, en of het rendement toereikend is.. Alle verwarmingsketels gevoed met een gasvormige of vloeibare brandstof, alsook waterverwarmingstoestellen op gas moeten het voorwerp vormen van een EPB-periodieke …

Hernieuwbare energie

De richtlijn is gewijzigd door Richtlijn (EU) 2023/2413. De richtlijn omvat onder andere: regelgeving voor een kosteneffectieve en marktconforme financiële steun voor elektriciteit uit …

Algemene leidraad export | Federaal Agentschap voor de …

Het nieuwe certificaat is betalend overeenkomstig het Koninklijk besluit van 10 november 2005 betreffende de retributies bepaald bij artikel 5 van de wet van 9 december 2004 houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen. De retributies voor de geleverde prestatie(s) worden gefactureerd aan de aanvrager.

Wetten, verdragen en internationale afspraken export militaire

Besluit van 16 oktober 2007, houdende regels inzake de verstrekking van subsidies ten behoeve van de productie van hernieuwbare elektriciteit, hernieuwbaar gas en …

Regeling

Toelichting: De aanwijzingen kunnen zich naar hun aard niet richten tot niet onder het gezag van ministers en staatssecretarissen werkzame participanten in het proces van regelgeving, zoals de Staten-Generaal, adviescolleges op het terrein van de wetgeving, zelfstandige bestuursorganen, organen van de publiekrechtelijke bedrijfsorganisatie en …