Nieuwbouw en renovatie: K.L. Green Energy van start tot finish

Begin je aan een nieuwbouw of een renovatie? Dan is alleen al de gedachte aan tientallen installateurs van verschillende bedrijven vermoeiend. Maar … geen paniek! Als technische duizendpoot garandeert KL Green Energy je een totaalaanpak van start tot finish. Je hebt éé n aanspreekpunt waarmee je de vorderingen volgt. Wij voeren met de juiste experts elke …

Energieopslagprojecten in Nederland

De transitie naar duurzame energie is in een stroomversnelling. Innovaties binnen de energie opslag bieden zich voortdurend aan. Om dit in goede banen te leiden is er Energy Storage NL: het breedste netwerk van alle typen energieopslag. Warmte, beweging, moleculen en elektriciteit. Energy Storage NL

Aannemer of architect: wie doet wat tijdens een (ver)bouwproject?

Een technisch ontwerp is gedetailleerder dan een definitief ontwerp. Voor kleine verbouwingen is een technisch ontwerp niet altijd nodig, omdat aannemers prima te werk kunnen gaan met een definitief ontwerp. Voor grote (ver)bouwprojecten is een technisch ontwerp wel nodig. Vergunningen. Wanneer een ontwerp af is, kun je een vergunning aanvragen.

Energie-opslag, problems, problems?

Een enkele standaard tank van 60.000 m 3 kan voor één dag gemiddeld verbruik in Nederland energie opslaan. Ter vergelijking, voor opslag van olie hebben we tegenwoordig een opslagcapaciteit van circa 10 miljoen m 3 beschikbaar. Met dit opslagvolume voor ammonia zouden we al 160 dagen reserve kunnen opbouwen. Deze techniek verkeert in …

Risicobeheersing voor bouwprojecten in 5 stappen

Risico''s hebben een aanzienlijke impact op het succes van bouwprojecten. Volgens het Project Management Institute verwijst de term ''risico'' naar de positieve of negatieve gevolgen van een onzekere gebeurtenis op één of meer projectdoelstellingen.Het beheersen van risico''s is essentieel voor het behalen van een succesvol projectresultaat.

Energieopslag met Energy Vault, rechtszaak maakt een einde

Een ander voordeel van water als energiedrager in plaats van beton is het verschil in effect op CO2 emissies. De productie van een ton beton kan ook een ton aan CO2-emissie betekenen. Die hoeveelheid CO2 zou vervolgens gerechtvaardigd moeten worden door de totale hoeveelheid energie die opgeslagen wordt met de betonnen blokken.

Energieopslag

Het doel is om een optimale marktinzet en investeringen in energieopslag te bevorderen. Energieopslag is essentieel voor de integratie van hernieuwbare energiebronnen, omdat het …

RWE start bouw van grootschalig batterijopslagproject in Nederland

In totaal installeert RWE 110 lithium-ion batterijrekken in de biomassacentrale in Eemshaven op een oppervlakte van ongeveer 3.000 vierkante meter. Het is de bedoeling dat …

Onze overheid gaat investeren in energieopslag: wat betekent …

Netcongestie en de heilige balans tussen vraag en aanbod Netcongestie is een term die wordt gebruikt om een situatie te beschrijven waarin het elektriciteitsnetwerk niet in staat is om alle elektriciteit die wordt geproduceerd of gevraagd, te transporteren. Dat kan gebeuren als er een piek is in de vraag naar elektriciteit of als er een overschot aan elektriciteit wordt …

Wat zijn de grote voordelen van het nieuwe energieopslagbeleid …

Energieopslag is zeer belangrijk in het stroomverbruik, het energiesysteem is een evenwichtig systeem in stabiele toestand, de energieopslagcentrale is een buffer tussen …

Energieopslag in alle soorten en maten

Een ander voorbeeld is de condensator, deze slaat de elektrische energie op in twee metalen armaturen die gescheiden zijn door een halfgeleider en geeft deze energie terug op het moment van de ontlading. Condensatoren zijn gunstig voor het opladen van elektrische voertuigen omdat ze snel laden en sterke stroom leveren, maar ze kunnen stroom ...

De 7 fases van een bouwproject

Deze fase is essentieel om het project succesvol af te ronden en te zorgen voor een soepele overgang naar de volgende fase, de een na laatste fase van het project. 6. De aanpassingsfase. De een na laatste fase is de periode na de oplevering van het bouwproject, waarin het gebouw of de faciliteit daadwerkelijk in gebruik wordt genomen.

Energieopslag: Pleidooi voor de zwaartekracht

Een van de meest onderschatte problemen bij de energietransitie is de noodzaak om energie tijdelijk te kunnen opslaan. Als de zon schijnt en het hard waait produceren zonnepanelen en windturbines vaak meer …

RWE geeft groen licht voor grootschalig batterijopslagproject in …

Een 220-MW batterijopslagsysteem is momenteel in aanbouw bij de elektriciteitscentrales Neurath and Westfalen van RWE. In maart nam het bedrijf de Britse …

Thermische energieopslag systemen

Een voorbeeld waarbij vloeibaar zout wordt gebruikt voor warmteopslag / productiereserve is de Gemasolar centrale bij Sevilla in Zuid Spanje. Deze geconcentreerde zon-thermische centrale heeft een productie van ca.110 GWh per jaar en een productiereserve van 15 uur.

Zandbatterij: is dit de toekomst van maandenlange …

Een zandbatterij is een energieopslagsysteem dat overtollige duurzame energie (zoals zonne- en windenergie) omzet in warmte en deze opslaat in zand. Dit systeem kan de warmte gedurende maanden vasthouden, waardoor het een potentiële oplossing biedt voor het balanceren van het stroomnet, vooral tijdens piek- en daluren.

Solar365

Een gigantische hoeveelheid, aangezien dit veel meer is dan de huidige opwekcapaciteit van wind- en zonne-energie. "Die 34 gigawatt batterijcapaciteit is inderdaad aangevraagd, maar dat gaat natuurlijk lang niet allemaal gerealiseerd worden", stelt Jeroen Neefs, branchemanager bij Energy Storage NL. ...

succesfactoren voor een geslaagd bouwproject

Jouw onderneming is klaar voor een nieuw hoofdstuk: je plant een bouwproject. Bij de opstart van een bouw­ project komt er heel wat op je af, waar je nu misschien nog niet hebt bij stilgestaan. Nog voor de eerste steenlegging vraagt een bouwproject al heel wat aandacht, tijd en ook kennis van de regelgeving rond het opstarten van jouw bouwdossier.

Energieopslag

Om deze reden is een goed functionerende energieopslag van belang, aangezien energieopslag het energienetwerk in balans kan houden en dus file op het elektriciteitsnet (lees: netcongestie) voorkomt. Elektriciteit opslaan om flexibiliteit op het net te kunnen waarborgen is echter makkelijker gezegd dan gedaan, omdat er vele uitdagingen bij komen kijken.

Energiecentrales | Gebouwde omgeving

De definitie is "Een energiecentrale is een bouwwerk dat het centraal opwekken van energie als functie heeft". Dit betekent dat de energiecentrale alle energie uit omgevingsbronnen (lucht, …

Energieopslag: omgaan met uitdagingen en kansen

Energieopslag is een kwestie die centraal staat in de transitie naar een duurzame en koolstofarme economie. Dit artikel geeft een overzicht van de huidige markt voor energieopslag en schetst de kansen en de complexiteit die gepaard gaan met investeringen en operationele activiteiten.

De zwaartekracht benutten: de toekomst van …

Zwaartekrachtbatterijen zijn in opkomst en worden gezien als een oplossing voor het wereldwijde energieopslagprobleem. Door gebruik te maken van de zwaartekracht slaan deze batterijen overtollige energie van …

VISIEDOCUMENT Grootschalige energieopslag

Grootschalige energieopslag biedt Nederland een bijzondere kans om zich tot een Europese energie- en innovatiehub te ontwikkelen. Het energielandschap in Europa gaat de komende jaren sterk veranderen. De energietransitie, hard nodig om klimaatverandering tegen te gaan, zorgt voor een snelgroeiend aandeel duurzame energie.

Whitepaper ONDERGRONDSE ENERGIEOPSLAG …

Een nadere uitwerking en detaillering van het potentieel voor het opslaan van waterstof en perslucht voerden we daarna uit in het TKI-project ''Large Scale Energy Storage in Salt Caverns and Depleted Fields'' (TNO, 2020), en voor warmte in het project WINDOW (TNO, 2020). Het recente rapport ''Ondergrondse

Strategie voor effectieve kostenraming in het beheer van een bouwproject

Het is een van de voornaamste oorzaken voor financieel verlies en mislukte projecten. Zorg als bouwprojectmanager dus voor een goede kostenramingsstrategie. Dat is een must. Als je andere managers vraagt hoe zij het doen, is de kans groot dat ze een accurate inschatting van de bouwmanagementkosten als een belangrijke factor noemen.

Energieopslag met water kan in Nederland

Dit is een stabiele rotslaag tussen de 1.000 en 1.700 m diep. Uit een proefboring, in de buurt van vliegveld Beek in Zuid-Limburg, bleek dat slechts een klein gebied rond die boorlocatie kan worden gebruikt. ''Dit laat zien dat voor de selectie van een locatie uitgebreid onderzoek nodig is'', schrijft Huynen in zijn proefschrift. Doorgerekend

Wat is de rol van energieopslag in de energietransitie?

Een andere vorm van duurzame energie waar we in de toekomst veel meer gebruik van zullen maken én zullen opslaan, is warmte. De overschotten van bronnen die het hele jaar warmte leveren, zoals aardwarmte en restwarmte van de industrie, slaan we op in watervoerende aardlagen op enkele honderden meters diepte. In de winter pompen we het warme ...