VDMA 24994: nieuwe vereisten voor lithium-ion accu-opslag

Hoewel de Nederlandse PGS 37-2 normen ook richtlijnen bieden voor de opslag van gevaarlijke stoffen, inclusief lithium-ion accu''s, leggen deze niet de nadruk op het fysiek binnenhouden van een accubrand of explosie. In onze blog PGS 37-2 en de toekomst van lithium-ion accu-opslag leggen we uit hoe dit zit.. De VDMA 24994 gaat een stap verder door …

Dit zijn de nieuwe regels voor salderen en de terugleververgoeding

In de recent voorgestelde energiewet van Minister Rob Jetten staan nieuwe regels ten aanzien van salderen en de hoogte van de terugleververgoeding voor overtollige zonne-energie. Dat blijkt uit een conceptversie van de wet die deze week naar de Tweede Kamer is gestuurd. De verwachting is dat de vernieuwde wetgeving in 2025 van kracht zal zijn. […]

Bijlage I. Ontwerpprincipes voor het energiesysteem van de …

De vijf leidende principes genoemd in de brief van het expertteam aan Minister Jetten van mei 2022 waren: rechtvaardigheid, aanpassingsvermogen, efficiëntie in grondstoffengebruik, maatschappelijke inbedding, en ecologisch en ruimtelijk verantwoord.

Opslag energie: technisch veel mogelijk, maar …

Alle tafelgasten van de onlinetalkshow over energieopslag zijn het erover eens: er is dringend een vergunningversnelling nodig om efficiënte opslag van energie voor 2030 te kunnen realiseren. Technisch zijn er genoeg …

ESG & Economie

De onderstaande tabel toont de levensduur of aantal cycli, efficiëntie, ontladingstijd, het technische gereedheidsniveau (TRL) en de voor- en nadelen van de …

Routekaart Energieopslag | Rapport | Rijksoverheid

Rapport over welke acties moeten worden genomen om energieopslag te bevorderen, passend bij de verwachte rol ervan in het toekomstige energiesysteem, tot aan 2035 en daarna. In de Routekaart Energieopslag wordt gekeken naar alle vormen van energieopslag, onderverdeeld in elektriciteits-, moleculen- en warmteopslagRoutekaart Energieopslag

Nationaal plan energiesysteem (NPE)

Met die vooruitblik als basis, presenteerde minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten op 3 juli 2023 het concept van het Nationaal plan energiesysteem en Programma …

ESG & Economie

De onderstaande tabel toont de levensduur of aantal cycli, efficiëntie, ontladingstijd, het technische gereedheidsniveau (TRL) en de voor- en nadelen van de verschillende mechanische energieopslagsystemen. De meeste van deze technologieën hebben een hoog technisch gereedheidsniveau of zijn al in gebruik en hebben een lange levensduur.

Nationaal plan energiesysteem (NPE)

Met die vooruitblik als basis, presenteerde minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten op 3 juli 2023 het concept van het Nationaal plan energiesysteem en Programma Energiehoofdstructuur de strategie, richtinggevende keuzes en het plan voor de benodigde ruimte voor het energiesysteem van 2050.

om | nieuwe energie, 100% groene stroom uit je eigen …

om | nieuwe energie is dé aanbieder van lokale, duurzame stroom. Onze energie wordt opgewekt via lokale zonne- en windenergie projecten. Ga naar de hoofdinhoud. ... Samen produceren wij 100% duurzame stroom, afkomstig van …

Waterstof: de nieuwe energie van de toekomst? | ENGIE

Waterstof energie. Wordt waterstof energie de nieuwe zonne-energie? Waterstof komt bijna overal voor op de aarde. Het is terug te vinden in 70% van alle materie op de aarde.

Energieopslag: de ontwikkeling van de markt | Deloitte Nederland

Als reactie op de recente volatiliteit op de energiemarkten en de veranderende aard van het elektriciteitssysteem op langere termijn, heeft de Europese Commissie in maart …

ERIKS Elektrische motoren: Nieuwe regelgeving in de energie …

internationaal de energie-efficiëntieklassen vastgelegd (IE1, IE2, IE3 en IE4). Ook worden de testmethodes voor het bepalen van de energieverliezen internationaal vastgelegd. Hierop volgend legt Europa een tijdslijn vast voor de introductie van deze nieuwe IE-klassen (zie tabel op pagina 4). Volgens deze huidige regelgeving zullen

Bijlage I. Ontwerpprincipes voor het energiesysteem van de …

De vijf leidende principes genoemd in de brief van het expertteam aan Minister Jetten van mei 2022 waren: rechtvaardigheid, aanpassingsvermogen, efficiëntie in grondstoffengebruik, …

Kabinet presenteert strategie voor energiesysteem van de toekomst

Klimaat- en energieminister Jetten heeft vandaag namens het kabinet met het Nationaal Plan Energiesysteem en Programma Energiehoofdstructuur de strategie, …

De Klimaat en Energieverkenning 2023: analyse van Energie …

Focus op uitvoering en extra beleid om CO 2-reductiedoel in beeld te houden . De Klimaat en Energieverkenning 2023 (KEV2023) van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) lijkt voor het eerst zicht te bieden op het halen van het CO 2-reductiedoel van 55% in 2030, met een bandbreedte van 46-57%.Positieve ontwikkelingen zijn de stevige groei van het …

Kabinet zet in op energieopslag | Nieuwsbericht

Voor moleculenopslag (o.a. gas en waterstof) zal EZK onder meer met IenW op korte termijn een langetermijnvisie voor gasopslagen opstellen, beleid maken voor nieuwe vormen van ondergrondse energieopslag, verkennen hoe financiële zekerheid voor opslag in zoutcavernes kan worden gegarandeerd en een pilot ontwikkelen voor waterstofopslag in ...

Energieopslag

Door het toenemende aandeel variabele elektriciteit uit wind en zon neemt de aandacht voor opslag van elektriciteit de laatste jaren sterk toe, zie bijvoorbeeld The role of large-scale energy storage in the energy system of the Netherlands, 2030-2050 en Naar een holarchisch energiesysteem?.

Energie delen en verkopen

Hebt u een digitale meter ?Dan kan u sinds 2022 energiedelen of verkopen. Bij energiedelen kan u zelf opgewekte energie direct delen binnen een groep (leden of vennoten van een energiegemeenschap, of bewoners van een …

Welke eisen voor energiezuinigheid stelt de EPBD-richtlijn aan nieuwe ...

Nieuwe overheidsgebouwen moeten voldoen aan de Europese vereisten rondom energieprestatie volgens de Europese richtlijn over de energieprestatie van gebouwen (EPBD). Deze is in 2024 herzien. Wat zijn precies de …

Energieopslag: de ontwikkeling van de markt | Deloitte Nederland

Als reactie op de recente volatiliteit op de energiemarkten en de veranderende aard van het elektriciteitssysteem op langere termijn, heeft de Europese Commissie in maart 2023 haar plannen voor de hervorming van de elektriciteitsmarkt aangekondigd. Dit omvatte maatregelen die zouden helpen om meer schone, flexibele oplossingen in het ...

Routekaart Energieopslag | Rapport | Rijksoverheid

Rapport over welke acties moeten worden genomen om energieopslag te bevorderen, passend bij de verwachte rol ervan in het toekomstige energiesysteem, tot aan …

Welke ontwikkelingen kunt u verwachten rondom energieopslag?

Zo helpt elektriciteitsopslag bij grote pieken in de elektriciteitsvraag en wanneer er minder opwek van wind- en zonne-energie is. En is warmteopslag belangrijk voor geo- en …