Veelgestelde vragen informatieplicht energiebesparing
Wij adviseren u om aan uw omgevingsdienst te melden dat uw rapportage niet op tijd is ingediend. De omgevingsdienst schrijft locaties aan waarvoor een rapportage ontbreekt. De dienst geeft deze locaties een redelijke termijn waarop de rapportage alsnog ingediend moet zijn. Wat die redelijke termijn is, varieert per situatie en per omgevingsdienst.
Glaswol of steenwol? En andere duurzame …
Brandveiligheid: Glaswol is niet brandbaar en kan bijdragen aan de brandveiligheid van je woning. Het smelt niet en produceert geen rook, wat cruciaal kan zijn in het vertragen van de verspreiding van vuur. Flexibiliteit: Het …
Wat is de rol van energieopslag in de energietransitie?
Met energieopslag kunnen we deze fluctuaties opvangen: de opslag vormt een buffer tussen vraag en aanbod en borgt de betrouwbaarheid van het systeem. Welke energie slaan we nu …
Wat is de informatieplicht voor energiebesparing? | ENGIE
Vanaf 2019 is de informatieplicht hierbij gekomen. Vrijwel elk bedrijf of instelling dat verplicht is om deze maatregelen te nemen, heeft ook de informatieplicht. Er zijn alleen enkele bedrijven en instellingen die hier een uitzondering op vormen, namelijk: Bedrijven en instellingen die in het bezit zijn van Europese emissierechten.
Nationaal Warmtefonds
Je moet meewerken aan deze hertoets. De rente blijft 0%, ongeacht de uitkomst van de toets. Als je de woning verkoopt, moet je de lening aflossen. Je mag de hypotheek niet verhogen, of een nieuwe hypotheek afsluiten op het huis zonder toestemming van het Warmtefonds. Hiervoor teken je een zogeheten positief/negatief hypotheekverklaring.
ISDE-subsidie 2024 | Vereniging Eigen Huis
Gemiddeld liggen de subsidiebedragen voor een zonneboiler tussen de € 300 en € 1.750. De daadwerkelijke subsidie is afhankelijk van het collectoroppervlak en de inhoud van het voorraadvat van de zonneboiler. ISDE-subsidie aansluiting warmtenet. Een aansluiting op een warmtenet; De aardgasmeter moet verwijderd zijn op of na 1 januari 2022 ...
Standpunt energietransitie
Klimaatakkoord – Coalitieakkoord Het Klimaatakkoord van 2019 verbindt Nederland aan het uitfaseren van broeikasgasuitstoot en het beperken van de temperatuurstijging. Energie-Nederland ondersteunt deze doelen en vraagt om duidelijk en stabiel beleid voor versnelling. Klimaatwet De Klimaatwet in Nederland bevat beleidsinstrumenten zoals het Klimaatplan, de …
Dubbel glas, HR++, triple en vacuumglas | Milieu Centraal
Enkel glas is 1 glasplaat van ongeveer 5 mm dik. Dit isoleert niet. Dubbel glas bestaat uit 2 glasplaten en is in totaal ongeveer 18 mm dik. Dit isoleert matig. HR++ glas bestaat uit 2 glasplaten met HR-coating en isolerend glas tussen de platen. Dit is in totaal ongeveer 24 mm dik. HR++ glas isoleert goed; Triple glas bestaat uit 3 glasplaten met HR-coating en isolerend glas …
Energie-efficiëntie | Infopagina''s over de Europese Unie
De richtlijn energieprestatie van gebouwen (Richtlijn 2010/31/EU) heeft tot doel de uitstoot van broeikasgassen en het energieverbruik in de gebouwensector van de EU te verminderen door …
Energieopslag
Energieopslag verbetert de betrouwbaarheid en veerkracht van het energiesysteem, vermindert de uitstoot van broeikasgassen en maakt de integratie van hernieuwbare energie mogelijk. Er …
Kabinet zet in op energieopslag | Nieuwsbericht
Deze drie energievormen zullen nodig zijn om te zorgen dat er voldoende flexibiliteit is in een energiesysteem met meer variabele energiebronnen, zoals zon en wind. …
Kabinet scherpt energiebesparingsplicht aan
Met de uitbreiding van grote energiegebruikers en het verduurzamen van het energiegebruik is het besparingspotentieel ongeveer 19 petajoule aardgas- en 7 petajoule …
Energieprijzen 2024: Wat is de verwachting? (+ grafiek)
Per november 2024 zijn de energieprijzen ongeveer gelijk aan het begin van 2024, met een gemiddelde prijs van rond de 1,30 euro per kuub en 27 cent per kWh. Grafiek energieprijzen. ... De prijs zal schommelen tussen 30 en 45 euro per MWh, wat (inclusief belastingen) neerkomt op 1,25 tot 1,45 euro per kuub in de lopende variabele ...
Energiebesparingsplicht? Dit zijn je verplichtingen
Om aan de energiebesparingsplicht te voldoen, moet je alle maatregelen doorvoeren die op de Erkende maatregelenlijst (EML) staan en die voor jouw bedrijf toepasbaar zijn. Denk hierbij aan dingen als besparen op verlichting, het optimaliseren van energieverbruik voor verwarmen en koelen en isoleren.
Wat is een Energieregistratie
Bedrijven zijn wettelijk verplicht gebruik te maken van een Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS). De EnergyPortal van EnergyProof is zo''n EBS, inclusief alle functionaliteiten. Maar wat is een EBS eigenlijk en wat zijn de mogelijkheden ervan? In dit overzichtelijke artikel geven we antwoorden op deze en andere vragen.
Wat zijn de voor
LED-tl-verlichting is tegenwoordig niet meer weg te denken vanwege de vele voordelen, vooral in termen van energiebesparing en duurzaamheid. Met een voorspelling van het Amerikaanse Department of Energy dat LED-verlichting tegen 2030 tot 190 terawattuur aan elektriciteit zal besparen, wat neerkomt op ongeveer 15 miljard dollar per jaar, is de impact van …
Helpcenter
Wat wil jij weten over de rapportageplicht energiebesparing? ... Dit is de energiebesparings- en informatieplicht en dient te worden doorgegeven via het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend ... De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Introductie energie opslagsystemen
De elektriciteit die nodig is voor gecomprimeerde waterstofopslag op 200 bar bedraagt 2,1% van de energie-inhoud. Het Europese project HyUnder concludeerde in 2013 dat voor de opslag …
Wat valt er wel en niet onder de informatieplicht en de ...
Is de hoofdfunctie ''wonen'' en zijn er nevenfuncties? Dan kijken we naar het energiegebruik van deze nevenfunctie(s). Is dit jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas of een equivalent daarvan? Dan geldt de energiebesparings- en informatieplicht wel voor die nevenfunctie(s). Is de gebruiksfunctie met nevenfunctie ''wonen''?
Wat is de Informatieplicht Energiebesparing?
Als bedrijfseigenaar in Nederland ben je wellicht bekend met de term "Informatieplicht Energiebesparing." Dit is een cruciale maatregel die is ingevoerd om de energie-efficiëntie te verbeteren en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat de Informatieplicht Energiebesparing inhoudt en waarom het zo …
Isoleren en besparen op je energierekening | Milieu …
Vaak is dat dakisolatie (omdat de zolder werd verbouwd) en dubbel glas (omdat het enkel glas werd vervangen). Als het recent is gebeurd, is de dakisolatie redelijk tot goed (minstens 8 cm) en is het glas van HR++ kwaliteit. Zijn de …
Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor ...
Innovatieve technologieën en duurzame oplossingen kunnen in de beginfase kostbaar zijn. Met financiële ondersteuning via subsidies kunnen ondernemers deze drempel overwinnen en investeren in toekomstbestendige oplossingen die op de lange termijn kostenbesparend en milieuvriendelijk zijn.
Energiebesparingsverplichtingen: alles wat je moet …
Je bepaalt zelf op basis van de situatie op jouw locatie welke van de 3 categorieën – Gebouwen, Faciliteiten en Processen – voor jou relevant zijn. De categorieën voor Gebouwen zijn voor elke organisatie relevant. Met het …
Wat is de energiebesparingsplicht voor ondernemers?
We leggen uit over de energiebesparingsplicht, de informatieplicht en de andere verplichtingen die er gelden. Wat is de energiebesparingsplicht? De energiebesparingsplicht geldt voor bedrijven en instellingen die jaarlijks meer …
Energiebesparende maatregelen 2024 | De Hypotheker
Hoeveel meer je mag lenen hangt af van het energielabel van de woning die je gaat aankopen. Wat zijn energiebesparende maatregelen en voorzieningen? Onder de energiebesparende voorzieningen (EBV) die je tegen 106% kunt meefinancieren in je hypotheek vallen: Isolatie van gevel, dak, leiding of vloer; HR++ beglazing (of hoger); Een warmtepomp;
Handreiking voor gemeenten over de samenwerking met …
Burgerbetrokkenheid bij energie gaat over de mate waarin burgers en lokale gemeenschappen betrokken . zijn bij, en invloed hebben op de besluitvorming, ontwikkeling en implementatie van energieprojecten. Om duidelijkheid te hebben en te geven, is het goed als gemeenten lokaal beleid vaststellen voor de
Wat betekent de informatieplicht energiebesparing voor bedrijven?
De rapportage moet uiterlijk op 1 juli 2019 voor de eerste maal gedaan zijn. Dit is noodzakelijk om nog een bijdrage te kunnen leveren aan het behalen van de landelijke energie- en klimaatdoelen voor 2020. Tevens is het haalbaar om op deze manier bedrijven tot energiebesparing te bewegen en de doelen te halen.
Energiebesparende maatregelen
Een overzicht van de subsidies en leningen voor energiebesparende maatregelen. Jouw gegevens zijn veilig bij ons. ... Wat komt er nog aan? De overheid wil dat iedere woningbezitter zijn woning kan verduurzamen. Het uitgangspunt bij energiebesparing is dat de maandlasten omlaag gaan of gelijk blijven.
Wat is een energieregistratie
Energiebesparing levert een belangrijke bijdrage aan vermindering van de CO 2-uitstoot, een van de doelen in het Klimaatakkoord. De Omgevingswet bevat instrumenten en regels voor …
Energiebesparing
OverzichtIntroductieRedenen om over te gaan tot energiebesparingBeleid in NederlandBeleid in België
Besparing op het gebruik van elektriciteit en gas vormt een belangrijk onderdeel van het energiebeleid. Energiebesparing vermindert het energieverbruik en de vraag naar energie per inwoner. Het compenseert dus een deel van de groei in de energievoorziening die nodig is om gelijke tred te houden met de bevolkingsgroei. Dit vermindert de stijging van de energiekosten, waardoor de behoefte aan nieuwe centrales en energie-import uit andere landen wordt terugged…