Ondergrondse Energieopslag in Nederland 2030 – 2050
omvangrijke energieopslagtechnologie die wordt ingezet binnen Nederland en de rest van Europa. In alle onderzochte energiescenario''s ligt de ondergrondse aardgasopslagcapaciteit …
Ondergrondse Energieopslag in Nederland 2030 – 2050
Dit rapport presenteert de beleidsaanbevelingen die onderdeel zijn van de beleidsstudie naar de toekomstige ondergrondse opslag van energie in Nederland tussen 2030 en 2050. Het rapport …
Rapport Nibud Studentenonderzoek (2021)
In 2017 hebben we dit onderzoek onder hbo- en wo-studenten voor het laatst uitgevoerd. Herhaling van dit onderzoek geeft een actueel beeld van de financiële situatie en het financiële gedrag van deze studenten anno 2021. In 2019 is de eerste groep studenten afgestudeerd die volledig binnen het nieuwe studiefinancieringsstelsel is meegelopen.
Stand van Nederland 2023 | Synthese
De sociaal-maatschappelijke stand van Nederland . Kwaliteit van de samenleving is relatief hoog. Op basis van het onderzoek naar de sociale en culturele ontwikkelingen in Nederland blijkt dat de . kwaliteit van de Nederlandse samenleving relatief hoog is. De kwaliteit van leven in Nederland is
Ondergrondse Energieopslag in Nederland 2030
Ondergrondse Energieopslag in Nederland 2030 – 2050 Technische evaluatie van vraag en aanbod Rapport | 22-06-2021 Dit rapport omvat de technische analyse over …
Zo kwam Nederland aan dat tekort van 390.000 huizen
In 2030 moet Nederland bijna een miljoen woningen meer tellen dan nu. Voorlopig gaat de bouw maar moeizaam. Er is volgens de overheid momenteel een tekort van zo''n 390.000 woningen. En dat loopt alleen maar …
China''s melkschandaal 2008: Gedeeltelijke vertaling van Chinees naar ...
China''s melkschandaal 2008: Gedeeltelijke vertaling van Chinees naar het Nederlands, een onderzoek naar de huidige situatie September 2018 DOI: 10.13140/RG.2.2.34926.66884
Onderzoek woon-, werk
De situatie van arbeidsmigranten in Nederland is wat betreft hun werksituatie, integratie in de samenleving en toekomstperspectieven relatief weinig veranderd ten opzichte van twee jaar geleden. Echter hebben arbeidsmigranten de afgelopen twee jaar meer negatieve ervaringen gekregen met huisvesting en hun woonsituatie, terwijl dit beeld twee jaar geleden …
Klimaatrisico''s in Nederland
Rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Het rapport beschrijft de belangrijkste klimaatrisico''s die optreden in het huidige klimaat voor Nederland. Het bgaat om risico''s voor de waterveiligheid, waterkwantiteit en waterkwaliteit, de gebouwde omgeving, mobiliteit, natuur, landbouw, gezondheid, cultureel erfgoed en rampenbeheersing en …
Universiteit Leiden: excellentie en innovatie? Een onderzoek naar de ...
Een onderzoek naar de recent vastgestelde strategie en bijbehorende organisatie inrichting van de Universiteit Leiden. Version: Not Applicable (or Unknown) License: License to inclusion and publication of a Bachelor or Master thesis in ... Vervolgens wordt dit toegepast op de huidige situatie van de Universiteit Leiden en wordt er gekeken welke ...
DE SITUATIE VAN HET KONIJN IN NEDERLAND SINDS HET OPTREDEN VAN …
Naar aanleiding van de massale sterfte van konijnen als gevolg van een virusepidemie (RHD) en de negatieve effecten van dat massale sterven op de wilde flora en fauna heeft de minister van LNV opdracht gegeven tot een studie naar ''de situatie van het konijn in Nederland''. Het konijn is een sleutelsoort in ecosystemen van vooral arme ...
CBS onderzoekt krapte op de arbeidsmarkt
''Want niet alleen in tijden van krapte zijn de data relevant voor het beleid. Dat is ook het geval als de situatie verandert en Nederland bijvoorbeeld te maken krijgt met stijgende werkloosheid.'' Vragen naar het waarom. In de uitbreiding van de Enquête Beroepsbevolking gaat het CBS dieper in op de vraag waarom mensen niet werken.
Stikstof
Daarvoor heeft het ministerie het RIVM gevraagd de stikstofdepositie van alle veehouders en industrieën in Nederland van hoog naar laag te sorteren. Met het verzoek alleen te kijken naar bedrijven in de buurt van overbelaste en stikstofgevoelige Natura 2000-gebieden, en de afkapgrens van 25 kilometer toe te passen.
fotovoltaïsche (PV) systemen in Nederland. Een inventarisatie
De groei van het aantal fotovoltaïsche (PV) systemen in Nederland is groot. In 2018 is 1,33 gigawatt-piek (GWp) bijgeplaatst. Deze PV-systemen betreffen (grootschalige) grondgebonden …
Onderzoek: tekort aan zorgpersoneel op lange termijn alleen …
In de loop van dit jaar verwachten de onderzoekers van ABF Research dat het huidige tekort al zal oplopen naar 49.000 mensen. Dat tekort is wel beduidend lager dan de grovere inschatting van vorig ...
Off grid wonen in Nederland: De ultieme gids voor een
Off grid wonen in Nederland: De ultieme gids voor een zelfvoorzienend en autarkisch levensstijl. ... Begin met het verzamelen van informatie en het doen van onderzoek naar off-grid wonen. Leer over duurzame energiebronnen, waterbeheer, voedselproductie en andere aspecten van zelfvoorzienend leven. ... Evaluatie van je huidige situatie: Evalueer ...
Onderzoek naar veilige afstand voor energieopslagsystemen
Dat is vaak niet de tijd waarop mensen de meeste energie gebruiken. Daarom zijn systemen nodig om energie tijdelijk op te kunnen slaan. Die energieopslagsystemen kunnen zo groot zijn als een zeecontainer. Vanwege de overgang naar duurzame energie zullen de komende jaren steeds meer van die systemen geplaatst worden.
Onderzoek naar het versterken van klimaatadaptatie in Nederland …
Onderzoek naar het versterken van klimaatadaptatie in Nederland. ... Deloitte vergelijkt de huidige situatie met welke financiële maatregelen nodig zijn om het risico op overstromingen te minimaliseren. Met de conclusies en aanbevelingen uit het onderzoek wil Deloitte bijdragen aan het klimaatadaptief maken van Nederland voor huidige en ...
Energieopwek
Entrance: onderzoek naar duurzame energie in Nederland. ENTSO-E: transparantieplatform van de Europese transmissiesysteembeheerders (TSO''s) voor elektriciteit. ENTSO-G: …
Veiligheid energieopslagsystemen
Dit rapport betreft het resultaat van een studie over energieopslagsystemen (EOS) dat in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is uitgevoerd naar de veiligheid van batterijen in EOS en de regelgeving ervan in Nederland. Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in de gevaren van huidige en EOS die de komende 5 ...