Werkverdelingsplan

Een workflow voor het werkverdelingstraject. Met Taakberekening-PO stroomlijn je het werkverdelingsproces aan de hand van een traject waarbij de planner het team in elke fase een helder overzicht geeft van de mogelijkheden en knelpunten in de werk- en taakverdeling. En aan het eind van het traject heb je met de afdrukken van een vijftal werkbladen een kant-en-klaar …

Werkverdelingsplan

Als de meerderheid van het team akkoord gaat het met werkverdelingsplan, wordt het concept een definitief voorstel. Het plan wordt voorgelegd aan de personeelsgeleding van de MR. De PMR controleert of de procedures goed doorlopen zijn, of alle bovenstaande onderdelen zijn opgenomen en kan eventuele aanvullingen of wijzingen voorstellen.

Toelichting Onderwijsjuristen VOS/ABB Stappenplan invoering ...

1. Team via memo informeren over de inhoud van de regeling werkverdelingsplan, het te volgen tijdpad en de rol van het team 1en de PMR. 2. Vergadering team over de vraag hoe dat gaat vaststellen of er voldoende draagvlak bestaat voor invoering van het werkverdelingsplan. 3. Vergadering team over de hoeveelheid werk en de te maken afspraken over de

Hoe maak je een werkverdelingsplan dat werkt

In veel scholen werd er om die reden gewerkt met een taakurenbeleid. Gelukkig gaat dat veranderen en krijgt het team een veel belangrijkere stem in het vaststellen van het verdelen van het werk met het zogenaamd werkverdelingsplan. Hier lees je daar meer informatie over en vind je een infographic. Maar hoe geef je zoiets vorm met je team?

Eerste aanzet werkverdelingsplan via infographic

In het cao-onderhandelaarsakkoord van 2 juli 2018 is aangegeven dat er een handreiking zou komen over het werkverdelingsplan, het nieuwe Hoofdstuk 2 (Bijlage XXI CAO PO 2018 – 2019) dat op 1 augustus 2019 van kracht wordt. De eerste stap voor deze handreiking is een infographic, die de vakbonden – waaronder de AVS – en de PO-Raad hebben ...

Werkverdelingsplan; taakbeleid, taakverdeling school

Maar dat vinden ze of lastig of ze horen alleen de dooddoener van het taakbeleid. Daar heb ik wel wat tips voor, want jij beslist mee over de taakverdeling op school! Wat is het werkverdelingsplan? In het …

Werkverdelingsplan Archieven

Op 1 augustus 2019 is het werkverdelingsplan van kracht. Dat is in de CAO PO 2018-2019 (versie maart 2019) vastgelegd. De AVS heeft voor schoolleiders een handreiking werkverdelingsplan gemaakt. De handreiking biedt informatie over de cao-artikelen en geeft stap voor stap weer hoe te komen tot een werkverdelingsplan voor de school. In de ...

Handreiking Werkverdelingsplan

In deze handreiking vindt u de belangrijkste artikelen uit de CAO PO 2018-2019 over het werkverdelingsplan. Het werkverdelingsplan wordt toegelicht aan de hand van de eerder gepubliceerde infographic van de onderhandelaars aan de cao tafel. Deze handreiking geeft u een handvat om te komen tot een voor uw school optimale werkverdeling.

Werkverdelingsplan

Een werkverdelingsplan op een basisschool is een document dat de organisatie van het werk en de verantwoordelijkheden van het personeel binnen de school regelt. Het plan is bedoeld om duidelijkheid te scheppen over wie welke taken …

Werkverdelingsplan: wat vind jij ervan?

Het Arbeidsmarktplatform PO gaat onderzoeken, mede in opdracht van AVS, hoe scholen het werkverdelingsplan vormgeven, welke afspraken ze erin maken en hoe het in de praktijk werkt. Ook neemt het expertisecentrum op het gebied van de arbeidsmarkt de pauzeregeling onder de loep – en deelt het goede voorbeelden.

Werkverdelingsplan: handig of een papieren tijger?

In opdracht van de cao-partijen (CNV Onderwijs, AOb, AVS, FvOv en de PO-Raad) onderzoekt het Arbeidsmarktplatform PO het werkverdelingsplan op scholen in het primair onderwijs. In dat plan brengt de …

Werkverdelingsplan: handig of een papieren tijger? Doe mee aan het ...

In opdracht van de cao-partijen (AOb, CNV Onderwijs, AVS, FvOv en de PO-Raad) start het Arbeidsmarktplatform PO een onderzoek naar het werkverdelingsplan op scholen in het primair onderwijs. In dat plan brengt de school jaarlijks de werkzaamheden in kaart en maakt het team afspraken over de taakverdeling.

Handreiking werkverdelingsplan

Op grond van het bepaalde in Hoofdstuk 2 van de CAO PO 2019 – 2020 dient er een werkverdelingsplan opgesteld te worden. De AVS heeft hiervoor een Handreiking Werkverdelingsplan opgesteld. Deze handreiking biedt een houvast om een werkverdelingsplan op te stellen de handreiking is onder meer een voorbeeldplan opgenomen, een jaarkalender …

Inzet planner bij het werkverdelingstraject

De planner Taakberekening PO ondersteunt je bij de opstelling van het werkverdelingsplan. Gebruik hem daarom niet alleen achteraf om de jaartaken en inroostering te berekenen, maar zet de planner in vanaf het beginstadium van het werkverdelingsproces. Het is de bedoeling dat het team de beste beslissing neemt over de groeps- en taakverdeling.

Opslag energie: technisch veel mogelijk, maar regelgeving is …

De huidige regelgeving vertraagt een snelle groei van opslag van duurzame energie. Na de openingspresentatie wordt de opslag van energie besproken in drie blokken. …

Werkverdelingsplan

Normjaartaak of werkverdelingsplan? Belangrijk om voorop te stellen: het werkverdelingsplan is relatief nieuw. Sinds 2019 is de normjaartaak geen officieel deel meer van de verschillende onderwijs-cao''s.Het werkverdelingsplan, een …

Werkverdelingsplan

Per 1 augustus 2019 is het verplicht een werkverdelingsplan te hebben. Als het goed is, zijn er evenveel taken als beschikbare tijd van leerkrachten. Door een oplopend lerarentekort krijgen scholen hun werkverdelingsplan soms niet sluitend en moeten er taken blijven liggen.

Handreiking energieopslag en netinpassing voor installateurs …

Netinpassing van duurzame opwek wordt een steeds belangrijker onderdeel van het werk van installateurs. Grote aanjagers zijn de fysieke krapte op de bestaande infrastructuur en de vraag …

Handreiking Klaas Jurjens CNV Academie n.a.v. cao afspraken ...

4 draagvlak Het team maakt samen een afspraak HOE er straks bepaald wordt of er bij de uitwerking van het werkverdelingsplan voldoende draagvlak is: helft + 1, 2/3 meerderheid of 3/4 of consensus, consensus is uitgangspunt (voetnoot p.333). 5 teamgesprek: Het team is aan zet! Eigenaarschap van het team over de werkverdeling is basisuitgangspunt

Wanneer beginnen we met het werkverdelingsplan?

Is het team eruit, dan maakt de schoolleiding een concept-plan. Vindt het team die tekst oké? Dan pas komt het werkverdelingsplan op de mr-agenda, als instemmingsrecht voor de personeelsgeleding. Dat gebeurt meestal in juni, maar in elk geval voor de zomervakantie. Deze ideale gang van zaken is niet altijd de praktijk.

RWE start bouw van grootschalig batterijopslagproject in Nederland

In de VS heeft het bedrijf zijn eerste batterijopslagsysteem op groteschaal aangesloten op het elektriciteitsnet van Californië in 2023. De 137 MW-faciliteit van Fifth …

In gesprek over het werkverdelingsplan; goed voor de teamspirit

Een werkverdelingsplan goed behandelen is best een bult werk, zegt een leerkracht en mr-lid van een basisschool in het midden van het land. "Ons bestuur had het goed voor elkaar: het bestuursformatieplan lag er voor kerst. In januari konden we aan de slag met het werkverdelingsplan."

Werkverdelingsplan en de positie van de schoolleider: hoe zit …

In de CAO PO 2019-2020 is in Hoofdstuk 2 bepaald dat er een werkverdelingsplan moet worden opgesteld. Wat betekent dat voor de positie van de schoolleider? De werkverdeling vindt plaats binnen de kaders van het meerjarenformatiebeleid en het bestuursformatieplan. Deze worden door het schoolbestuur opgesteld.Vervolgens zal de werkverdeling op schoolniveau invulling …

Handreiking werkverdelingsplan geactualiseerd

De Handreiking werkverdelingsplan is geactualiseerd. In de CAO PO 2018 – 2019 was in Bijlage XXI al melding gemaakt van de invoering van het werkverdelingsplan. De AVS heeft op basis hiervan een eerste handreiking gemaakt de CAO PO 2019 – 2020 is het werkverdelingsplan geformaliseerd in Hoofdstuk 2. Hierop is de handreiking aangepast. De …

Stappenplan invoering werkverdelingsplan

Er moeten in het kader van het werkverdelingsplan nog meer besluiten worden genomen. Bijvoorbeeld de tijd die de teamleden op school aanwezig moeten zijn, de besteding van de werkdrukmiddelen, enz.. Dit zijn echter zaken die niet altijd elk jaar opnieuw behoeven te worden afgesproken en daarom beter vooraf kunnen worden afgesproken.

Eemshaven batterijopslag | RWE in de Benelux

Het Eemshaven batterij project is RWE''s eerste Nederlandse batterijopslagproject op grote schaal met een geïnstalleerd vermogen van 35 megawatt (MW) en een opslagcapaciteit van 41 …

Eigen taken formuleren in het werkverdelingsplan, mag dat?

Het uitgangspunt van het werkverdelingsplan is dat werknemers meer inspraak hebben in de verdeling van het werk. Bij het basis- en overlegmodel had de werkgever het voor het zeggen, maar in het werkverdelingsplan maakt het team de afspraken. Meer zeggenschap bij het team, betekent automatisch minder zeggenschap bij de individuele leerkracht en ...

Teams voorop bij taakverdeling | AOb Medezeggenschap

De komst van het werkverdelingsplan op basis van teamgesprekken kan op deze voor personeel belangrijke onderdelen de medezeggenschap versterken. Het team is immers actief betrokken bij de voorbereiding van het werkverdelingsplan, al hoeft het dat niet zelf te schrijven. De directie moet het samenstellen op basis van de ideeën en afspraken ...