Battery Regulation
The primary aim of this regulation is to create a harmonized legislation for the sustainability and safety of batteries. Here are some key points from the new regulation:
Normen voor noodstop en besturingssystemen herzien
Twee bekende normen voor de veiligheid van machines zijn herzien. Voor noodstopvoorzieningen is NEN-EN 418 vervangen door NEN-EN-ISO 13850, en voor besturingssystemen is NEN-EN 954-1 vervangen door NEN-EN-ISO 13849-1. Deze B-normen zijn opgesteld in het kader van de Europese richtlijn voor machines.
Normen voor veiligheidsafstanden herzien
De normen voor veiligheidsafstanden zijn herzien. Om te bepalen op welke afstand van een gevaarlijke zone een beschermende constructie moet komen, is er een nieuwe norm: NEN-EN-ISO 13857 Veiligheid van machines – Veiligheidsafstanden ter voorkoming van het bereiken van gevaarlijke zones door bovenste en onderste ledematen.
Medio 2023 nieuwe algemene regels voor windturbines
Wel gaat de minister met medeoverheden overleggen ''over gezamenlijke uitgangspunten voor de periode waarin er nog geen nieuwe landelijke windturbinenormen zijn.'' Die uitgangspunten zullen geen normen omvatten, omdat voor zulke normen immers een planMER verplicht is, zo is sinds 30 juni 2021 duidelijk. Europese richtlijn
Herziening van de normen voor prestaties van zonweringen
Het annex B van de normen EN 14500 verduidelijkt dat, voor een typisch doek, de openingsfactor kan gelijk gesteld worden aan de directe lichttransmissie bij loodrechte inval (τ v,n-n) voor het donkerste kleur van een serie. Lichtdoorlatende doeken die geen permeabiliteit voor lucht vertonen hebben een openingsfactor Co gelijk aan nul.
Voorstel voor richtlijn voor het transport van ruw biogas
5 Voorstel voor de richtlijn . 42 5.1 Voorstel op te nemen maatregelen in richtlijn . 42 5.1.1 Richtlijnen voor de specificaties van biogas in biogasleidingen 42 5.1.2 Richtlijnen voor de aanleg van biogasleidingen 42 5.1.3 Beheer 43. 6 Referenties . 45. I.1 Bijlage 1 – generieke Bowtie Netbeheer Nederland (d.d.2015-08-20) 47
Certificeringen
Het is de bekendste op de Franse markt, al voegt het niet meer toe dan Duitse of Europese normen. Over het algemeen zijn de vereisten voor pellet producenten om NF-, DIN- of EN-certificering voor hun producten te verkrijgen vrij eenvoudig te bereiken. Er is dus geen reden voor een verkoper van huishoudelijke pellets om niet gecertificeerd te zijn.
Raad neemt verordening batterijen en afgedankte batterijen aan
De Raad nam een nieuwe verordening aan die de duurzaamheidsregels voor batterijen en afgedankte batterijen aanscherpt. Voor het eerst zal de EU-wetgeving de …
de nieuwste normen voor energieopslagcentrales met vliegwiel
Periodieke evaluatie normen voor microbiologie. Normen voor verschillende micro-organismen Op het gebied van microbiologie van de voedselketen zijn nu de periodieke evaluaties van onderstaande normen geopend voor inbreng van Nederlandse belanghebbenden: NEN-EN-ISO 6579-1:2017 ''''Horizontal method for the detection, enumeration and serotyping of ...
Kennis voor de opslag en het transport van beperkt houdbare
In het algemeen zorgen de permanente controle van de opslag- en verwerkingstemperaturen en de hoge hygiënische normen voor een perfecte kwaliteit. De temperatuur in een chocolademagazijn ligt tussen 12°C en 20°C (meestal 18°C). Chocolade is gevoelig voor vocht, oxidatie, hitte, temperatuurschommelingen en geuren.
Specifieke normen voor de batterijproducerende industrie
De Canadese normen voor de productie van batterijen omvatten een breed scala aan vereisten om de productveiligheid, bescherming van werknemers en duurzaamheid voor het milieu te garanderen. Provinciale en federale regelgeving, UL- en CSA-normen, evenals transport-, gezondheids- en veiligheidsvereisten spelen allemaal een cruciale rol bij het vormgeven van …
Een normenabonnement bij het NBN is dé oplossing voor …
Een Belgisch technologiebedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van hernieuwbare energieoplossingen, bijvoorbeeld, kan via een normenabonnement toegang krijgen tot de nieuwste normen voor zonne-energie-installaties (zoals de ISO 9806-norm voor thermische zonnecollectoren).
Nieuwe EU-regels voor duurzamere en ethisch verantwoorde …
In de nieuwe regels zullen strengere inzamelingsdoelstellingen worden opgenomen voor draagbare batterijen (45% tegen 2023, 63% tegen 2027 en 73% tegen 2030) …
Technologie voor de opslag van zonne-energie: welke te kiezen?
Redenen en Opslagtechnologieën : Huishoudens kiezen voor de opslag van zonne-energie voor zelfconsumptie, energieonafhankelijkheid en om te voldoen aan de behoeften van afgelegen gebieden of gebieden die vaak te maken hebben met stroomuitval. De technologieën omvatten chemische opslag (lithium-ion batterijen), thermische opslag en …
Raad neemt verordening batterijen en afgedankte batterijen aan
De Raad heeft een nieuwe verordening aangenomen die de duurzaamheids regels voor batterijen en afgedankte batterijen aanscherpt. De verordening zal de volledige …
Europese normen voor magazijnstellingen • Warehouse Totaal
De drie normen zijn als volgt: NEN-EN 15620 Stalen opslagsystemen – Verstelbare palletstellingen – Toleranties, vervormingen en vrije ruimten geeft aan met welke afwijkingen de ontwerper rekening moet houden bij het ontwerpen van palletstellingen. Deze afwijkingen komen in de praktijk voor en kunnen grote invloed hebben op de …
Belangrijke conclusies van het nieuwe EU-regelgevingskader …
Doelstellingen van 90% materiaalterugwinning voor kobalt, koper, nikkel en lood, en 35% voor lithium tegen 2025; 95% voor kobalt, koper, nikkel en lood, en 70% voor lithium tegen 2030. …
Veiligheidsvoorschriften en -normen voor liften
Liften die niet aan de veiligheidsnormen voldoen, kunnen worden stilgelegd totdat de noodzakelijke reparaties of aanpassingen zijn gemaakt. Het is belangrijk voor lift-eigenaren en -exploitanten om op de hoogte te blijven van de nieuwste veiligheidsvoorschriften en -normen om de veiligheid van hun gebruikers te waarborgen. Nederlandse Liften
VDMA 24994: de nieuwe vereisten voor lithium-ion accu opslag
De VDMA 24994 is de nieuwe testnorm van het Deutschen Institut für Normung (DIN). Die organisatie heeft vastgesteld waaraan een opslagunit voor lithium ion-accu''s moet …
Herstart voor de PV-branche
PV-systemen transparant en volgens de nieuwste normen te beheren. SAMENWERKING MET SOLAR TECHNIEK NEDERLAND Systeemdossier werkt samen met Solar Techniek Nederland, dé praktijkopleider voor de PV-branche, om installateurs en inspecteurs te ondersteunen bij veilige en correcte installatie en inspectie van PV-systemen. INSTALLQ