Methodieken voor kennisbehoud in organisaties

Het doel van de kennisprojecten die we begeleiden is het expliciet maken van impliciete kennis en het combineren van bestaande expliciete kennis. De focus lag hierbij op kennis die van cruciaal belang is voor de werking van de objecten (gemalen). Het ROK-model® en …

De wedloop om kennis

landse politiek is doordrongen van het belang van kennis en heeft de ambitie neergelegd om op het gebied van hoger onderwijs, wetenschap en kennisvalorisatie tot de mondiale top vijf te behoren. Ambities vaststellen is relatief gemakkelijk, ambities realiseren is …

Techniek en technologie

uitzien. Kennis over techniek en technologie is in de moderne samenleving van belang voor elke burger: bij het aanschaffen en gebruiken van producten maar ook om mee te kunnen praten en beslissen over technische ontwikkelingen die grote gevolgen kunnen hebben voor de toekomst, zoals voor het klimaat, het milieu, de

Binnen

In leerecosystemen vormen verschillende sectoren, waaronder onderwijs, opvang, buurtcentra, bibliotheken, musea en culturele instellingen, een netwerk. Instellingen werken structureel samen om activiteiten te organiseren …

Jongeren inspireren om te kiezen voor techniek

Ander belangrijk punt is leerlingen op een nieuwe manier kennis laten maken met techniek en de beroepen daarbinnen. Hans van Welie, manager Technical Education bij Alewijnse en lid van het STO-kernteam, spreekt van ''onzichtbare beroepen'': technische beroepen worden bijna altijd achter muren en hekken uitgeoefend.

Kennisbasis natuur en techniek voor leraren in het primair …

Veel Pabos bieden bijspijkerprogramma''s aan in de vorm van zelfstudiepakketten om de voorkennis op dit onderbouwniveau te brengen. Binnen het zeer beperkte aantal uren voor vakkennis en vakdidactiek op het gebied van Natuur en Techniek op de Pabo is het beter een kleiner deel goed te doen dan om te proberen een zo''n groot mogelijk deel van ...

Tien grensverleggende onderzoeksprojecten op het gebied van …

Radiologie AI verschuift naar federatieve leeromgevingen om te voldoen aan de regelgeving op het gebied van gegevensbescherming. In dit nieuwe paradigma worden AI-modellen van meerdere ziekenhuizen geleerd zonder dat gegevens worden gedeeld. Medische gegevens zijn dan heterogeen tussen ziekenhuizen en niet toegankelijk voor het centrale …

Onderzoek Kenniscentrum Technologie en Samenleving

De sector heeft een belangrijke positie op het gebied van omzet, werkgelegenheid en R&D. Het automotive-onderzoek van het kenniscentrum is gericht op 2 belangrijke deelgebieden. Een daarvan is ''Future Powertrain''; waarin onderzoek bijdraagt aan nieuwe en verbeterde aandrijfsystemen van auto''s als het gaat om duurzaamheid.

Hoe plaats je kennismanagement in organisaties?

Dankzij kennismanagement kun je kennis hergebruiken en kennisverlies minimaliseren maar kennis ook optimaal benutten en inzetbaar maken binnen je organisatie, mits goed uitgevoerd. Er wordt ook wel gezegd …

Mondeling taalonderwijs: vier aanbevelingen voor de leraar

Goede mondelinge taalvaardigheden zijn belangrijk om goed te kunnen functioneren op school en later in de maatschappij. Mondelinge taal heb je namelijk continu nodig, niet alleen voor het verwerven en verwerken van kennis, maar ook om sociale contacten op te bouwen. Daarnaast is mondelinge taalvaardigheid het startpunt van leesvaardigheid.

Ondergrondse Energieopslag in Nederland 2030

Het onderzoek bevestigt het belang van ondergrondse energieopslag voor een duurzaam energiesysteem. Op basis van de bevindingen schetsen TNO en EBN mogelijke ontwikkelpaden voor ondergrondse energieopslag in Nederland tot 2050. Daarnaast geven ze …

Reviewstudie ''Mens en Natuur''

van de 58 TIMSS-landen staat met een gemiddelde toetsscore van 518 op het gebied van kennis en vaardigheden op het gebied van natuur- en techniekonderwijs (het TIMSS-gemiddelde is 500). Dit prestatieniveau is gelijk gebleven ten opzichte van 2015 maar nog steeds een stuk lager dan in 2011 toen het niveau nog beduidend hoger was.

Natuur en Techniek

bedoeld is om op stelselniveau uitspraken te kunnen doen over het behalen van de kerndoelen op het gebied van Natuur en techniek (NT). De opdrachtgever vroeg nadrukkelijk om een opgavenset te ontwikkelen waarmee een peilin g Natuur en techniek uitgevoerd kan worden in groep 8 …

Opslag energie: technisch veel mogelijk, maar regelgeving is …

Alle tafelgasten van de onlinetalkshow over energieopslag zijn het erover eens: er is dringend een vergunningversnelling nodig om efficiënte opslag van energie voor 2030 te …

Definitie van energie, wat is energie? | Technisch Werken

Binnen de techniek wordt veel gebruik gemaakt van energie. Machines, voertuigen en werktuigen hebben energie nodig om een bepaalde bewerking te kunnen uitvoeren of om zich te verplaatsen. Zonder energiebronnen komt de maatschappij vrijwel geheel tot stilstand want ook ziekenhuizen, woningen en bedrijven maken volop gebruik van …

Energieopslag: de volgende doorbraak in de energietransitie!

Energieopslag is een sleuteltechnologie voor de energietransitie. In het verduurzamen van de energievoorziening ontstaat er meer vraag naar verschillende …

Het Dienjaar: een onorthodoxe manier om te bouwen binnen …

Patrick Choenni: "De grootste uitdaging is om de deelnemers van het Dienjaar effectief bij te laten dragen aan de personele gereedheid van Defensie en dit op een goede manier af te stemmen en te borgen binnen de OPCO''s (operationele commando''s). Just enough – just in time; dat is het uitgangsprincipe van het Dienjaar.

Energieopslag

Het opvangen van de wisselende vraag en aanbod van elektriciteit op zeer korte tijdschalen om de netbalans te handhaven. Dit is onder andere op te vangen met …

Invloed van techniek op het dagelijkse leven – Technomapping

Op het gebied van wonen heeft de techniek steeds meer invloed. Door middel van app''s op je smartphone kunnen wij allerlei apparaten in- of uitschakelen. ... zegt dat de natuur geschapen is door God en dat God de natuur heeft overgedragen aan de mens om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien en om er macht over uit te kunnen oefenen ...

Waarom kennis delen belangrijk is: 6 voordelen

5. Innoveren door van elkaar te leren: nieuwe ideeën! Het belang van kennis delen zit ook in het feit dat kennisdeling een stimulans is voor innovatie. Door jouw medewerkers of community leden te stimuleren om onderling hun kennis te delen, ontstaan er door deze communicatie vaak nieuwe ideeën en plannen. En dat levert vaak meer op dan je denkt.

Versterken van rekenen en gecijferdheid bij mbo-studenten

Wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd binnen de context van het mbo rondom het onderwerp ''motiverend rekenonderwijs'', is nauwelijks te vinden. ... In het mbo is de doelstelling van rekenonderwijs om kennis, vaardigheden en houding op het gebied van rekenen in te zetten in betekenisvolle situaties binnen de beroepsopleiding, in ...

Kennisdossier: Innovaties op het gebied van …

Innovatie op het gebied van BEMS is al goed onderweg. De belangrijkste uitdaging ligt nu vooral op het gebied van het afstemmen van opwek en gebruik om zo zelfconsumptie de verhogen en piekbelasting te verlagen. Er wordt hier aan gewerkt maar de huidige systemen op de markt zijn er nog niet op afgestemd. Deze focussen zich namelijk het …

Memorandum van Overeenstemming tussen Nederland en Curaçao op het ...

Op 15 mei 2023 is in Willemstad (Curaçao) door minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend met de minister voor Economische Ontwikkeling van Curaçao Ruisandro Cijntje. De samenwerking richt zich op verschillende technologieën van hernieuwbare energie, zoals windenergie, groene waterstof, …

Hoeveel bezoekers is ''te veel''? Een aanzet tot een model voor het …

Tijdens Koningsdag is het in veel steden geoorloofd om de draagkracht van een gebied eenmalig te overschrijden. En op zondagen kan een centrum wellicht best meer bezoekers aan, maar is dit vanwege vigerende regelgeving of levensovertuiging niet mogelijk en wenselijk. Deze dynamiek komt ook terug in de dagelijkse praktijk van veel beleidsbepalers.

Kennis delen: zo vergroot je het succes van je team

Het idee is om zoveel mogelijk kennis vast te leggen en te delen, zodat iedereen op de hoogte is en de kennis niet verloren gaat zodra een belangrijke medewerker de organisatie verlaat. Een betere samenwerking en het verbeteren van de algehele kennis en efficiëntie van een organisatie zijn dus belangrijke drijfveren voor het delen van kennis.

25 essentiële projectbeheervaardigheden om te slagen [2024

Als u uw vaardigheden op het gebied van projectbeheer wilt aanscherpen en ontwikkelen, bent u hier aan het juiste adres. ... maken het gemakkelijk om werk bij te houden, ... Technische vaardigheden verwijzen naar uw kennis van specifieke tools en software binnen projectbeheer. Deze tools zijn niet moeilijk om te leren.

Energieopslag: omgaan met uitdagingen en kansen

In het geval van het segment energieopslag in Nederland spelen al deze factoren een rol. Voordat we ze in meer detail bekijken, helpt het om een breed inzicht te …

Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige energieopslag

RELEASE werkt aan nieuwe technologische mogelijkheden op het gebied van energieopslag waarbij elektrische energie opgeslagen wordt en vervolgens weer gebruikt kan …

Kenniscentrum voor energieopslag

Energy Storage NL is de inhoudelijke expert op het gebied van energieopslag- en conversietechnologie. We bevorderen het bewustzijn en de kennis over de huidige en …

Onze overheid gaat investeren in energieopslag: wat betekent …

Energieopslag speelt een cruciale rol in de overgang naar een duurzamere toekomst. Het stelt ons in staat om energie op te slaan als er een overschot is, bijvoorbeeld …

Is Eindhoven het Silicon Valley van Nederland?

Eindhoven is dus lang niet de enige stad die hard aan de weg timmert als het om innovatie gaat. Door de combinatie van expats en lokale bewoners, het gebruik van internationale kennis en een visie gericht op het helpen van mensen, is de ''slimste vierkante kilometer ter wereld'' goed op weg om zich ook zelf het Silicon Valley van Europa te ...