Bronbelasting op renten, royalty''s en dividenden

Vanaf 1 januari 2024 verandert de ''Wet bronbelasting 2021'' met de invoering van een conditionele bronbelasting op dividenden. In de ''Uitvoeringsvoorschriften conditionele …

BRO stelt Rijksinpassingsplan op voor eerste CO2 transport en opslag …

BRO heeft in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat het Rijksinpassingsplan opgesteld voor het transport en de opslag van CO2. Aangezien dit de eerste keer is dat deze techniek in Nederland wordt toegepast, heeft BRO nauw samengewerkt met het ministerie, initiatiefnemers en MER-opstellers om alle mogelijke effecten goed in beeld te …

Ondergrondse Opslag van CO in Barendrecht

Ondergrondse Opslag van CO2 in Barendrecht Advies voor richtlijnen voor het milieueffectrapport 20 maart 2008 / rapportnummer 2047-54 -1- 1. HOOFDPUNTEN VOOR HET MER Shell Nederland Raffinaderij heeft het voornemen om in samenwerking met de NAM en OCAP om in de (bijna) lege gasvelden van eerst Barendrecht en ver- ... Het demonstratieproject ...

CO2-opslag

Nederland wil dat de emissie in 2030 zestig procent minder is dan in 1990 en in 2050 tot nul gereduceerd is. Om de energietransitiedoelen te bereiken, zijn tal van oplossingen nodig, zoals de transitie naar duurzame energiebronnen, energiebesparing, hergebruik van materialen en de afvang en opslag van CO 2 (Carbon Capture and Storage, CCS).

Giga Leopard in Delfzijl: grootste batterij-opslag van Nederland

Op industrieterrein Oosterhorn in Delfzijl bevindt zich het terrein van de failliete aluminiumproducent Aldel. Op deze locatie wil Giga Storage een groot batterij- en energieopslag-systeem (EOS) realiseren en het bestaande Gesloten Distributie Systeem (GDS) renoveren en updaten met o.a. een nieuw transformatorstation.

Kabinet gaat ondergrondse opslag van kernafval onderzoeken

Dat wás het officiële standpunt van Nederland over de opslag van kernafval. Maar nu het kabinet-Schoof van plan is om twee tot vier nieuwe kerncentrales in Nederland te bouwen, lijkt zo lang ...

Nederland loopt achter bij opslag van energie

Nederland loopt dan ook achter bij andere Europese landen en laat daardoor kansen voor een duurzamer, betaalbaarder en betrouwbaarder energiesysteem aan zich voorbij gaan. Snelle actie van overheid en bedrijfsleven kan weer tot een voorsprong leiden, maar dan moeten enkele tientallen belemmeringen worden weggenomen.

Ondergrondse Opslag in Nederland

Ondergrondse Opslag in Nederland Technische verkenning TNO Rapport 2018 R11372 November 2018. TNO TNO Princetonlaan 6 3584 CB Utrecht Postbus 80015 3508 TA Utrecht ... komende decennia komt ruimte vrij voor de opslag van ca. 1.700 Mt. Op land zou ruim 1.000 Mt kunnen worden opgeslagen, maar deze capaciteit wordt met het

Afvang en opslag CO2 in Noord-Nederland, West-Nederland en …

Eveneens op 3 november 2017 pleitte Taco Douma, directeur van energiebedrijf RWE Nederland, voor afvang en opslag van CO2 uit kolencentrales aan onder meer de Eemshaven, die volgens hem tot ver na 2030 in bedrijf moeten blijven. De opslag op het vasteland blijft daarom ook een mogelijkheid. De oude discussie staat daarmee opnieuw op de agenda.

Eerste CO2-opslag project in Nederland van start

Porthos heeft de definitieve investeringsbeslissing genomen. In 2024 start in Rotterdam de bouw van het eerste grote systeem voor CO2-transport en -opslag in Nederland. Naar verwachting is het Porthos-systeem in …

Wijziging van de Wet bronbelasting 2021 in verband met de …

De Wet bronbelasting 2021 wordt uitgebreid met een bronbelasting van 25% op dividenduitkeringen naar landen die geen belasting heffen of een zeer lage belasting heffen. …

PRODUCTIE, IMPORT, TRANSPORT EN OPSLAG VAN WATERSTOF IN NEDERLAND

den op grote schaal als brandstof voor de ondervuring van de installaties gebruikt. Nederland . Tabel S1 geeft een indicatie van de hoeveelheden die in 2019 in Nederland voor verschillende toe-passingen werden gebruikt. Methanol wordt vooral geproduceerd in Delfzijl, ammoniak in Zeeland en Zuid-Limburg, en raffinage vindt vooral plaats in Rot ...

CO2-opslag komt onder zee

De omstreden plannen van opslag van CO2 in lege gasvelden in het noorden van het land zijn van de baan. Het kabinet kiest in plaats daarvan voor de opslag van het broeikasgas onder zee. Dat heeft minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) maandag bekendgemaakt.

Teruggaaf of vrijstelling van buitenlandse bronbelasting

Als Nederland een verdrag heeft met het land waarvan de inkomsten afkomstig zijn, dan hebt u misschien recht op (gedeeltelijke) vrijstelling of teruggaaf van de in te houden, of ingehouden …

Een belangrijke rol voor warmteopslag in de ondergrond (HTO)

In het verleden was ons energiesysteem grotendeels gebaseerd op fossiele brandstoffen. Variaties in de vraag en het aanbod van energie werden grotendeels opgevangen met behulp van ondergrondse opslag van aardgas. De opslagcapaciteit voor aardgas was voldoende om 20-30% van de jaarlijkse energievraag af te dekken.

Kabinet pakt met nieuwe bronbelasting op dividendstromen ...

Het kabinet is van plan om vanaf 2024 een nieuwe bronbelasting op dividendstromen naar belastingparadijzen in te voeren. Dit betekent opnieuw een grote stap in …

Nieuwe EU-regels voor bronbelastingprocedures | EY

De Europese Commissie heeft recentelijk nieuwe procedures voorgesteld om de terugbetaling of vrijstelling van bronbelasting voor investeerders, banken en de belastingdiensten in de EU …

CO2-opslag en -hergebruik in Nederland

Behoefte aan negatieve emissies. Uit analyses (juni 2023) op basis van bestaande scenario''s voor een (bijna) klimaatneutrale economie in 2050 blijkt dat Nederland een behoefte heeft aan negatieve emissies van tussen de 8,8 en 38,3 Mton CO 2 per jaar in 2050. De restuitstoot komt met name uit de landbouw, industrie en transport de landbouw zijn de (niet …

Eerste CO2 opslag project van start in Nederland

Het Porthos-project: Een mijlpaal voor Nederlandse CO2 opslag. Porthos heeft groen licht gekregen om van start te gaan. Na het nemen van de definitieve investeringsbeslissing, kan het ontwikkelingsproces voor het allereerste omvangrijke CO2-transport en -opslagsysteem in Nederland in 2024 daadwerkelijk beginnen.

Hernieuwde Europese en Nederlandse normen voor …

Jungheinrich Nederland BV. H.A. Lorentzweg 3. 2408 AS Alphen aan den Rijn +31 0 172 44 67 89. info@jungheinrich . Lees hier meer ... Denk aan aanvullende eisen als het gaat om de levensduur waar in het ontwerp rekening mee moet worden gehouden of voor de opslag van gevaarlijke stoffen. De vergunningsplicht op magazijnstellingen, waaronder dus ...