• darkblurbg
  • darkblurbg

Met als basis de samenwerking tussen paard en mens, waarbij vertrouwen en respect voor elkaar centraal staan.

Trainen en rekening houden met de natuur van je paard. Om ons paard te leren omgaan met al die on-paardse dingen die wij met ze willen doen. Moeten we ons paard voorbereiden en trainen om die taken te kunnen volbrengen. Maar dan wel op een vriendelijke en ethische manier.

Mijn uitgangspunt voor een training is dat mijn paard de training net zo leuk vind als ikzelf, dat zij het ziet als een spel. Waarbij ik de spelregels opstel om het voor ons beide leuk en veilig te houden.

En wat is er nou leuker dan dat je paard al bij het hek staat omdat hij met jou aan de slag wil!

In de lessen ga je leren over de basisbehoeften van een paard, over paardentaal en paardengedrag. Waarom belonend trainen zoveel sneller gaat en hoe je dat kunt toepassen.

Doormiddel van grondwerk leer je hoe je met  je lichaamstaal en houding, met paarden kunt communiceren en gaan samenwerken. Het werken vanaf de grond word ook ingezet om aan de balans en draagkracht van je paard te werken, zo leert hij zonder ruitergewicht zijn lichaam beter te gebruiken zodat hij ons gemakkelijker kan dragen.

Dit alles vormt de basis voor het paardrijden en gaan we de vertaling van het grondwerk naar het rijden maken waarbij je leert je ruitergevoel te gebruiken door het vinden van je innerlijke balans, rust, controle en coördinatie. 

In de lessen gaan we uit van de mogelijkheden van jou en je paard, en combineren we verschillende trainingstechnieken, leertheorie, gevoel en ervaring.

 

Contact