• darkblurbg
  • darkblurbg

 

Presentatie en/of workshop paardengedrag

Paarden en mensen verschillen enorm van elkaar paarden zijn prooidieren en mensen roofdieren.  Ook spreken wij niet dezelfde taal. En als we onze paarden trainen gaat dat op een best wel on-paardachtige manier. De meeste dingen die we van onze paarden vragen gaan zelfs recht tegen zijn natuurlijke instinct in. Het is dus ook heel belangrijk om weten wat normaal paardengedrag is en waarom ze doen wat ze doen.

  • Kudde gedrag
  • Paarden taal en signalen
  • Lichaamstaal van paard en mens

Paarden leven in kuddes en hebben er een grote hekel aan om alleen te zijn. Niet alleen omdat de kudde ze veiligheid geeft maar ook omdat er veel sociale interactie is. Balans in de kudde is heel belangrijk. Balans tussen jou en je paard ook, je paard doet wat hij doet omdat hij denkt dat het zo moet. Omdat de natuur hem zo heeft geprogrammeerd. Door te leren over het natuurlijk gedrag van paarden krijg je veel meer inzicht en begrip voor je paard.

Paarden communiceren met veel lichaamstaal en zijn van nature hele respectvolle dieren en verkiezen harmonie boven strijd.  Zij hebben een uitgebreide “woordenschat” om elkaar te kalmeren of iets duidelijk te maken. Je haalt heel veel informatie uit wat een paard je verteld als je leert letten op al die communicatie uitingen. Leer kijken en luister naar wat je paard je verteld,en bouw aan een wederzijdse communicatie door de signalen te respecteren en te belonen.

Bij het trainen, rijden en dagelijkse verzorging van je paard gaat het niet alleen over je paard, jijzelf bent de andere helft van de samenwerking. Dus hoe zit jij in je vel, hoe is je dag geweest, heb je de tijd voor je paard of word het vandaag een haastklus… Paarden begrijpen precies hoe een mens zich voelt en wat hij uitstraalt, en reageert daar feilloos op.

 

Een presentatie word op mijn locatie gegeven, maar ik kan natuurlijk ook bij jou komen, als er genoeg stoelen zijn en de mogelijkheid om foto’s en film te laten zien. Binnen een straal van 10 km rondom Rutten worden geen reiskosten gerekend, woon je verder dan bedragen de reiskosten 0,19ct per km.

Deze presentatie kan ook uitgebreid worden naar een workshop, door in de kudde te gaan en kijken en leren van de paarden zelf. Ook kunnen we oefeningen doen met de paarden, om te zien en ervaren wat wij zelf met onze lichaamstaal en houding doen en/of niet doen.

 

Presentatie

 

 

 

 

 

Paardengedrag

 

Avond

 

4 tot 10 pers

€ 15,00 pp

workshop

Duur

Leeftijd

Aantal

Prijs

 

 

Paardengedrag 

 

 

Dagdeel, 3 uur

Vanaf 12 jr

1 pers

€ 50,00 pp

 

 

 

2 tot 4 pers

 

€ 35,00 pp

 

Aanmelden