• darkblurbg
  • darkblurbg

Workshop belonend trainen

 

Workshop belonend trainen

Dat heb je goed gedaan!

Trainen op basis van belonen is kijken naar wat mogelijk is voor jou en je paard. Je training opzetten voor succes, zodat je je paard kunt belonen voor wat hij goed heeft gedaan, en niet hoeft te straffen voor wat mis ging.

  • Leertheorie
  • Belonend trainen

Paarden en mensen en honden, dolfijnen, olifanten, ratten, konijnen, kippen enz. enz… leren allemaal op dezelfde manier, In deze workshop vertel ik je graag meer over de leertheorie en hoe je dat gaat helpen bij het trainen van je paard. Waarom belonend trainen zoveel sneller gaat en hoe je dat kunt toepassen.

We gaan werken met een clicker een target en ook een voerbeloning (de meeste mensen werken ook niet zonder salaris) Een beloning is iets waar het paard voor wil werken, dat kan een hooibrokje, wortel of kriebel zijn, de ontvanger bepaald of het een beloning is. In de training betekend dat, dat als je paard het juiste antwoord geeft, je precies op dat moment, een klik van de clicker of je stem (check of yes!!) laat horen, daarna volgt de beloning. De klik of stem noemen we een bridge omdat het de tijd overbrugt tot de beloning. Zodra het paard de oefening begint te snappen, mag het paard er steeds meer voor doen om de bridge te horen en een beloning te krijgen. Al snel word het gebruik van de bridge weer afgebouwd, de bridge dient om iets aan te leren niet om aangeleerd gedrag te onderhouden. Werken met een bridge en beloning is een echte leerversneller maar paarden kunnen er ook over-enthousiast van worden. Beleefdheid is bij het werken met voer beloning dan ook heel belangrijk. Het is dus ook zaak dat het goed aangeleerd word.

Ik ga je ook uitleggen waarom wijken voor druk, ook wel wel een beloning voor je paard word genoemd, maar dat niet altijd zo is.

Een workshop duurt een dagdeel. Je bent een uur voor de begintijd welkom om rustig je paard uit te kunnen laden. Er is een paddock met hooi en water voor je paard. Onder het genot van een kopje koffie/thee en wat lekkers gaan we eerst de theorie bespreken, daarna gaan we met de praktijk aan de slag.

Natuurlijk kan ik ook bij jou op stal komen, Binnen een straal van 10 km rondom Rutten worden geen reiskosten gerekend, woon je verder dan bedragen de reiskosten 0,19ct per km.

 

 

workshop

Duur

Leeftijd

Aantal

Prijs

 

 

Belonend trainen

 

 

Dagdeel, 3 uur

Vanaf 12 jr

1 pers

€ 50,00 pp

 

 

 

2 tot 4 pers

 

€ 35,00 pp

 

Aanmelden