• darkblurbg
  • darkblurbg

Workshop belonend trainen

 

Workshop belonend trainen

Dat heb je goed gedaan!

Trainen op basis van belonen is kijken naar wat mogelijk is voor jou en je paard. Je training opzetten voor succes, zodat je je paard kunt belonen voor wat hij goed heeft gedaan, en niet hoeft te straffen voor wat mis ging.

  • Leertheorie
  • Wijken voor druk
  • Clickertrainen

Paarden en mensen en honden, dolfijnen, olifanten, ratten, konijnen, kippen enz. enz… leren allemaal op dezelfde manier, In deze workshop vertel ik je graag meer over de leertheorie en hoe je dat gaat helpen bij het trainen van je paard.

Belonend trainen kan op twee manieren, door iets weg te laten (druk) of door iets toe te voegen (een brokje) dit noemen we ook wel negatief en positief versterken of bekrachtigen. Deze leervormen noemen we wijken voor druk en clickertrainen

Wijken voor druk, is negatief belonen omdat je iets (druk) weg haalt. In de training betekend dat je voor het juiste antwoord van je paard, de druk loslaat, het wegvallen van de druk is de beloning voor je paard.

Clickertrainen, is positief belonen omdat je iets (brokje) toevoegt. In de training betekend dat als je paard het juiste antwoord geeft, je precies op dat moment, hoort je paard een klik van de clicker of je stem (check of yes!!) daarna volgt de beloning. Werken met een voerbeloning is een echte leerversneller maar paarden kunnen er ook erg enthousiast van worden. Beleefdheid is dan ook heel belangrijk, eerst een stap naar achteren, dan pas een beloning. Het is dus ook zaak dat het clickertrainen goed aangeleerd word.

Een workshop duurt een dagdeel. Je bent een uur voor de begintijd welkom om rustig je paard uit te kunnen laden. Er is een paddock met hooi en water voor je paard. Onder het genot van een kopje koffie/thee en wat lekkers gaan we eerst de theorie bespreken, daarna gaan we met de praktijk aan de slag.

Natuurlijk kan ik ook bij jou op stal komen, Binnen een straal van 10 km rondom Rutten worden geen reiskosten gerekend, woon je verder dan bedragen de reiskosten 0,19ct per km.

 

 

workshop

Duur

Leeftijd

Aantal

Prijs

 

 

Belonend trainen

 

 

Dagdeel, 3 uur

Vanaf 13 jr

1 pers

€ 50,00 pp

 

 

 

2 tot 4 pers

 

€ 35,00 pp

 

Aanmelden