• darkblurbg
  • darkblurbg

workshop ruiter in balans

 

Workshop Ruiter in balans

Paardrijden is de moeilijkste sport die er bestaat! Als je een betere ruiter wilt worden voor je paard, werk je ook aan jezelf!

Hoe zit het met jouw balans en hoe soepel ben je? Als je zelf bijvoorbeeld vast zit in je schouders of je heupen, kan je paard ook niet soepel lopen. Neem als voorbeeld het dansen met een partner: als jouw danspartner stijf is, niet meewerkt of zelfs de bewegingen tegenwerkt, kun jij ook nooit vloeiend rond dansen

Deze workshop gaat over, de ruiter in balans. Ben jij die fijne danspartner? Heb jij je lichaam zo georganiseerd dat jij voor je paard aanvoelt als een goed ingepakte rugzak? Doormiddel van de basisprincipes van Centered riding gaan we aan onszelf werken met verschillende oefeningen (zonder paard) ter bevordering van lichaamsbewustzijn en lichaamshouding. Daarvoor gebruiken we o.a.  balans ballen en mini trampoline. In het tweede deel van de workshop gaan we de oefeningen door voeren op de rug van het paard.

Een workshop duurt een dagdeel. Je bent een uur voor de begintijd welkom om rustig je paard uit te kunnen laden. Er is een paddock met hooi en water voor je paard. Onder het genot van een kopje koffie/thee en wat lekkers gaan we eerst de theorie bespreken, daarna gaan we met de praktijk aan de slag.

Natuurlijk kan ik ook bij jou op stal komen, Binnen een straal van 10 km rondom Rutten worden geen reiskosten gerekend, woon je verder dan bedragen de reiskosten 0,19ct per km.

 

 

workshop

Duur

Leeftijd

Aantal

Prijs

 

 

Ruiter in balans

 

 

Dagdeel, 3 uur

Vanaf 13 jr

1 pers

€ 50,00 pp

 

 

 

2 tot 4 pers

 

€ 35,00 pp

 

Aanmelden