• darkblurbg
    Eigen paard

Better GradeBetter Grade

Coaching

 

Gecoached worden door je eigen paard, onze paarden kennen ons zo goed, soms beter dan wij onszelf kennen, of wat we van onszelf willen zien. We kunnen iedereen voor de gek houden, inclusief onszelf, maar ons paard weet precies waar we staan. 

Wil jij eens op een andere manier naar jullie relatie kijken en je paard je coach laten zijn..

Een persoonlijke coaching met je eigen paard is geen training er wordt niets gecorrigeerd en we doen niet aan beleefdheid. Je paard heeft tijdens het coachen altijd gelijk. Het gaat in de coachsessie om jou! 

We beginnen wij de sessie met een intakegesprek. Hierin bespreken wij onder andere of je een coachvraag hebt. Mocht je deze niet duidelijk hebben, dan is dat ook prima en werken we met wat zich aandient tijdens de sessie.

 

Vervolgens nodig ik jou uit om samen met je paarden één of meerdere activiteiten uit te voeren. Dit gebeurt niet op je paard, maar altijd ernaast. Als coach observeer ik wat er gebeurt. Het gaat er niet om of je het goed of fout doet: we bespreken samen wat het gedrag, de reactie, van je paard met je doet, welk gevoel dat bij je oproept en of je dat herkent in je leven. Zo ga je patronen en gewoontes herkennen en als je die (h)erkend bij jezelf kun je er ook veranderingen in aanbrengen. Door opnieuw de activiteit met je paard aan te gaan, kunnen we in een emotioneel veilige omgeving, onderzoeken, experimenteren en nieuw gedrag uitproberen, en ervaren hoe dat voor jouzelf en voor de ander (jouw paard) is.

Jouw paard is daarin altijd zichzelf en in het hier en nu, je paard is een expert in het lezen van jouw lichaamstaal en uitermate gevoelig voor je gedrag en je innerlijke belevingswereld  en zal reageren op wat er gebeurt. 

 

Na de afronding van de sessie krijg je de tijd om je paard de nazorg te geven die hij/zij nodig is om weer gewoon paard te zijn en jij weer gewoon zijn of haar mens.

Kosten coaching eigen paard (excl reiskosten): € 75,00

 

Coachtraject

 

Het coachtraject bestaat uit drie sessies met ongeveer twee weken tussen de sessies. Het coachtraject geeft je meer tijd en begeleiding om je thema verder uit te diepen. Het is zo opgebouwd dat de sessies en tussenliggende tijd, je de gelegenheid geven om je thema in stukjes op te nemen en te verwerken. Met name de verwerkingstijd maakt het traject zo waardevol. De twee weken tussen de sessies geven je de kans om het echt in te laten dalen en vaak vallen juist dan de stukjes op zijn plek. Ook geeft het je de gelegenheid, om in het dagelijkse leven, al met de opgedane inzichten te oefenen en experimenteren. In de volgende sessie kunnen we daar verder en dieper op ingaan, om zo tot de oplossing te komen.

Ook een coachtraject met je eigen paard is geen training er wordt niets gecorrigeerd en we doen niet aan beleefdheid. Je paard heeft tijdens het coachen altijd gelijk. Het gaat in de coachsessie om jou!

De eerste sessie bestaat uit een intake, het helder krijgen van de coachvraag en het gewenste resultaat. Gevolgd door een activiteit met je paard. 

In de tweede sessie gaan we reflecteren en bewustwording creëren naar een oplossing, dit alles uiteraard met behulp van je paard.

Na iedere sessie hebben we een nabespreking en evalueren we de ervaringen en bewustwordingen, het huiswerk voor de tussenliggende weken is het verwerken en oefenen met opgedane inzichten. 

De derde sessie gaat over het implementeren in het dagelijkse leven, inzichten en bewustwording, en hoe ga je nu verder. Je paard gaat je ook bij deze laatste stap verder helpen. In de laatste nabespreking zetten we de afgelopen weken op een rijtje zodat je met de nodige handvatten aan de slag kunt. 

Kosten coachtraject, 3 sessies met eigen paard (excl reiskosten): € 195,00

 

Praktische informatie

 

Een coaching met je eigen paard is geen training er wordt niets gecorrigeerd en we doen niet aan beleefdheid. Je paard heeft tijdens het coachen altijd gelijk. Het gaat in de coachsessie om jou! Ook vind alles naast je paard plaats, nooit er op.

Als paardenmens weet je dat we altijd buiten of bijna buiten zijn, dus passende kleding bij het seizoen en stevige dichte schoenen hoef ik je niet te vertellen, denk er wel om dat we in een sessie meer stil staan en je het sneller koud krijgt dan tijdens een training.

Je paard hoeft geen 'speciaal' coachpaard te zijn, maar hij moet wel fysiek en mentaal gezond zijn en voldoende egosterkte hebben om een coachsessie te kunnen dragen. Als dit niet voldoende blijkt te zijn, gaat het coachen met je eigen paard op dat moment niet lukken. We gaan dan samen bekijken wat we wel voor jou of voor je paard kunnen doen.

Alles wat in de coachsessie naar boven komt zal door mij professioneel en vertrouwelijk behandeld worden.

De sessie duurt +/- 1,5 uur 

 

De sessies vinden op jouw locatie plaats en ik reken € 0,25ct per km reiskostenvergoeding.

 

 Contact