• darkblurbg

Blaadjes

Gepubliceerd op: 02-11-2022

Een artikel over blaadjes, liefdevol loslaten en groei.

Blaadjes.. 

Een laagstaand herfstzonnetje, paardenneusen aan de grond, rustig knabbelend aan de laatste grasjes van dit jaar. 

Blaadjes dwarrelen in het rond, losgelaten, al dwarrelend zullen ze langzaam verdwijnen, als voeding voor de grond. 

Hoe is dat voor jou? Kun jij loslaten wat je niet meer dient, weet jij wanneer het genoeg geweest is, kan je afscheid nemen en zien dat het beter is voor het geheel.

Soms is iets wat je dierbaar is, iets waar je van genoten hebt, wat voor je gezorgd heeft of waar je je altijd goed bij gevoeld hebt, niet meer nodig. Omdat je gegroeid bent, omdat je andere behoeftes hebt of andere keuzes maakt. 

Dit kan gaan over relaties in vriendschappen, familie of werk of gewoontes en patronen in je leven. 

Dan mag je loslaten, omdat dat beter is voor jou en waarschijnlijk ook voor de ander. Dat is vaak niet makkelijk, afscheid nemen doet pijn, maar afscheid nemen of een deur dicht doen is soms nodig om iets nieuws een kans te geven. 

Loslaten wat je liefde heeft gegeven, je heeft vervuld en voor je heeft gezorgd, heeft je ook gevoed en je laten groeien tot wat je nu bent.

Als je die gedacht kan toelaten en gaat voelen in je lijf, doet afscheid nemen minder pijn. liefdevol loslaten, als de boom die zijn blaadjes loslaat, dwarrelend in de wind langzaam verdwijnend uit jouw leven, maar als voeding voor het geheel.