• darkblurbg
  • darkblurbg

 

 

 Wil jij ook een paard wat lekker in zijn vel zit omdat hij gewoon paard mag zijn?

 

Mijn verhaal

Trainen zonder dwang en straf, rekening houden met de natuur van het paard. Om ons paard te leren omgaan met al die on-paardse dingen die wij met ze willen doen. Moeten we ons paard voorbereiden en trainen om die taken te kunnen volbrengen. Maar dan wel op een vriendelijke en ethische manier. 

Overstap naar beloningsgericht trainen..

Na jaren met trainingsprincipes als wijken voor druk, leiderschapsverhouding en dominantie theorieën gewerkt te hebben is dat me steeds meer tegen gaan staan. Ook merkte ik steeds meer weerstand bij mijn eigen paard en omdat ik niet iets wil doen waar ik niet (meer) achter sta of me niet goed bij voel ben ik overgestapt naar beloningsgericht trainen. Ik geloof dat je nooit bent uitgeleerd en dat je niet opnieuw begint maar dat je, je verder ontwikkeld. Alles wat je leert en ervaart draagt bij, aan hoe je in het leven staat en ook ervaringen die minder positief voor je waren, of een ingeslagen weg die voor jou niet verder loopt, helpen je te groeien. 

Mijn missie 

Graag wil ik er zijn voor iedereen die ook heeft besloten om over te stappen naar een beloningsgerichte manier van werken met zijn paard. Wat je achtergrond ook is, als jij ook op zoek bent naar een paard-vriendelijke, wetenschappelijke onderbouwde methode zonder stress, angst en dwang. Ik help je graag verder!

Als mens 

Gediplomeerd Instructeur, paardentrainer en Bloemist.

Gepassioneerd, creatief,  empathisch, oplossingsgericht, perfectionist

Ik heb een grote passie voor paarden en ik vind paarden psychologie, en het natuurlijk gedrag van paarden enorm interessant en ik wil iedereen die vast loopt met zijn paard graag uitleggen hoe het paard de wereld ervaart en hoe je als mens je paard kunt helpen om onze mensen wereld te begrijpen.

Ik hou van de natuur, het buitenleven en dieren. Ik hou ook van echtheid, oprechte mensen eerlijk leven en draag graag een steentje bij aan een duurzamere wereld.

Ik ben creatief, tekenen en schilderen of iets creëren van verschillende materialen, maar ook iets repareren of omzetten in de tuin doe ik graag. Ik ben enthousiast, open-minded, oplossingsgericht en sta positief in het leven.

Ik heb een groot empathisch vermogen en veel mensenkennis, ik kan goed aanvoelen wat iemand van mij nodig is om zich op zijn gemak te voelen.

Ik ben een gevoelsmens,  denker en een perfectionist,  dat kan mij soms in de weg staan om mijn plannen door te zetten. Ook is mijn passie groter dan mijn zakelijk inzicht, wat maakt dat als ik iets leuk vind, soms belangrijker is dan of het geld opbrengt.

Opleidingen, diploma, cursus.

Kappersdiploma- Ambulant kapster- Bloemistendiploma- Creatieve workshops- In opdracht bloemwerk verzorgen- In opdracht objecten beschilderen- Paarden pensionstalling- Level 3/4 Parelli Natural Horsemanship- Verschillende cursussen en traineeship 3- en 5-ster Parelli instructeuren- Stage Freestyle instructeur- Freestyle instructeur diploma niveau 1- Cursussen Body Awarness- Clinic Centered Riding- Centered Riding instructeur diploma- Cursus Connection Training- Cursus/les, Suzy Deurinck- Cursus, Dwars door het vergrootglas, Inge Teblick- Clickerminded 1-badge

 

 

Mijn paarden

Als een paard goed in zijn vel zit en ontspannen is, is hij in staat om met jou nieuwe dingen te leren. Om zich goed te voelen, zijn paarden het nodig om hun natuurlijke gedrag te kunnen uiten. Ze zijn beweging nodig, onbeperkt ruwvoer, soortgenoten, comfort, veiligheid en spel. Een paard wat word voorzien in zijn basisbehoeften is mentaal en fysiek in staat om aan de training te beginnen.

Om onze paarden te kunnen voorzien in hun basisbehoeften, wonen zij in een paddock paradise. Dit betekend dat ze dag en nacht met elkaar in een kudde leven

Een Paddock Paradise word gevormd door een rondom het hele terrein lopende route, waar zoveel mogelijk variatie is aangebracht om de paarden  te motiveren om hun natuurlijk gedrag zoveel mogelijk te uiten.

Paarden zijn prooidieren en daarom vluchtdieren, ze zijn altijd waakzaam. Omdat ze buiten leven kunnen ze hun omgeving in de gaten houden en een sprintje trekken als ze ergens van schrikken.

De kudde geeft ze veiligheid en er is ruimte voor interactie, het spelen van spelletjes, maar ook het groomen van elkaars vacht en het opbouwen van hechte vriendschappen.

De paarden kunnen op verschillende plekken eten, drinken en schuilen. Dit motiveert de paarden om voortdurend in beweging te zijn. Door het vele bewegen ontstaat een betere doorbloeding en een natuurlijke hoefslijtage, ook houden ze zo hun spieren soepel.

Om al deze redenen leven onze paarden buiten, kunnen ze naar behoefte eten en drinken, lopen, rennen en spelen, slapen en schuilen, 24/7 zomer en winter.

 

Mario waakt terwijl de kudde slaapt.

Paarden zijn echte scharrelaars