• darkblurbg

Als ik één les van Dewy geleerd heb is het wel in verbinding zijn. Zij wil altijd, alleen maar in verbinding samen zijn. Geen bullshit, geen mooie praatjes! Als je je niet happy voelt, gedraag je dan ook niet zo. Als je bang bent, wees dan bang. Als je het niet weet, zeg dat dan. Maar lieg niet, niet tegen jezelf, niet tegen mij..

 

Wij (hsp) vrouwen maken het onszelf soms zo moeilijk..  we willen controle, we worden boos of chagrijnig, we creëren allerlei voorwaarden voordat we kan gaan doen wat we eigenlijk willen doen, uitstelgedrag, perfectionisme, ga zo maar door.. (en niets is mij vreemd)

 

Maar onze paarden begrijpen daar helemaal niets van ze weten wat wij denken en voelen, maar ons incongruente gedrag verwart en verwijdert ze van ons. Elk probleem wat we hebben met ons paard gaat niet alleen over ons paard maar ook over onszelf. Dat is lastig en mooi tegelijk, want de oplossing is simpel, we hoeven alleen maar eerlijk te zijn, naar ons paard en naar onszelf. Maar dat is soms zo lastig.. 

Ik vind dat ook lastig en heb fouten gemaakt, mijn paard (en mijzelf) pijn gedaan, fysiek en mentaal (emotioneel..) maar ik leer.

 

Het levenspad zit vol met hobbels, maar als de training van je paard niet over het doel gaat maar over de weg.. dan gaat je leven niet over de bestemming maar over het bewandelen van het pad, met alle hobbels en omwegen die ze je aandient. De liefde voor het leven en het compleet accepteren van wie je bent, gaat met vallen en opstaan, ik ben expert in door het leven struikelen en begin mezelf steeds beter te begrijpen. 

Inmiddels weet ik dat ik hoogsensitief ben, heldervoelend en helderwetend. Nu ik dit weet en dat het er mag zijn, is er veel voor mij op zijn plek gevallen. 

 

En begint mijn zielsmissie ook steeds helderder te worden. Mijn diepe wens om meer begrip voor het wezen paard te creëren en de verbinding tussen paard en mens te verbeteren. Maar ook de zachte maar oh zo sterke kracht van hoogsensitieve vrouwen ontketenen, want we kunnen zoveel meer dan we denken. En de wereld is ons nodig! 

Zodat er steeds meer paarden en hoogsensitieve vrouwen een stem krijgen en gehoord mogen worden.

 

Liefs Tanja,

Gediplomeerd Instructeur, paardentrainer en paardenvertaler.

 

 Contact