• darkblurbg
  • darkblurbg

 

Dewy (2007)

De Fjordendame, zij is stoer, zelfstandig. Mijn oerpaard. Recht door zee, duidelijk en expressief. Het woord ‘moeten’ is haar onbekend. Hoewel hoeven geen vingers hebben is zij in staat haar middelvinger op te steken als ik denk haar te kunnen dwingen. Zij doet het voor me, omdat ze het voor me wil doen en omdat het leuk of interessant genoeg is.

 

Wick (2010)

Een extraverte, vrolijke, mensgerichte Haflinger. Zij is speels en eigenwijs met een klein hartje. Ze heeft veel rust en vertrouwen nodig ,maar is ook leergierig ,een ontzettend leuk paard om mee te werken!

 

Mario (leeftijd onbekend)

Shetlander, Hij is stoer, ondeugend en nieuwsgierig zoals een Shetlander hoort te zijn, ook voelt hij zich de hengst van de kudde… (de dames denken daar heel anders over) Mario is een heel fijn, wijs paard, waar jong en oud nog wat van kan leren!

 

Dieske (2006)

Lieve Dieske, Een echte Haflingerdame, ze weet wat ze wil, ietwat gereserveerd maar als je haar vertrouwen hebt gewonnen is ze er voor je. Dieske is ook de moeder van Wick (en van Dakota (2015), die in Belgie een geweldig nieuw thuis heeft gevonden)

 

Het Paddock Paradise

Als een paard goed in zijn vel zit en ontspannen is, is hij in staat om met jou nieuwe dingen te leren. Om zich goed te voelen, zijn paarden het nodig om hun natuurlijke gedrag te kunnen uiten. Ze zijn beweging nodig, onbeperkt ruwvoer, soortgenoten, comfort, veiligheid en spel. Een paard wat word voorzien in zijn basisbehoeften is mentaal en fysiek in staat om aan de training te beginnen.

Om onze paarden te kunnen voorzien in hun basisbehoeften, wonen zij in een paddock paradise. Dit betekend dat ze dag en nacht met elkaar in een kudde leven

Een Paddock Paradise word gevormd door een rondom het hele terrein lopende route, waar zoveel mogelijk variatie is aangebracht om de paarden  te motiveren om hun natuurlijk gedrag zoveel mogelijk te uiten.

Paarden zijn prooidieren en daarom vluchtdieren, ze zijn altijd waakzaam. Omdat ze buiten leven kunnen ze hun omgeving in de gaten houden en een sprintje trekken als ze ergens van schrikken.

De kudde geeft ze veiligheid en er is ruimte voor interactie, het spelen van spelletjes, maar ook het groomen van elkaars vacht en het opbouwen van hechte vriendschappen.

De paarden kunnen op verschillende plekken eten, drinken en schuilen. Dit motiveert de paarden om voortdurend in beweging te zijn. Door het vele bewegen ontstaat een betere doorbloeding en een natuurlijke hoefslijtage, ook houden ze zo hun spieren soepel.

Om al deze redenen leven onze paarden buiten, kunnen ze naar behoefte eten en drinken, lopen, rennen en spelen, slapen en schuilen, 24/7 zomer en winter.

 

 Contact