• darkblurbg
    Paardencoaching

Better GradeBetter Grade

Individuele sessie

 

Onder het genot van een kopje koffie of thee, beginnen wij de sessie met een intakegesprek. Hierin bespreken wij onder andere of je een coachvraag hebt. Mocht je deze niet duidelijk hebben, dan is dat ook prima en werken we met wat zich aandient tijdens de sessie.

Vervolgens nodig ik jou uit om samen met de paarden één of meerdere activiteiten uit te voeren. Dit gebeurt niet op het paard, maar altijd ernaast. Als coach observeer ik wat er gebeurt. Het gaat er niet om of je het goed of fout doet: we bespreken samen wat het gedrag, de reactie, van het paard met je doet, welk gevoel dat bij je oproept en of je dat herkent in je leven. Zo ga je patronen en gewoontes herkennen en als je die (h)erkend bij jezelf kun je er ook veranderingen in aanbrengen. Door opnieuw de activiteit met het paard aan te gaan, kunnen we in een emotioneel veilige omgeving, onderzoeken, experimenteren en nieuw gedrag uitproberen, en ervaren hoe dat voor jouzelf en voor de ander (het paard) is.

Het paard is daarin altijd zichzelf en in het hier en nu, een paard is een expert in het lezen van lichaamstaal en uitermate gevoelig voor het gedrag en de innerlijke belevingswereld van de ander en zal reageren op wat er gebeurt. 

Na de afronding van de sessie krijg je de tijd om afscheid te nemen van de paarden en weer tot jezelf te komen, zodat je weer rustig kan terugkeren naar de orde van de dag.

Kosten individuele sessie: €95,00

 

Coachtraject

 

Het coachtraject bestaat uit drie sessies met ongeveer twee weken tussen de sessies. Het coachtraject geeft je meer tijd en begeleiding om je thema verder uit te diepen. Het is zo opgebouwd dat de sessies en tussenliggende tijd, je de gelegenheid geven om je thema in stukjes op te nemen en te verwerken. Met name de verwerkingstijd maakt het traject zo waardevol. De twee weken tussen de sessies geven je de kans om het echt in te laten dalen en vaak vallen juist dan de stukjes op zijn plek. Ook geeft het je de gelegenheid, om in het dagelijkse leven, al met de opgedane inzichten te oefenen en experimenteren. In de volgende sessie kunnen we daar verder en dieper op ingaan, om zo tot de oplossing te komen.

 

De eerste sessie bestaat uit een intake, het helder krijgen van de coachvraag en het gewenste resultaat. Uitleg en kennismaken met de paarden gevolgd door een activiteit met de paarden. 

In de tweede sessie gaan we reflecteren en bewustwording creëren naar een oplossing, dit alles uiteraard met behulp van de paarden

Na iedere sessie hebben we een nabespreking en evalueren we de ervaringen en bewustwordingen, het huiswerk voor de tussenliggende weken is het verwerken en oefenen met opgedane inzichten. 

De derde sessie gaat over het implementeren in het dagelijkse leven, inzichten en bewustwording, en hoe ga je nu verder. De paarden gaan je ook bij deze laatste stap verder helpen. In de laatste nabespreking zetten we de afgelopen weken op een rijtje zodat je met de nodige handvatten naar huis kunt. 

Kosten coachtraject, 3 sessies: € 255,00

 

Praktische informatie

 

Er is geen kennis van paarden nodig om een paardencoach sessie te kunnen doen, alles vindt naast het paard plaats, nooit er op.

De sessies vinden grotendeels buiten plaats. Trek daarom kleding aan passend bij het seizoen en draag stevige en dichte schoenen. 

Onze paarden zijn geen 'speciale' coachpaarden, wel zijn het fysiek en mentaal gezonde paarden. Ze leven in een kudde en hebben genoeg ruimte om aan hun natuurlijke behoeften te kunnen voldoen. Doordat ze in balans zijn hebben ze voldoende egosterkte om hun taak als coachpaard te kunnen dragen. 

Alles wat in de coachsessie naar boven komt zal door mij professioneel en vertrouwelijk behandeld worden.

De sessie duurt +/- 1,5 uur 

 

De sessies vinden plaats bij In Verbinding, Lemsterweg 22, Rutten.

 

 Contact