• darkblurbg
  • darkblurbg

 

Wil jij graag samenwerken met je paard

 

Staat voor jou het welzijn van je paard en de samenwerking tussen jou en je paard op de eerste plaats en heb jij ook besloten om over te stappen naar een beloningsgerichte manier van werken met je paard. Ben jij ook op zoek bent naar een paard-vriendelijke, wetenschappelijke onderbouwde methode zonder stress, angst en dwang, ik help je graag verder!

Het heeft voor mij best even geduurd voor ik, om, was.. alle vooroordelen die er zijn over clickertrainen, werken met voer.. ik had ze allemaal! Maar uit onvrede voor  het werken met (te veel) druk, waar eigenlijk alle trainingsmethodes op gebaseerd zijn. En het missen van een uitleg aan je paard, wat je dan wel van hem wil, heeft mij gemotiveerd om verder te kijken.

Trainen met een beloning is op zich simpel, je stelt je paard een vraag, je paard geeft het juiste antwoord en ontvangt daarvoor een beloning. Toch is het niet altijd zo makkelijk, misschien is je paard over-enthousiast geworden en haalt de brokjes zelf wel even uit je zak.  Of lijkt het alsof je paard nu nog minder begrijpt van wat je vraagt of geeft hij honderd antwoorden in de hoop dat het juiste antwoord erbij zit en er weer een brokje valt. Alle begin is moeilijk, been there done that.

Maar als ik het kan, dan kan jij het ook. Wat mij enorm geholpen heeft was kennis opdoen over de theorie achter het leerproces. Maar ook het leren maken van een trainingsplan, zodat je de stappen klein en haalbaar maakt. Leren kijken naar lichaamstaal en emotie en weten waar je voor beloont.. Want je krijgt wat je beloont, maar je hebt ook beloont wat je krijgt.

Maar ook het welzijn van je paard speelt in het trainen een grotere rol dan je zou denken, want alleen een paard wat lekker in zijn vel zit is in staat om echt met ons samen te werken. Dus het is van belang om te kijken of je paard tevreden is met zijn stallingssituatie of we wat voor hem kunnen aanpassen. Aan de omgeving of misschien wel aan zijn stallingsmaatjes. Soms is een kleine verandering al genoeg.

 

Dewy en Mario zijn al 10 jaar echte vrienden!

 

Trainen moet leuk en ontspannen zijn voor paard en mens..

Word de beste trainer voor jouw paard!

 

Contact

DSC00406.JPG
DSC00433 - kopie.JPG
DSC00517 - kopie.JPG
DSC01433.JPG
DSC02406.JPG
DSC02484.JPG
2.jpg
DSC00833.JPG