• darkblurbg

Luisteren naar je intuïtie en leiden vanuit verbinding 


De drie pijlers waar we mee gaan werken om een echte verbinding met je paard aan te kunnen gaan zijn;

  • Welzijn, natuurlijke leefomgeving
  • Paardentaal verstaan, gehoord en gezien worden
  • vriendelijk trainen, belonend trainen

 

Welzijn

Een paard is een prooidier en stelt andere eisen aan zijn woonomgeving dan een mens. Ik geloof dan ook in een zo natuurlijk mogelijke stalling van paarden. Heeft je paard de mogelijkheid om zijn natuurlijke behoeften te kunnen uiten, heeft je paard de ruimte om te kunnen scharrelen en rennen, heeft je paard voldoende ruwvoer, zijn er voldoende soortgenoten om mee te kunnen spelen en te groomen en voelt hij zich veilig in zijn eigen stalling. Hoe ziet de leefomgeving van jouw paard eruit?

Ik wil je graag voorlichten vanuit mijn lange ervaring met het paddock paradise systeem. Tien jaar heb ik een pensionstalling gerund met op de top veertien paarden in één pp. Ik heb al veel meegemaakt en vertel je daar graag over.

Paardentaal verstaan

Paarden zijn enorm wijze en spirituele dieren, ze leven vanuit liefde met elkaar en met ons en ze willen graag dat het goed met ons gaat. Daarom willen ze ons helpen en spiegelen ze ons gedrag en reageren ze op onze pijn. Maar ze praten ook met ons en vertellen over hun eigen verdriet en pijn. Herken jij het gedrag en de lichaamssignalen die je paard geeft en ben jij in contact met je intuïtie om je paard te kunnen horen? 

De ontdekking van mijn intuïtieve gaven is nog pril, maar dat de paarden ons willen helpen en dat ze iets te vertellen hebben is voor mij helder, ik leer en groei. En ik help graag om je paard niet alleen te zien maar ook te horen. Mediteren gaat je daarbij helpen en echt.. mediteren tussen de paarden is zo rustgevend en helend. En een kalme geest geeft rust in je lijf, zodat je lichaamstaal helder en duidelijk kan zijn.

Vriendelijk trainen

Omdat ik geloof dat paarden graag met ons samenwerken, vind ik dat trainen voor paarden net zo leuk moet zijn als voor ons. Geen dwang en stress, maar wel keuzevrijheid en vriendschap. Belonend trainen is de vriendelijkste manier van trainen, we gaan dus werken met brokjes, kriebels en heel veel liefde. Maar ook met een trainingsplan, vriendelijk maar wel consequent. Ik ga je vertellen over het leerkwadrant, en hoe paarden leren. De vijf-elementen gaan je helpen om het karakter van je paard beter te duiden. En hersenwerk en speurwerk zijn gewoon super leuke spelletjes! (een soort sudoku voor je paard)

De lessen zijn afwisselend en leuk voor jullie beide, soms is het een les voor je paard, soms is het een les voor jou. We gaan weten en voelen combineren, luisteren naar je intuïtie en leiden vanuit verbinding.

 

Contact