Warmte-Koude-Opslag (WKO) – Task Force Warmtetransitie

Een open systeem kan worden gebruikt voor gestapelde woningbouw en wat grotere utiliteitsgebouwen (vanaf 1.000 m² bruto vloeroppervlakte (bvo)) met koudevraag of als collectief systeem voor een blok of wijk. Overzicht van de toepassingscapaciteiten van de …

Warmte Koude Opslag en duurzaam gebruik van de ondergrond

Gesloten WKO systemen kunnen ondiep worden toegepast waarbij er een groot ruimtebeslag is op de eerste meters van de ondergrond waar ook al veel kabels, rioleringen, drainagebuizen, funderingen, leidingen en andere objecten liggen. Daarom legt men ook gesloten WKO systemen meestal verticaal

Waarom bouwen we nog steeds niet voldoende huizen? | APG

"Voordeel is dat er wel weer gebouwd kan worden om zo de doorstroom op gang te brengen. Onderzoek toont aan dat het toevoegen van nieuwe huizen leidt tot 2,4 verhuisbewegingen. Hetzelfde onderzoek stelt dat het nog interessanter kan worden als seniorenwoningen worden toegevoegd, want dan stijgt het aantal verhuisbewegingen van 2,4 …

Slimme oplossingen voor warmte-koudeopslag | wko

Een warmte-koudeopslagsysteem zorgt in combinatie met een warmtepomp voor een efficiënt en duurzaam gebruik van energie, met alle voordelen van dien. De mogelijkheden van een …

Werking en toepassingen bodemenergiesystemen

Warmte-koude opslag (WKO) is een techniek om warmte en koude in de bodem op te slaan die later gebruikt wordt voor verwarming en koeling van gebouwen. WKO kan toegepast worden in …

Warmte

Als er een flinke koel- en verwarmingscapaciteit nodig is kan opslag van warmte en/of koude in de bodem zeer aantrekkelijk zijn. Opslag van warmte en/of koude in de bodem wordt in Nederland op grote schaal toegepast. Er bestaan gesloten en open systemen. Open WKO, ofwel aquifer

Erfgrens regels: Waar moet je rekening mee houden?

Wij hebben alle regels voor je op een rijtje gezet. Particulier; Ondernemer; Adviseur; Over DAS; Particulier; ... De erfgrens wordt gedeeld met een openbare weg of openbaar water. In dit geval bestaat er geen verboden zone. Regels over de erfgrens en verjaring. Het kan voorkomen dat je, door verjaring, een stuk grond moet afstaan of juist ...

Werking en toepassingen bodemenergiesystemen

Warmte-koude opslag (WKO) is een techniek om warmte en koude in de bodem op te slaan die later gebruikt wordt voor verwarming en koeling van gebouwen. WKO kan toegepast worden in bijvoorbeeld bedrijfspanden, kassen, kantoren, appartementencomplexen of woningen.

Bouw van een woonhuis op rustiek land in Spanje. Valencia, …

Als u eenmaal precies weet welk type gebouw in dat land mag worden gebouwd, moet u een beroep doen op de diensten van een architect om de PROJECT VAN BOUWof BOUWPROJECT. In het bouwproject moet uw architect uw ideeën en voorkeuren aanpassen aan de specifieke voorschriften van het stadhuis in dat gebied.

Kerncentrale bouwen: hoe gaat dat in zijn werk? | Autoriteit NVS

Voor bestaande reactortechnieken zijn er uitgewerkte toetsingskaders, ontwerpcodes en standaarden die internationaal worden gehanteerd. Hiermee kan een aanvrager aantonen dat wordt voldaan aan de doelstellingen in wet- en regelgeving. Bij een nieuwe technologie zijn de eisen vanuit de wet- en regelgeving hetzelfde.

Gemeente mag niet handhaven tegen illegaal …

Het gebeurt regelmatig: u heeft enkele jaren geleden uw woning aangekocht en krijgt plots een brief van de gemeente op de mat. De gemeente wil vanwege het bouwen zonder vergunning boete(s) opleggen, een zogenaamde …

Warmte-koude opslag en duurzaam gebruik van de ondergrond

Warmte koude opslag (WKO) is een energie en kostenbesparende methode voor het verwarmen en koelen van gebouwen. Open WKO systemen pompen het grondwater heen en weer om het …

Bewijs van bewoning, legalisatie van Spaanse eigendommen.

Legalisatie van eigenschappen. Veel voorkomende problemen en juridische aspecten. 1 Legalisatie van constructies in Spanje. Generale aspecten; 2 Heb ik een bouwvergunning nodig om mijn huis te hervormen?. 2.1 Er is geen eigendomsakte of "escritura" voor het land, of de uitbreiding of grenzen van het land zijn niet correct; 2.2 Wat te doen als de woning niet in de …

Warmte

Uw gebouw duurzaam verwarmen en koelen met lage exploitatielasten? Dat kan met Warmte Koude Opslag (WKO) in combinatie met een warmtepomp. WKO is een betrouwbare energiebron, duurzaam, zuinig en comfortabel. Beslissers, vastgoedbeleggers en vastgoedontwikkelaars vinden op deze pagina meer informatie over WKO.

Warmte-koude opslag en duurzaam gebruik van de ondergrond

Warmte koude opslag (WKO) is een energie en kostenbesparende methode voor het verwarmen en koelen van gebouwen. Open WKO systemen pompen het grondwater heen en weer om het gebouw te koelen of te verwarmen.

Hoe werd in Nederland van water land gemaakt?

Rond de Beemster wordt eerst een dijk gebouwd van 42 kilometer lang. Dit wordt gedaan met de grond rondom de dijk. Er ontstaat hierdoor een soort gracht, die de ringvaart genoemd wordt. Het is de bedoeling …

Warmte Koude Opslag en duurzaam gebruik van de ondergrond

Gesloten WKO systemen kunnen ondiep worden toegepast waarbij er een groot ruimtebeslag is op de eerste meters van de ondergrond waar ook al veel kabels, rioleringen, drainagebuizen, …

Warmte-Koude-Opslag (WKO) – Task Force Warmtetransitie

Een open systeem kan worden gebruikt voor gestapelde woningbouw en wat grotere utiliteitsgebouwen (vanaf 1.000 m² bruto vloeroppervlakte (bvo)) met koudevraag of als …

Warmte

Als er een flinke koel- en verwarmingscapaciteit nodig is kan opslag van warmte en/of koude in de bodem zeer aantrekkelijk zijn. Opslag van warmte en/of koude in de bodem wordt in Nederland …

Warmte

Uw gebouw duurzaam verwarmen en koelen met lage exploitatielasten? Dat kan met Warmte Koude Opslag (WKO) in combinatie met een warmtepomp. WKO is een …

Vergunningvrij planologisch gebruik: van Besluit omgevingsrecht …

Indien een bijbehorend bouwwerk als bedoeld in artikel 2, onderdeel 3, bestaat uit een deel dat op meer, en een deel dat op minder dan 4 meter van het oorspronkelijk hoofdgebouw is gelegen en zich geen inwendige scheidingsconstructie bevindt tussen beide delen, is op het deel dat op minder dan 4 meter van het oorspronkelijk hoofdgebouw is gelegen artikel 2, onderdeel 3, …

FACTSHEET WARMTE KOUDE OPSLAG

Het aanleggen van WKO systemen kan een flinke energie- en geldbesparing leveren en wordt gestimuleerd door de overheid. Vanuit Europa bestaat de doelstelling (via de Energy …

Bodemenergie (warmte-koudeopslag)

Warmte-koudeopslag (WKO) is een techniek waarmee aanzienlijk kan worden bespaard op kosten voor verwarming en koeling van gebouwen. Doordat hierdoor minder gas en olie wordt …

Waar mag ik bouwen: bouwvlak of bouwperceel? | CADDESK

Ook dit hangt van de betreffende bestemming af. In de praktijk zal het echter zelden voorkomen dat je binnen een woon-, bedrijf-, of gemengde bestemming niet mag bouwen. Vaak wordt een grond bestemd ten behoeve van een bepaald gebruik. Als je er vervolgens niet op mag bouwen ten behoeve van dat gebruik, zoals een woning ten behoeve van wonen ...

FACTSHEET WARMTE KOUDE OPSLAG

Het aanleggen van WKO systemen kan een flinke energie- en geldbesparing leveren en wordt gestimuleerd door de overheid. Vanuit Europa bestaat de doelstelling (via de Energy Performance of Buildings Directive) in 2020 in nieuwe

Bodemambities voor warmte-koudeopslag in de bodem

Er zijn verschillende soorten warmte-koudeopslag (WKO), namelijk open en gesloten systemen. Een open systeem gebruikt het grondwater van een bepaalde diepte. Door dit grondwater op te pompen kan dit huizen verkoelen in de zomer. Het grondwater warmt daardoor op en wordt weer in de bodem geïnfiltreerd.

Slimme oplossingen voor warmte-koudeopslag | wko

Een warmte-koudeopslagsysteem zorgt in combinatie met een warmtepomp voor een efficiënt en duurzaam gebruik van energie, met alle voordelen van dien. De mogelijkheden van een dergelijk systeem zijn echter afhankelijk van verschillende factoren, wat u wellicht voor vragen stelt als:

Wat kan er gebeuren als je bouwt zonder omgevingsvergunning?

Tijdens de bouw kan de gemeente een bouwstop opleggen als er wordt gebouwd zonder een vergunning of in afwijking van een vergunning. In dat geval mag je de bouw niet voortzetten op straffe van een forse boete. De bouwstop kan pas worden opgeheven als de vergunningen alsnog in orde zijn gemaakt. Als dat niet lukt, blijft de bouwstop erop liggen.

Bodemenergie (warmte-koudeopslag)

Warmte-koudeopslag (WKO) is een techniek waarmee aanzienlijk kan worden bespaard op kosten voor verwarming en koeling van gebouwen. Doordat hierdoor minder gas en olie wordt verbruikt, levert het ook een relevante vermindering op van CO 2 -uitstoot.