Mobiele werktuigen in Nederland ; prognoses tot 2020 ; …
In dit rapport wordt een model beschreven waarmee energiegebruik en emissies van mobiele werktuigen voor de periode van 1990 tot 2020 berekend kunnen worden. In 1990 …
Stedelijk gebied
De Benelux heeft een grote urbanisatiegraad Vlaanderen is er tussen de grote steden meer nevelgebied dan in Nederland door de ruimtelijke versnippering.. Een stedelijk gebied, urbaan gebied of stadsgewest is een gebied met een ten opzichte van de omgeving verhoogde urbanisatiegraad.. Stedelijke gebieden zijn er in vele vormen en formaten. Dit kan een enkele …
Energieopslag van elektriciteit, warmte en gassen speerpunt kabinet
Vorige week werd de Routekaart Energieopslag met de Tweede Kamer gedeeld met daarin de belangrijkste stappen om energieopslag in Nederland te vergroten. De opslag …
Kabinet zet in op energieopslag | Nieuwsbericht
Bijvoorbeeld hoeveel elektriciteit nodig zal zijn voor de industrie, of hoeveel van welke energiebron de gebouwde omgeving gaat gebruiken voor de warmtevoorziening. Met de …
Landelijk Grondgebruiksbestand Nederland versie 7 (LGN7 ...
TY - BOOK. T1 - Landelijk Grondgebruiksbestand Nederland versie 7 (LGN7) : vervaardiging, nauwkeurigheid en gebruik. AU - Hazeu, G.W. AU - Schuiling, C.
Energyhubs
Netbeheerders definiëren energiehubs op lokaal niveau (bedrijventerreinen en woonwijken) en niet op regionaal niveau of groter (stedelijk of Noordzee). Een lokale afbakening van een …
Stedelijk waterbeheer: kansen voor klimaatadaptatie …
De nieuwe Omgevingswet regelt een integralere aanpak van ruimtelijke ordening. Dat heeft ook gevolgen voor het stedelijk waterbeheer. Partijen moeten bijvoorbeeld hun doelen beter afbakenen. Soms lijken die …
Landelijk gebied | Informatiepunt Leefomgeving
Multifunctioneel gebruik en effecten ondergrondgebruik. Er is toenemend aandacht voor de verbindingen tussen stad en land en mogelijkheden tot multifunctioneel gebruik. Decentrale partijen pakken dit op. Er is weinig uitwisseling op grotere schalen. De bodem is een belangrijke speler in de interacties tussen stad en landelijk (natuurlijk) gebied.
Stedelijke ontwikkeling
In de twintig jaar tussen 1996 en 2015 is er in Nederland dus ongeveer 600 km 2 aan bebouwing en infrastructuur bijgekomen . Dat is omgerekend iets minder dan de helft van de provincie Utrecht. ... Dat betekent aansluiten bij regionale woningbehoeften, een voorkeur voor realisatie binnen bestaand stedelijk gebied en een voorkeur voor gebieden ...
Ontwerp Nationaal Programma Landelijk Gebied
Dit Ontwerp Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG) is de volgende stap naar een duurzame toekomst voor het landelijk gebied. Het beschrijft de aanpak en uitgangspunten om te komen tot een landelijk gebied waar de kwaliteit van het water op orde is, waar planten en dieren kunnen voortbestaan en dat een bijdrage levert aan de strijd tegen en …
Routekaart Energieopslag | Rapport | Rijksoverheid
Rapport over welke acties moeten worden genomen om energieopslag te bevorderen, passend bij de verwachte rol ervan in het toekomstige energiesysteem, tot aan …
Onze overheid gaat investeren in energieopslag: wat betekent …
De Nederlandse overheid erkent het potentieel van V2G. Dit toont de toewijding van de overheid om innovatieve oplossingen te onderzoeken en te implementeren om de …
Stedelijk water
Water is van grote betekenis voor stedelijk (ofwel dichtbewoond) gebied en de aandacht voor water in deze gebieden neemt steeds verder toe. Dat komt omdat water bijdraagt aan een prettige en aantrekkelijke leefomgeving. Denk daarbij aan recreatie en verkoeling in hete en droge tijden, maar ook aan biodiversiteit en ecologie.
Bestuurlijke indeling van Nederland
Bestuurlijke indeling van Nederland. De bestuurlijke indeling van Nederland wordt geregeld in hoofdstuk 7 van de Grondwet.Dit hoofdstuk regelt de provincies, de gemeenten, de waterschappen en de andere openbare lichamen alsmede de gemeenschappelijke regelingen tussen de openbare lichamen. [1]Op basis van de grondwet kent Nederland de navolgende …
Ondergrondse Energieopslag in Nederland 2030
Het onderzoek bevestigt het belang van ondergrondse energieopslag voor een duurzaam energiesysteem. Op basis van de bevindingen schetsen TNO en EBN mogelijke …
Landelijk gebied
(BO-43-122) - In Nederland is er sprake van een groot aantal ruimteclaims in het landelijk gebied. Landbouw, woningbouw, klimaatadaptatie, hernieuwbare energie en biodiversiteitsherstel vragen allen om een toekomstbestendige inrichting van de ruimte. Dit vraagt om een forse transitie ten opzichte van het huidige grondgebruik, waarbij het fysieke systeem van bodem en water het …
Homepage | Nederland Fietsland | Nederland Fietsland
Nederland Fietsland is hét startpunt voor fietsen in Nederland. Met knooppuntroutes, landelijke fietsroutes en fietsroutes voor fietsvakanties. ... Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform. Professionals & ondernemers; Contact; Fietsroutes. ... Deze zomer konden fietsers nog vier zondagen de elementen trotseren op dit toch wel unieke ...
Bestaand stedelijk gebied verdichten én vergroenen, …
Sinds de corona-zomer van 2020 werken Bouwend Nederland, NEPROM, WoningbouwersNL samen met de Ministeries van Binnenlandse Zaken, Infrastructuur en Waterstaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit …
Landelijk grondgebruik Nederland LGN
Type: Basisdata Eigenaar/Beheer: WENR Omschrijving: Het Landelijk Grondgebruiksbestand Nederland (LGN) is een landsdekkend bestand en voorziet de gebruiker van actuele en nauwkeurige informatie over het grondgebruik in Nederland. LGN is completer dan de Basisregistratie Gewaspercelen (BRP), dat beperkt is tot het agrarisch areaal. Ook is het LGN …
Leefbaarheid in Nederland 2020
2.1 Landelijk 13 2.2 Ontwikkeling per regio en naar stedelijkheid 16 2.3 Ontwikkelingen in de G4, G40 en overig Nederland 22 3 Gebieden onder druk 33 3.1 Convergentie en achterblijvende gebieden 33 3.2 Structureel onder druk 35 3.3 Achtergronden 43 4 Conclusies 49 Bijlage 1: Leefbaarometer 3.0 53 Bijlage 2: Ontwikkeling G40-gemeenten 63
5 misverstanden over binnen
Er is internationaal een triomf van de stad gaande (Glaeser, 2011). Nederland is daar geen uitzondering op (PBL, 2015, 2016). In de discussie over verstedelijking en binnenstedelijk bouwen wordt het bestaan hiervan af en toe sterk gerelativeerd en soms nog net niet ontkend [4].
Bodemdaling in Nederlandse veengebieden: knelpunten voor solide
maatschappelijke organisaties en overheden in landelijk en stedelijk gebied. e schade als geD volg van bodemdaling neemt bij ongewijzigd beleid bovendien alleen maar toe in de komende decennia. 9. In deze paragraaf worden de nadelige gevolgen van bodemdalingvoor landelijk en stedelijk gebied, en de kosten die hiermee gepaard gaan, uiteengezet.
Eindrapport data onderzoek mobiele machines in Nederland
Onderzoek naar de samenstelling van het mobiele machinepark in Nederland. Een beter inzicht in het mobiele machinepark zou kunnen bijdragen aan het inzicht in / het …
NAAR EEN KLIMAATBESTENDIG NEDERLAND
van onze woon- en werkomgeving in zowel stedelijk als landelijk gebied. Het is daarom van groot maatschappelijk belang dat Nederland zich aanpast aan deze veranderingen. Provincies verbinden als middenbestuur de klimaatopgaven (mitigatie en adaptatie) met de opgaven in het fysieke, ruimtelijke domein. Daarbij streven wij naar
Stedelijk Gebied Eindhoven zet in op conceptueel …
Via een pilot met gestandaardiseerde woonconcepten gaan dertien woningcorporaties en negen gemeenten in Zuidoost Brabant sneller en goedkoper sociale huurwoningen realiseren. Deze week ondertekenden alle …
Verschillen in opvattingen in stad & ommeland (I): cultuur
Op basis hiervan besloten we de eerste twee niveaus (zeer sterk stedelijk en sterk stedelijk) als stad te markeren en de andere drie categorieën (matig stedelijk, weinig stedelijk en niet stedelijk) als ommeland. Deze splitsing tussen stad en ommeland is vervolgens per regio gemaakt, met dezelfde categorieën van stedelijkheid.
Ruimtelijke ordening in België en Nederland: ons nadert elkaar
Analyse Lange tijd hebben we ons in Nederland op de borst geslagen over de effectiviteit van de ruimtelijke ordening. En over wat men in België op dat vlak presteerde, werd vaak wat meesmuilend gedaan. Inmiddels groeien beide landen echter - net als in het voetbal - meer naar elkaar toe, zo concludeert PBL-onderzoeker Ries van der Wouden.
Occasions
Occasions. Een mooi woord voor een gebruikte auto is occasion En voor de meeste mensen zal het een occasion zijn die men als nieuwe auto koopt. Een jong gebruikte auto met weinig kilometers of een occasion die jaren in de schuur heeft gestaan bij een oudere dame. Van alle automerken zijn er occasions te vinden.
Waterrobuust en klimaatbestendig stedelijk gebied
(BO-60-003 en BO-60-103) - Het stedelijk gebied is in 2050 klimaatbestendig en waterrobuust. Steden zijn kwetsbaar voor de gevolgen van klimaatverandering. Zonder adaptatiemaatregelen is de totale schade tot 2050 voor Nederland geraamd op € 80 miljard. De kwetsbaarheid komt enerzijds voort uit de een groeiende stedelijke bevolking. De verwachting is dat in 2050 meer …
De iVRI en het thema Stedelijk Verkeer binnen het DMI ...
De iVRI en het thema Stedelijk Verkeer binnen het DMI-ecosysteem (Dutch Metropolitan Innovations) Versie 11 december 2023. 2. 3 ... Yunex Traffic Nederland, e-Mobile, Swarco en Vialis; o 5 leveranciers van een gecertificeerde informatiedienst: Locatienet, Flitsmeister, Truckmeister ... o 1 ROW standaard voor een landelijk gestandaardiseerd open ...
een overzicht van het aanbod van elektrische en hybride mobiele …
In dit overzicht vindt u het huidige aanbod aan elektrische en hybride mobiele werktuigen in het grondverzet. Ook laten we zien welke machines binnen één à twee jaar op de markt komen. …