De nieuwe energiewet: meer flexibiliteit ten behoeve van de ...

Die eindafnemer kan volgens het wetsvoorstel de door hem opgewekte elektriciteit ook aan een andere eindafnemer verkopen en leveren, zodat hij de marktrol van leverancier aanneemt. Eindafnemers kunnen individueel, maar ook in gezamenlijk verband, actief worden op de energiemarkt, namelijk in een energiegemeenschap.

NU+ Energiesector: Het loont niet om te investeren in …

Bedrijven kunnen geld verdienen aan energieopslag, vertelt directeur Jeffrey Bartels van energiehandelsbedrijf Edmij. "Op de zogenoemde TenneT onbalansmarkt kan je …

Hoe haal je een maximale vergoeding uit je overtollige …

Voor het onderdeel injectie bedraagt de vergoeding die je ontvangt voor je overtollig opgewekte elektriciteit bij een enkelvoudig tarief tussen 3,0 eurocent/kWh en 5,8 eurocent/kWh. ... Aangezien eigenaars van …

Opgewekte energie verkopen

Opgewekte energie kan op verschillende manieren worden verkregen, variërend van zonne- en windenergie tot waterkracht en biomassa. Deze duurzame bronnen leveren elektriciteit die …

Zonne-energie verkopen aan het net, hoe werkt dat?

Daarbovenop komt nog eens dat het waterpeil bij een hittegolf te laag staat om kolen tot bij de elektriciteitscentrales te kunnen krijgen, waardoor er een verlaagd aanbod van elektriciteit uit fossiele brandstoffen beschikbaar is. Een hittegolf kan dus ook extreem voordelig zijn voor zij die zonne-energie verkopen aan het net. Een voorbeeld van ...

Haal meer uit uw elektriciteitsoverschotten: zo kunt u energie …

Maar burgers en bedrijven kunnen die energie ook verkopen of delen met andere partijen. Is dat een goed idee? Sinds 2022 is het in Vlaanderen mogelijk om …

Terugleveringscontract zonnepanelen 2023: je overschot aan ...

Deze partijen kunnen je mogelijk een hogere vergoeding bieden dan je energieleverancier. Het is belangrijk om de verschillende opties te onderzoeken en te vergelijken voordat je een beslissing neemt. ... Met dit contract kun je je overschot aan elektriciteit verkopen en een vergoeding ontvangen. Het is echter belangrijk om op de hoogte te zijn ...

Is energie delen of verkopen interessant? | VREG

In bepaalde gevallen kan je zelf opgewekte energie ook rechtstreeks verkopen aan een andere afnemer. Dat kan via (meervoudige) persoon-aan-persoonverkoop of via de verkoop door een vereniging van mede …

Als particulier energieproductie zonnepanelen verkopen

Vanaf 2021 krijgen eigenaren van kleine zonne-installaties de kans om de elektriciteit die ze opwekken maar niet verbruiken, te verkopen.

Digitale meter elektriciteit: 8 vragen & antwoorden [Gids]

Hoe je digitale meter voor elektriciteit aanvragen? Contacteer daarvoor Fluvius. Voor alle andere klussen, zoals het plaatsen van nieuwe lichtpunten, het vervangen van verouderde stopcontacten of het uitbreiden van je elektriciteit kan je terecht bij een ervaren elektricien. VRAAG 2: hoe werkt een digitale meter voor elektriciteit?

Deel of verkoop de elektriciteit die je produceert

Personen of bedrijven met meerdere aansluitingspunten op het elektriciteitsnet kunnen de groene stroom die op één plek geproduceerd wordt, delen met een ander verblijf of vestigingspunt. Zo …

Persbericht: All in power B.V. vraagt faillissement aan en …

Bij deze moeten wij u informeren dat All in power B.V. haar faillissement zal aanvragen. Ook zal op woensdag 9 oktober 2024 onze vergunning voor het leveren van elektriciteit door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) worden ingetrokken. Dit betekent dat we vanaf die datum de meeste van onze klanten geen elektriciteit meer mogen leveren.

Energie verkopen binnen één gebouw

Opgelet: de verkoper moet niet altijd een VME zijn. Deze drie opties zijn mogelijk bij het verkopen binnen één gebouw: Verkoop van energie door VME: als een VME investeert in energieproductie binnen het gebouw, kan de VME ervoor kiezen om de geproduceerde energie te verkopen aan de afnemers in het gebouw. Dit kunnen mede-eigenaars of huurders zijn die in het gebouw wonen …

Is het nodig om een teruglevercontract af te sluiten om mijn

Is het nodig om een teruglevercontract af te sluiten om mijn geproduceerde elektriciteit te kunnen verkopen aan Luminus? Met een energiecontract met injectietarief, ook wel teruglevercontract genoemd, word je vergoed voor de opgewekte elektriciteit die je terug op het net plaatst.

Persoon-aan-persoonverkoop | Fluvius

Door persoon-aan-persoonverkoop of peer-to-peerhandel kan je jouw zelfopgewekte energieoverschotten benutten en direct aan één andere partij verkopen of schenken (dat is …

Wat te doen met overcapaciteit zonnepanelen?

Sinds 1 januari 2021 kunnen alle eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter een terugleveringscontract afsluiten met hun elektriciteitsleverancier. Zo kunnen ze een terugleveringsvergoeding ontvangen voor de elektriciteit die ze produceren maar niet onmiddellijk zelf verbruiken (en dus in het net injecteren).

Energiedelen en verkopen van groene stroom

Hierbij wordt de overtollige energie die je produceert met bijvoorbeeld zonnepanelen, terug geïnjecteerd in het netwerk en kan deze worden gebruikt door anderen, zoals buren, …

Persoon-aan-persoonverkoop | Fluvius

Hier zijn de belangrijkste punten om te begrijpen hoe dit werkt: Zelfgeproduceerde energie: als je energie opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen en je hebt overschotten die je niet zelf kan gebruiken, kan je deze overschotten verkopen aan één andere afnemer. Verkoop aan één afnemer: bij persoon-aan-persoonverkoop kan je jouw energieoverschotten verkopen aan …

Energiedelen | ENGIE

De elektriciteit die de ene actieve afnemer produceert kan dus niet op een andere moment, bijvoorbeeld ''s nachts, verbruikt worden door de andere actieve afnemer. Weet dat deze voorwaarden kunnen variëren afhankelijk van de vorm van de verdeling en je regio.

Delen en verkopen van zelf opgewekte energie

Het delen, verkopen en inkopen van energie wordt steeds belangrijker. Zo kan je binnenkort energie geven of verkopen aan je buren. ... Deel of verkoop de elektriciteit die je produceert. ... Zij kunnen de stroom die zij samen opwekken (door bijvoorbeeld zonnepanelen) onderling verdelen. Hoeveel energie elke partij ontvangt, hangt af van de ...

Nieuwe installaties van zonnepanelen in Vlaanderen: vanaf 2021 …

Concreet zul je je eigen "overtollige" elektriciteit kunnen verkopen tegen een (markt)prijs van 2 tot 4 eurocent per kWh. Dat is een pak minder dan de 20 tot 25 eurocent per kWh die je betaalt voor de stroom – nettarieven en heffingen inbegrepen - van jouw leverancier, en wat ook de waarde is van de stroom die je zelf onmiddellijk verbruikt.

Wederverkoop van elektriciteit en gas

dat klanten voor klachten terecht kunnen bij de energieleverancier; hoe deze klachtenprocedure werkt; hoe snel de energieleverancier reageert op klachten; e-mail, telefoonnummer en postadres van de energieleverancier voor klachten; Als u ook klachten behandelt, moet u …

Is energie delen of verkopen interessant? | VREG

Het aantal kWh dat je kan delen of verkopen: hoeveel overschot injecteer je op het net? Het aantal kWh dat de ontvanger van je energie kan verbruiken: de ontvanger moet jouw overschot in hetzelfde kwartier kunnen verbruiken. Afname- en terugleveringscontract: hoeveel betaalt de ontvanger voor de energie die hij van het net neemt? En welke ...

Wat is elektriciteit en hoe wordt het opgewekt?

Wat we dagelijks gebruiken en waar we niet mee kunnen leven, is elektriciteit. We zouden ons geen wereld kunnen voorstellen met het huidige levensritme zonder het gebruik van elektriciteit. Veel mensen weten het echter niet wat is elektriciteit noch hoe het wordt geproduceerd. Omdat het van groot belang is voor de ontwikkeling van de mens en de ...

Elektriciteitsattest bij verkoop woning: Werking en verplichtingen

Bij het kopen of verkopen van een woning moet de elektriciteit gekeurd worden en een elektriciteitsattest aangevraagd worden. Lees meer info. Deze website maakt gebruik van cookies. ... Tijdens het tekenen van de akte van aankoop moet je altijd een keuringsrapport kunnen voorleggen. Het is overigens aan te raden om de inhoud van het rapport al ...