Het nieuwe energielabel voor woningen. Wat …

Met het nieuwe energielabel voor woningen (v.a. 2021) krijg je een beter inzicht in het energieverbruik van je woning. ... Sinds 2008 is het energielabel verplicht bij de bouw, verkoop of verhuur van een woning. ...

Recreatiewoningen in Nederland 2021

Onderzoek naar recreatiewoningen in Nederland anno 2021. Aan bod komen de samenstelling van de voorraad recreatiewoningen en de kenmerken van huishoudens en personen die in die woningen staan ingeschreven volgens de Basisregistratie Personen (BRP). Het onderzoek is uitgevoerd op basis van CBS-microdata. Recreatiewoningen in Nederland …

Een stabiel energiesysteem door afbouwen ...

Energieopslag is een essentiële bouwsteen van een klimaatneutraal energiesysteem met een grote bijdrage van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en …

Ondergrondse Energieopslag in Nederland 2030 – 2050

In de huidige situatie wordt energieopslag in zowel Nederland als in de rest van Europa gedomineerd door ondergrondse opslag van aardgas (UGS). In termen van opslagcapaciteit en -vermogen betreft dit meer dan 99% van het totaal van alle geïnstalleerde energieopslag (inclusief batterijen en pompaccumulatiemeren). Opslag van aardgas wordt niet ...

Energieopslag

Energieopslag is essentieel voor de integratie van hernieuwbare energiebronnen, omdat het energie kan opslaan wanneer de prijzen laag zijn en het aanbod hoog is, en deze energie kan vrijgeven wanneer de prijzen hoog zijn en het aanbod beperkt is. Verschillende technologieën, zoals batterijen en pompaccumulatie, worden gebruikt voor energieopslag op verschillende …

Verkoop Vestiawoningen voor behoud sociale voorraad

Vijftien woningcorporaties nemen in zes gemeenten ca. 10.000 woningen over van Vestia. Daarmee blijft deze sociale woningvoorraad behouden en kunnen de volkshuisvestelijke taken weer ten volle worden uitgevoerd. Karolien de Jager van Vestia, Hamit Karakus namens BZK en wethouder André Schoon van Brielle geven een kijkje in de keuken …

Monitor Energiebesparing Gebouwde Omgeving 2021

285.000 woningen zijn 2 of meer maatregelen getroen. De meeste maatregelen worden nog steeds getroen in koopwoningen. De afzet van isolatiemateriaal in de bestaande woningbouw …

Onze overheid gaat investeren in energieopslag: wat betekent …

De Routekaart Energieopslag is een plan van de Nederlandse overheid om de capaciteit van energieopslag in Nederland te vergroten. Het beschrijft de belangrijkste acties die nodig zijn om energieopslag te bevorderen, zowel op korte als op lange termijn. Dit omvat investeringen in de opslag van energie bij zonneparken, onderzoek naar nieuwe ...

Kamerbrief over rapport ''Ondergrondse energieopslag in Nederland 2030 ...

Bijlagen. Ondergrondse Energieopslag in Nederland 2030 – 2050 Technische evaluatie van vraag en aanbod. Dit rapport omvat de technische analyse over toekomstige ondergrondse opslag van energie en geeft een verdieping en aanvulling op ...

Staat van de Woningmarkt 2021 | Rapport | Rijksoverheid

Rapport over de ontwikkelingen op de woningmarkt. Het jaarrapport geeft aan de hand van beknopte, relevante cijfers een feitelijk en zo actuele mogelijk beeld. Nieuwe …

Aantal nieuwe woningen 2023 op peil

In het afgelopen jaar is de doelstelling om 90.000 woningen (nieuwbouw en transformaties) bij te bouwen zo goed als gehaald. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde cijfers van het CBS. In 2023 zijn in totaal 88.045 woningen gerealiseerd: 73.333 nieuwbouwwoningen en 14.712 ''overige'' woningen, zoals transformatie en splitsing. In totaal zijn er zijn er in 2022 en …

Energielabels van woningen, 2010 t/m 2023

Bijna 35% van deze woningen heeft een A label (of hoger), 16% een B label en 25% een C label. ... Van de ruim 8,2 miljoen woningen in Nederland (per 1 januari 2024) zijn ruim 5 miljoen woningen voorzien van een energielabel. Dit komt overeen met 61% van de totale woningvoorraad. De energiezuinige woningen (label A en B) vormen samen circa 51% ...

2. De ontwikkeling van de huizenprijzen | CBS

In januari 2022 waren bestaande koopwoningen 90,9 procent duurder dan in juni 2013, toen de huizenprijzen een dieptepunt bereikten. In dit artikel wordt de ontwikkeling van de woningmarkt besproken aan de hand van diverse statistieken over zowel de aanbod- en vraagkant, als de financiering van woningen.

Energielabel woningen

Een energielabel is verplicht bij verhuur of verkoop van uw woning. Leer meer over het energielabel. Direct naar de content. Sluiten. Home; ... Energielabel woningen verplicht. ... Het komt voor dat er na 1 januari 2021 een energielabel van een woning is geregistreerd die al eerder een energielabel had. In de meeste gevallen zal de letter van ...

Feiten en cijfers energietransitie

Zoals eerder aangekondigd, wordt de Nederlandse warmtesector grotendeels gedomineerd door gas. In 2021 werd 82% van woningen verwarmd door individuele CV-ketels, een daling ten …

2023 Ontwikkelingsstatus van de markt voor energieopslag voor woningen ...

In 2021 zal Duitsland 1,48 GWh aan energieopslag voor huishoudens toevoegen, een stijging van 45% ten opzichte van een jaar eerder, goed voor 34% van het wereldtotaal; de cumulatieve geïnstalleerde capaciteit zal 3,92 GWh bedragen, een stijging van 60,6% ten opzichte van een jaar eerder, goed voor 32% van het wereldtotaal.

ONTWIKKELINGEN IN DE ENERGIEREKENING TOT EN MET …

altijd representatief voor het grootste deel van de woningen in Nederland (circa 83 procent in 2030), maar de representativiteit neemt af naarmate de energietransitie verder vordert. Deze 83 ... Klimaat- en Energieverkenning 2021. van . Ontwikkelingen in de energierekening tot en met 2030. Achtergrondrapport bij de Klimaat- en

Factsheet ENERGIE opslag: stand van zaken

factsheet ENERGIE opslag: stand van zaken Opslag in Nederland/ Gelderland In 2030 wordt verwacht dat er 12 TWh (het jaargebruik van bijna 300.000 huishoudens) aan opslag nodig is …

Ondergrondse Energieopslag in Nederland 2030 – 2050

Technische evaluatie van vraag en aanbod. TNO Rapport 2021 R11125. Juni 2021. TNO PUBLIEK TNO PUBLIEK Princetonlaan 6 3584 CB Utrecht ... energieopslag in Nederland tot 2050 beschreven met aanbevelingen voor beleid en ... kunnen nemen (of te bevestigen). Een klein gedeelte van Nederland, met name tegen de oostgrens, lijkt ongeschikt voor HT ...

ONTWIKKELINGEN IN DE ENERGIEREKENING TOT EN MET …

aantal bewoonde woningen zonder gasaansluiting van circa 637 duizend in 2020 naar 1,4 miljoen in 2030. De gemiddelde energierekening op basis van een woning met een aardgasaansluiting …

Energiearmoede in Nederland 2019-2023

energieprijzen, een afname van het aantal energetisch slechte woningen, een lage inflatie en coronasteunmaatregelen. In de jaren 2020 en 2021 bleef het niveau van energiearmoede vrijwel constant, om vervolgens scherp te dalen van 6,3% in 2021 naar 4,0 % in 2022. Deze daling is het gevolg van een historisch hoge energiebesparing door

Ondergrondse Energieopslag in Nederland 2030

Dit rapport omvat de technische analyse over toekomstige ondergrondse opslag van energie en geeft een verdieping en ... opslag van energie en geeft een verdieping en aanvulling op de eerste verkenning gepubliceerd in 2018 Ondergrondse Energieopslag in Nederland 2030 – 2050 Technische evaluatie van vraag en aanbod (PDF | 138 pagina''s | 8,1 …

BPD verkoopt 8.903 woningen in 2021

In 2021 verkocht BPD 8.903 woningen in honderden projecten in Nederland en Duitsland. In Nederland zijn 5.637 woningen aan particulieren verkocht en 739 aan beleggers, waaronder BPD Woningfonds. Het fonds bestaat inmiddels uit zo''n 3.500 woningen en is hard op weg om het doel van 15.000 middenhuurwoningen te behalen.

Ondergrondse Energieopslag in Nederland 2030

Dit rapport is opgesteld door TNO en EBN in opdracht van het ministerie van EZK en beschrijft de toekomstige behoefte aan ondergrondse energieopslag in Nederland. Het onderzoek bevestigt het belang van ondergrondse energieopslag voor een duurzaam energiesysteem. Op basis van de bevindingen schetsen TNO en EBN mogelijke …