Minsk-akkoorden
De leiders van Wit-Rusland, Rusland, Duitsland, Frankrijk en Oekraïne op de vergadering op 11 en 12 februari 2015 in Minsk, Wit-Rusland. De Minsk-akkoorden waren een aantal overeenkomsten met als doel een einde te maken aan de onrust in de Oekraïense oblasten Loehansk en Donetsk.Op 5 september 2014 werd in Minsk, Wit-Rusland, onder internationale …
Het Klimaatakkoord : wat is het en hoe staat het ervoor?
Er zijn ook afspraken gemaakt dat bepaalde maatregelen regionaal werden opgesteld, zoals de regionale mobiliteitsplannen en de regionale energiestrategieën die voor eind 2021 klaar moesten zijn. Op de website van het Klimaatakkoord kun je alle …
Mensenrechten Nederland
In Nederland zijn gemeenten vaak de eerste overheid waar mensen mee in contact komen. Gemeenten zijn daarom erg belangrijk bij het beschermen, bevorderen en realiseren van mensenrechten. Denk aan onderwijs, een gezonde leefomgeving, een sportklimaat zonder discriminatie of woonruimte voor iedereen, zonder te letten op inkomen, leeftijd of ...
Verkiezingen: standpunten politieke partijen over asiel
In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 heeft UNHCR de partijprogramma''s van de verschillende politieke partijen naast elkaar gelegd. Wij hebben een makkelijk overzicht voor je gemaakt van hun standpunten over het asiel- en vluchtelingenbeleid. Bekijk deze samenvatting hier, en hoe UNHCR over deze punten denkt.
Energieopslag
Energieopslag verbetert de betrouwbaarheid en veerkracht van het energiesysteem, vermindert de uitstoot van broeikasgassen en maakt de integratie van hernieuwbare energie mogelijk. Er …
IER Werkgroep 1
Nederland heeft in de artikelen 93 en 94 Gw gekozen voor een monistisch systeem. Mogen we daaruit afleiden dat de bepalingen van internationaal publiekrechtelijke verdragen die door Nederland zijn ondertekend en geratificeerd, en die naar inhoud één ieder kunnen verbinden, verbindende kracht hebben nadat die in het Tractatenblad zijn bekendgemaakt?
Wat staat er in een arbeidsovereenkomst?
Uw werkgever moet u binnen 1 maand na uw indiensttreding een aantal gegevens schriftelijk laten weten. Deze gegevens zijn onder andere: de naam en woonplaats van u en uw werkgever; de plaats of plaatsen waar u werkt; uw functie of het soort werk dat u doet; de datum van indiensttreding; de duur van ...
Nederland doet te weinig voor mensen in armoede, …
Nederland maakt te weinig vooruitgang met het waarborgen van economische en sociale mensenrechten. Dat schrijft het College in zijn rapportage aan het VN-comité dat toeziet op de naleving van het …
Wat is een werkgeversverklaring? Wat moet het bevatten?
Niet alleen wat betreft de hoogte van het inkomen. Het bruto jaarsalaris moet gelijk zijn aan 12 maal het salaris dat op de salarisstrook staat, of 13 maal als sprake is van een vierwekelijks salaris. Ook wat betreft de aard van het dienstverband moet een correcte verklaring worden gedaan. Bijvoorbeeld vast contract, tijdelijk contract of ...
Energieopslag: de ontwikkeling van de markt | Deloitte Nederland
In dit artikel richten we ons op elektriciteitsopslag op netschaal. We onderzoeken de marktontwikkeling in Nederland, hoe beleid en regelgeving deze ontwikkeling …
Energieopslag
In onderstaande figuur zijn energieopslagtechnieken opgenomen en zijn de kosten per kW vermogen (op de verticale as), de karakteristieke tijdsduur van de opslag (op de …
Ondergrondse Energieopslag in Nederland 2030
Op basis van de bevindingen schetsen TNO en EBN mogelijke ontwikkelpaden voor ondergrondse energieopslag in Nederland tot 2050. Daarnaast geven ze aanbevelingen …
Zonder de handtekening van Willem-Alexander is Nederland …
Via zijn beveiligde tablet kan het staatshoofd elektronisch de benodigde handtekeningen plaatsen en "bij terugkeer in Nederland ondertekent de koning het origineel onder behoud van de tekendatum".
Antwoorden op Kamervragen over grootschalige …
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK Klimaat-Energie) geeft antwoord op de vragen over grootschalige energieopslagprojecten in Nederland. De vragen zijn gesteld …
ICT en economie
In 2021 zijn 4 285 ICT-bedrijven opgeheven. noot 2 Dit zijn er veel minder dan in 2020, toen het aantal opheffingen veel hoger lag dan in eerdere jaren. Ten opzichte van 2020 werden 48 procent minder bedrijven in de ICT-sector opgeheven, tegen 35 procent meer opheffingen in alle sectoren.
Wat is het akkoord van Parijs en wat hebben we er aan?
Wat staat er in het Klimaatakkoord van Parijs? In het Klimaatakkoord van Parijs zijn afspraken gemaakt om de opwarming van de aarde af te remmen door de uitstoot van broeikasgassen (met CO₂ als het belangrijkste gas) terug te dringen. Het doel is om de opwarming tot ruim beneden de 2°C te beperken, liefst tot niet meer dan 1,5°C, ten opzichte …
Welke mensenrechtenverdragen zijn er? | Mensenrechten voor …
Nederland en de VN-verdragen Op internationale conferenties wordt een internationaal verdrag in eerste instantie ondertekend door de deelnemende landen. Om het verdrag in werking te laten treden, moeten de landen het verdrag daarna nog ratificeren (bekrachtigen). In Nederland legt de regering dan een ''goedkeuringswet'' voor aan het parlement.
Energieopslag: uitdagingen en kansen | Deloitte Nederland
Energieopslag is een kwestie die centraal staat in de transitie naar een duurzame en koolstofarme economie. Dit artikel geeft een overzicht van de huidige markt voor …
Spanning tussen wettelijk kader en acceptatie van ...
Energieopslagprojecten vallen nu nog onder de Rijkscoördinatieregeling. De rijksoverheid coördineert de besluitvorming: alle besluiten die nodig zijn, worden in principe …
Mensenrechtenverdragen en ratificatie
Ratificatie door Nederland. Nederland ratificeerde de meeste verdragen, maar heeft er (tot eind 2023) enkele alleen nog maar ondertekend, als eerste stap. Dat zijn het verdrag over migrantenwerkers en het facultatieve protocol bij het verdrag over mensen met een handicap. Nederland ratificeerde, zoals alle lidstaten van de Raad van Europa, het ...
29 documenten die je online kunt ondertekenen in 2022
De overeenkomst moet worden ondertekend door alle partijen die bij de samenwerking betrokken zijn. Wat moet het bevatten? Een samenwerkingsovereenkomst bevat in ieder geval: De rechten en plichten van de partijen; Het doel en doelstellingen van de overeenkomst; De datum en initiële looptijd van de overeenkomst; Eventuele aanvullende …
Wat is een cao?
Dit is een collectieve afspraak die binnen een sector geldt. Een bedrijfstak-cao wordt afgesloten tussen 1 of meer werkgevers of werkgeversorganisaties en 1 of meer werknemersorganisaties. De cao geldt alleen voor de bedrijven en werknemers die zijn vertegenwoordigd door de partijen die de cao hebben afgesloten. Ondernemings-cao Deze ...
Het Vluchtelingenverdrag van 1951 – UNHCR Nederland
Het Vluchtelingenverdrag van 1951 en het bijbehorende Protocol van 1967 zijn de belangrijkste juridische documenten die de basis vormen van het werk van UNHCR. In het verdrag zijn de betekenis van de term ''vluchteling'' vastgelegd, …
Wat is de omstreden Nashville-verklaring? Zes vragen (en …
Ook hoogleraar Willem van Vlastuin en docent Pieter de Vries hebben de verklaring ondertekend. Zij zijn beiden verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. De universiteit heeft inmiddels als statement een regenboogvlag bij hun hoofdgebouw gehesen. Een woordvoerder zegt tegen AT5 dat ze een gesprek gaan voeren met de medewerkers. " ''Het is ...
Wat is de rol van energieopslag in de energietransitie?
Met energieopslag kunnen we deze fluctuaties opvangen: de opslag vormt een buffer tussen vraag en aanbod en borgt de betrouwbaarheid van het systeem. Welke energie slaan we nu …
Dyness Vindt de uitweg voor bedrijven die worstelen met ...
Al in 2021 vestigde Dyness een filiaal in Nederland met een lokaal verkoop- en technisch ondersteuningsteam, dat professionele en betrouwbare diensten levert voor Nederland en Europa. In de eerste helft van 2024 heeft Dyness samen met lokale partners verschillende C&I energieopslagprojecten in Nederland snel achter elkaar binnengehaald.
Energiecontract: Wat Te Doen In Deze 10 Situaties?
Wat zijn volgens hun de mogelijkheden om terug te betalen? ... De partner die achterblijft in de woning moet een energiecontract aanvragen. ... In het geval dat je niets hebt ondertekend en zomaar een contract van een andere energieleverancier toegestuurd krijgt kun je wijzen op een schriftelijkheidsvereiste. Dat betekent dat je aantoonbaar op ...
Wat houdt het klimaatakkoord van Parijs in?
De doelen die zijn gesteld en afspraken die zijn gemaakt zijn opgesteld in het Klimaatakkoord van Parijs. Het Klimaatakkoord van Parijs Het doel van het akkoord is om ervoor te zorgen dat de opwarming van de aarde wordt beperkt tot ''maar'' 1.5 a 2 graden Celsius.
Wat is het Klimaatakkoord? | Klimaatverandering
De helft minder CO 2-uitstoot in 2030. Het belangrijkste doel van het Klimaatakkoord is de CO 2-uitstoot in 2030 met 49% verminderen vergeleken met 1990 2050 moet de uitstoot van broeikasgassen met 95% afgenomen zijn. Dit is nodig om de opwarming van de aarde niet verder te laten oplopen dan 1,5 ℃.
Wat is timesharing? Dit zijn de voor
Aangescherpte regels. Vanwege de negatieve berichtgeving rond timesharing zijn de regels voor langjarige contracten sinds 23 februari 2011 aangescherpt.
Ontwikkelingen in de pijplijn voor energieopslag
In Wind & Zon 2022-3 is al ingegaan op energieopslag en dat de huidige wet- en regelgeving achterloopt waar het gaat om energieopslag door middel van batterijen. In de tussentijd …
Alfen en SemperPower bouwen het grootste batterij …
Almere, 22 februari 2023 – Alfen, specialist op het gebied van energieoplossingen en actieve bijdrager aan Europa''s energietransitie in de strijd tegen klimaatverandering, en SemperPower, marktleider op het gebied van onafhankelijke, grootschalige energieopslagprojecten in Nederland, introduceren met trots Project Pollux. Op het gebied van capaciteit is het het grootste batterij ...